Görüş Bildir
Haberler
NFT Furyası Tam Gaz Devam Ediyor! 'Merry Christmas' Mesajının Atıldığı Dünyanın İlk SMS'i NFT Olarak Satıldı

etiket NFT Furyası Tam Gaz Devam Ediyor! 'Merry Christmas' Mesajının Atıldığı Dünyanın İlk SMS'i NFT Olarak Satıldı

Ali Aydemir
05.01.2022 - 10:30

Vodafone, 29 yıl öncesine ait ve 'mutlu noeller' yazılı bir kısa mesajın -ki bu dünyanın ilk kısa mesajı kabul ediliyor- NFT olarak satışa çıkardığını duyurdu. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ether cinsinden satılan NFT'nin değeri 100.000 Euronun üstünde!

Ether cinsinden satılan NFT'nin değeri 100.000 Euronun üstünde!

NFT'nin satışı, 21 Aralık'ta Fransa'daki Aguttes Müzayede Evi tarafından gerçekleştirildi. Ether olarak satılan NFT'nin değeri 100.000 Euro'nun üstünde. Vodafone'un duyurduğu üzere, açık artırmadan elde edilen gelir, zorla yerinden edilmiş insanları desteklemek için BM Mülteci Ajansı olan UNHCR'ye gidecek.

"Mutlu Noeller!"

"Mutlu Noeller!"

Kısa mesaj, bir programcı olan Neil Papworth tarafından gönderildi ve 3 Aralık 1992'de bir ofis Noel partisinde o zamanlar Vodafone'da direktör olan Richard Jarvis tarafından alındı.

NFT benzersizlik garantili bir sertifikayla verilecek.

NFT benzersizlik garantili bir sertifikayla verilecek.

Alıcı, Vodafone tarafından oluşturulan orijinal iletişim protokolünün ayrıntılı ve benzersiz bir kopyasını alacak; tüm kopyanın animasyonlu bir versiyonu ve NFT ise müzayede sayfasına göre dünyanın ilk SMS'ini alan cep telefonunu gösteren 3 boyutlu animasyonlu bir dijital çerçeve. Aguttes, müzayede kazananına Vodafone Group CEO'su Nick Read tarafından imzalanan NFT'nin özgünlüğünü ve benzersizliğini garanti eden bir sertifikanın da verileceğini kaydetti.

Alıcı Kanadalı ve teknoloji sektöründen biri!

Alıcı Kanadalı ve teknoloji sektöründen biri!

NFT'lerin popülaritesi bu yıl arttı ve bu blockchain tabanlı dijital varlıkların satış hacimleri 2021'in üçüncü çeyreğinde 10.7 milyar dolara ulaştı. Kimliği açıklanmayan ancak teknoloji sektöründe yer alan bir Kanadalı olan alıcı, artık İlk SMS mesajının NFT biçimindeki benzersiz bir dijital kopyasının sahibidir.

Gelirler BM'ye bağlı bir kuruluşa gidecek.

Gelirler BM'ye bağlı bir kuruluşa gidecek.

Müzayede salonundakiler arasında, fiyat 75.000 euronun üzerine çıktığında tekliften vazgeçen 18 yaşındaki blockchain girişimcisi Luigi Caradonna da vardı. AFP'ye verdiği demeçte, 'Bu tarihi parçayı gelecek yıla kadar bir varlık olarak tutmanın ve önümüzdeki Noel'de satmanın ilginç olacağını düşündüm.' dedi.

Gelirler kimsesizlere gidecek.

Mobil şebeke operatörü Vodafone, satıştan elde ettiği geliri BM'nin mülteci dairesine bağışlamayı planladığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte Vodafone Twitter hesabının paylaştığı o tweet!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın