Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Keleş Yazio: Affetmenin 7 Adımı

etiket Nil Keskin Keleş Yazio: Affetmenin 7 Adımı

Dr. Nil Keskin
20.01.2022 - 21:28 Son Güncelleme: 25.01.2022 - 17:23

Hayatında özellikle affetmekte zorlandığın kişiler, olaylar ve durumlardan en yüce dişil gücün olan bağışlayıcılığınla arınma yolculuğuna hoşgeldin... 

“Bağışlamak anlayışın meyvesidir” diyor Rumi. Anlayış, empati ve bağışlama aslında en derinlerde bizde olan ama yüzeyselleştiğimiz şu hayatın içinde unuttuğumuz. Bunu size her kötü davranış yapanı ve bunu defalarca tekrar edeni affedin, unutun, hiç bir şey olmamış gibi davranın asla demiyorum. Yapılan hataları anlayışla, empatiyle ele aldığınızda bir durun, dinleyin, içinizde onu affetme isteği doğarsa o hissin peşinden gidin diyorum.

Çünkü affedemediğin her şey senin hayatının bütününe, ilişki kalitene, arkadaşlıklarına, iş ve sosyal hayatına etki edecek. Hatta bununla da kalmayacak her ruhsal durumda sana pek çok kez aktardığım gibi tabi sağlığını da etkileyecek. Yaptığımız anketler, araştırmalar çok net gösteriyor ki kadınlarda rahim ve kalp, ciğerler,  (göğüs ve meme) merkezine en çok zarar veren durumdur affedememek ve bu bölgedeki hastalıklardaki önemli ruhsal sebeplerden biri...Aynı şekilde erkeklerde kalp ve damar hastalıkları yada üreme organları ve prostat sorunlarının ruhsal kök sebepleri arasında yer alır. Bunlara biz psikosomatik kaynaklı olasılıklar diye ifade etmeyi seviyoruz. 

Bu durumu doğu felsefesi, çakra ve enerji merkezleri anlatımında kalp çakra merkezindeki kapanma olarak aktarıyor. Kalbinde seni koşulsuz sevgiye kapatan her negatif deneyim, bir nevi blokaj yaratır ve titreşimi düşürerek bu bölgedeki hücre ve dokulara zarar verir. Hatta kadının üç güç merkezi uygulamasında sana aktardığım gibi rahim ve kalp ilişkisi önemli olduğu için herhangi birinde olan ve titreşimi düşünen durumlar birbirine olan bağlarından dolayı her iki bölgeye de zarar verme potansiyeli taşır. Bu bağı anne olmuş ve emzirmiş kadın dostlarım bilirler. Emzirdikçe, yani şefkatle bebeklerine verdikçe, rahim de hizalanır, şifalanır, kendi orijinal formuna doğru gelir. 

İşte tüm bu aktardıklarımdan dolayı bağışlamak, affetmek uygulamasını karşındaki insan için değil, kendin için yapmalısın.

Kanımca, bağışlayıcılık geçmişten bugüne taşınması önemli olan bir Yeni Çağ Tanrıçası erdemi... Geçmiş tarih öncesinden miras aldığımız yine en önemli özelliğimiz. Bunu dönüştürme gücünün bir parçası olarak görüp, geliştirmelisin. İster sana önerdiğim sıralı uygulamaları aynı günde yada farklı günlere bölerek yapabilirsin. Her şeyden önemlisi üzerinde düşünerek ve içine sindirerek yapman.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sana önerdiğim ve bugüne kadar binlerce danışanımla ve öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz bağışlama prosesi 7 ana adımdan oluşuyor.

Sana önerdiğim ve bugüne kadar binlerce danışanımla ve öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz bağışlama prosesi 7 ana adımdan oluşuyor.

1. Duygularını gözden geçir! 

İlk aşamada geçmişi düşünerek unutamadığın ya da hatırladığında seni üzen kişi veya durumları ve bunların sende yarattığı duygularını gözden geçirme adımı var. 

Bu adım bedenin ve ruhunda bu konuda yaşadığın duygularla yüzleşmek ve sonrasında kucaklamana yardımcı olması için. Bunu yapabilmek için de duygularında derinleşmelisin.

2. Kabul et!

İkinci adım bu duygularının kabulü adımı. Bir negatif duyguyu serbest bırakabilmek için her şeyden önce kabulümüz gerekiyor. Yaşadığın deneyimin varlığını ve sende yarattığı algısını kabul. 

