Görüş Bildir
Haberler
Neşe Karaböcek 'Türkiye Hiçbir Ülkeden Geri Değil' Dedi ve Ekledi: 'Erdoğan Sanata ve Sanatçıya Değer Veriyor'

etiket Neşe Karaböcek 'Türkiye Hiçbir Ülkeden Geri Değil' Dedi ve Ekledi: 'Erdoğan Sanata ve Sanatçıya Değer Veriyor'

Yasin Arslan
29.10.2018 - 12:20 Son Güncelleme: 30.10.2018 - 08:47

Türk müziğinin efsane isimlerinden olan Neşe Karaböcek, bir gazeteye gündeme ve kendine ait açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini söyleyen Karaböcek, 'Erdoğan, ülkemiz için çok şey yaptı, ulaşım ve iletişim hiçbir ülkeden geri değil' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah gazetesinden Tuba Kalçık'ın sorularını yanıtlayan Karaböcek, çocukluğundan beri sahnede olduğunu söyleyerek bunun herkese nasip olmayacağını söyledi ve dolu dolu bir hayat yaşadığını şöyle anlattı:

'Herkese nasip olmayacak dolu dolu bir hayat geçirdim ama bulunduğum noktaya çok çalışarak geldim. 3.5 yaşında başladım sahneye çıkmaya. Tiyatro da yaptım, operada da oynadım, bale de yaptım. Çocuk bile olduğumu anlamadan sahnelerde büyüdüm ama içimde de uhde kalmadı. Evcilik oynayanlara ya da bebeklerle oynayanlara da imrenmedim. Benim hiç oyuncak bebeğim olmadı mesela.'

'Türk müziğine aşığım, çünkü bizim özümüz'

'Türk müziğine aşığım, çünkü bizim özümüz'

En fazla müziğe sahip olan sanatçılardan biri olan Karaböcek, 18 altın plağıyla da bir rekora sahip. Bu başarılarıyla tarihe geçen Karaböcek, başarının nedenlerini şöyle aktarıyor:

'İlk önce sesim, sonra kendime özel yorumum, azimli olmam ve ileriye dönük çalışmalar yapmam. Özel bestelere de imza attım. Türk müziğine aşığım, çünkü bizim özümüz. Onun gelişmesi için de çaba sarf ettim. 70'lerde sahnede senfoni orkestrasıyla birlikte Itri, Dede Efendi, Sadettin Kaynak'ın şarkılarını seslendirmiştim. Dünyada müzik alanındaki gelişmeleri de takip ediyorum. Mesela new age müziği Türkiye'ye ilk ben getirdim.'

'Türkiye büyük bir ilerleme kaydetti, bunu kimse sarsmaya kalkmasın'

'Türkiye büyük bir ilerleme kaydetti, bunu kimse sarsmaya kalkmasın'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalçık'ın 'Türkiye'deki gelişimi nasıl buluyorsunuz?' sorusuna ise Karaböcek, ülkenin son yıllarda büyük bir ilerleme kaydettiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor:

'Sayın Erdoğan ülkemiz için çok şey yaptı. Türkiye gerçekten de son yıllarda büyük bir ilerleme kaydetti, bunu kimse sarsmaya kalkmasın. Ulaşım, iletişim hiçbir ülkeden geri değil. Fakat beni asıl memnun eden, topluma sunulan sosyal hizmetlerin üst düzeyde olması... Örneğin; bugün devlet hastaneleri, pahalı özel hastaneler kadar modern donanımlı. Sağlık sisteminde bazı yönlerimizle Amerika'dan daha ilerideyiz. Cumhuriyetten beri Türkiye hiç gerilemedi, artan bir hızla ilerliyor. Türkiye dünyada artık hem daha tanınır, hem de daha güçlü bir ülke konumuna geldi.

'Erdoğan, sanata ve sanatçıya önem veriyor'

'Erdoğan, sanata ve sanatçıya önem veriyor'

Erdoğan'ın sanata ve sanatçıya önem verdiğini söyleyen Karaböcek, rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da böyle bir yönü olduğunu anlattı:

'Söz sayın Erdoğan'dan açılmışken; kendisinin beni mutlu eden bir yönü de sanata ve sanatçılara çok değer vermesi. Rahmetli Turgut Özal da kıymet verirdi. Telif haklarımızı korumak için bandrol uygulaması önerimi götürdüğümde onu tanıyıp sevdim. Önerimi kabul etti, yasalaştırdı ve müzik üreticilerinden kitap yayınevlerine kadar telif haklarını korumaya başladı.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
668
350
242
193
73
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ilker Ilerler

Ablacım paran bittiyse söyleseydin, aramızda toplardık 3-5 işin görülürdü, ne gerek vardı böyle şeylere.

M. Fatih Saglam

hahaha giderayak ne vurursam kardır demiş :)

Emre.

Nasıl iyiye gidiyor biraz daha detay verseydi keşke.Donarak ölen askerlerimizi anlatsaydı, kafası kesilen askerlerimizi, herkesten posta yediğimizi.Kafasına ... Devamını Gör

Rolshun

Teyzenin parasi bitmis herhalde,trt muzik vs. gibi yerlerde bulunur dezeem merak etme sen dezeeem