Örneğin; biri sana bilinçsizce kaba davrandıysa, hor gördüyse, aldatıldıysan ya da herhangi bir istemediğin davranış gördüysen bunun deneyim olarak senin hayatına girmiş olduğunun kabulü... Çoğu kez kadın aldatıldığı gerçeğinden kaçar. Aldatılan kadın toplumsal bir tabu ile çünkü zavallıdır, acizdir. Oysaki evrimleşmemizin gerçeklerinden biridir. Erkeklerin toyluğu ile büyümek zorunda kalan kadınlar pek çoktur. Ya da ailevi baskılar, problemler vs.

Yalnızca onlarla savaşmayı bırakıp, kabule geçmelisin. 

3. Karar  ver! 

İşte bu adım kritik... Basit gibi gözüken ama bundan sonraki uygulamalar için devam mı yoksa tamam mı kararını netleştirdiğin adım. İlk iki adım sonrası iyi düşünüp net karar alman gerek. Çünkü eğer bu kararı alırsan artık bu konuyu, bu kişileri yaşamına affedemediklerin listesinden çıkartacaksın. 

Yapacağın bu uygulama sana sağlıklı bir karar vermene yardımcı olacak. Uygulama sonrası cevabın EVET ise devam edecek yoksa durmayı seçebileceksin. Yoksa bu adımda durup belki daha sonra hazır olduğunda diğer adımları uygulamaya geçebilirsin...

4. Ruhsal bağışlama!

Bu adımda affetmeye kadar verdiğin kiişiyle gerçek anlamda bu duyguyu kalbinden söküp atmayı deneyimleyeceksin. Oldukça etkili, derin bir çalışma bu. Ama eğer ilk üç adımı yaptığında bu adımı da kolaylıkla yapabileceğine inanıyorum. 

5. Ne öğrendim?

Kendin için gerçek dönüşüm adımına geldin. Bütün bunları neden yaşadığını anlamlandırma adımın. 

Yaşadın çünkü bireysel hayatın için alman gereken bazı dersler vardı belki. Bu adımda sana bu çıkarımlarını yapman için düşünmelisin ve neler öğrendiğini mümkünse oturup yazmalısın. Bu basit gibi gözüken ama büyük farkındalıklar yaşayacağın adım benzer konuları tekrar yaşamaman için önemli.

6. İfade et!

Bu adımda kişinin yada kişilerin kendileriyle bir iletişime geçerek yada geçmeden de affetme çalışmasına devam ediyoruz. Bu çalışma bir nevi bağ koparma çalışması. 

Bu çalışmadan sonra şayet istersen o kişiyle de bir araya gelip onunla açık ve net bir şekilde konuşabilirsin. Hangi sorular ve yaklaşımla bunu yapabileceğini sana uygulamanın içinde aktaracağım.  Bu kararı sana bırakıyorum. Ancak söylemem gerekir ki kişiyle bu sürecin bir yerinde, kişi hayatta ve ulaşabileceğin bir yerlerde ise sana önereceğim diyaloğu kurman hem senin ifade gücün hem de o kişinin bazı konularda bu yaşamda öğrenmesi için anlamlı olacaktır.

İlk 5 adım zaten seni ruhsal olarak özgürleştirmiş olacak. Ancak unutma ki söyleyemediğin her şey boğaz çakra enerji alanında blokaj yaratabilir. Diğer taraftan unutma ki senin karşındaki insana olan ifaden, o kişinin de bu konuda kendi içinde dönüşümü için önemli. O yaşattığı durumun farkında olmalı. Gerekirse tekrar etmemesi için sözlü titreşimle teyidini almalısın. Sen dönüştürensin unutma. 

7. Mühürleme adımı

Tüm bu çalışmanı ruhuna mühürlemek için olumlamalardan veya mantralardan yardım alıyoruz. Bu mantrayı ilk 6 adımı tamamladıktan sonra 21 gün boyunca tekrar edebilirsin. 

Affetmediğin herkese karşı hissettiğin kendi duygularının sende bağışlayıcıkla ŞEFKATE dönüşmesi ve kalp çakranı tamamen sevgiye açman için yapıyoruz. SAT KAR TAR mantrası şeklinde ya da dilersen anlamı olan söylemiyle tekrar edebilirsin.

Geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi bir hediye, gelecek gizem…

Geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi bir hediye, gelecek gizem…

Sen artık bugündesin unutma… Bugünkü yaşama tüm eski şartlanmalarından uzaklaşıp kollarını açmalısın… Affettiklerinden özgürleşmek inan bana şimdiyi gerçek anlamda yaşayabilmen için sana çok iyi gelecek. 

Tüm proses ve adımların rehberli uygulamaları için Goddess aplikasyonu indirip içten dışa güçlenmen için buluşabiliriz. 

Şefkatle.

Linktree

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın