Görüş Bildir
Haberler
Nefes Kesen Aksiyon Filmlerine Ayrı Bir Hava Katan ve Bu Tarz Filmlerin Vazgeçilmez İsmi Olan Yıldızlar!

Nefes Kesen Aksiyon Filmlerine Ayrı Bir Hava Katan ve Bu Tarz Filmlerin Vazgeçilmez İsmi Olan Yıldızlar!

14.01.2022 - 08:00

Aksiyon filmleri bir şekilde ilgi çekmeyi başararak herkesin hayatında yer ediniyor. Kimileri aksiyon filmlerinin tutkunu olsa da kimileri aksiyon filmlerinden pek haz etmiyor. Her yıl onlarca aksiyon filmi vizyona giriyor. Bunlardan ön plana çıkanlar ise başrolüne koyduğu oyuncularla bunu başarıyor. Aksiyon filmlerinden hoşlanmayanlar bile filmin oyuncu kadrosunda yıldız oyuncuların yer aldığını görünce filme ilgi duymaya başlıyor. Aksiyon tutkunları ise bu isimleri yakından takip ediyor ve sıradaki filmin vizyon tarihi için gün sayıyor. İşte aksiyon filmi denince hemen akla gelen film yıldızları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Tom Cruise

8. Tom Cruise

Son zamanlarda sınırları zorlayarak sık sık gündem olan Tom Cruise, tam üç kez Oscar adayı olmayı başardı. Başarılı oyuncu Görevimiz Tehlike, Jack Reacher, Son Samuray ve Top Gun gibi sevilen filmlerde rol aldı. Görevimiz Tehlike çekimleriyle gündem olan Cruise filmde bazen bir trenin üstünde, bazen bir uçağın kanadında görüntüleniyor. Oyuncunun uçağı uçurması bile başlı başına çılgınlıkken Cruise, bir de uçağı ters çevirip kanadına oturuyor. Sınırları zorlayan Tom Cruise, adından uzun yıllar sonra bile bahsettireceğe benziyor.

7. Jason Statham

7. Jason Statham

Aksiyon filmlerinin en sevilen isimlerinden biri de Jason Statham. Usta oyuncu dövüş ve araba sahnelerinde olağanüstü bir performans sergiliyor. Statham; Taşıyıcı, İtalyan İşi, Cehennem Melekleri, Hızlı ve Öfkeli gibi aksiyonun tavan yaptığı filmlerde yer aldı.

6. Bruce Willis

6. Bruce Willis

Yıllara meydan okuyan ve hala eski filmleri sevilerek izlenen Bruce Willis, birçok aksiyon filminde rol alarak adını herkese duyurdu. Willis; Zor Ölüm, Red, Pulp Fiction ve Zor Ölüm gibi büyük yankı uyandıran filmlerde rol aldı.

5. Keanu Reeves

5. Keanu Reeves

Başarılı oyunculuğunun yanına mütevazı yaşamı ve alçak gönüllüğü de eklenince Keanu Reeves, milyonların hayranı olduğu bir isme dönüşüyor. Son döneme vurdulu kırdılı John Wick filmleriyle damga vuran Reeves, Matrix gibi efsaneleşmiş bir filmin başrolünde de yer aldı. Aradan geçen 18 yılın ardından dördüncüsü çekilen Matrix, hayranlarını mutlu etmeyi başardı.

4. Sylvester Stallone

4. Sylvester Stallone

Rocky ve Rambo filmleriyle tüm dünyada büyük ses getiren Sylvester Stallone, Oscar adayı olsa da henüz bu ödüle ulaşamadı. Stallone, milyonların motivasyon kaynağı Rocky filmlerinin yanında Cehennem Melekleri, Galaksinin Koruyucuları ve Kaçış Planı gibi beğenilen filmlerde rol aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Dwayne Johnson

3. Dwayne Johnson

Son yılların en çok kazanan isimlerinden biri olan Dwayne Johnson, cüssesi ve kaslı vücuduyla aksiyon filmlerinin aranan yüzü. Popüler dövüş şovu WWE Smack Down'da ün yapan Johnson, filmleriyle büyük bir şöhrete kavuştu. Johnson, Akrep Kral ve Herkül gibi efsanevi karakterleri canlandırmasının yanında Hızlı ve Öfkleli, Jumanji ve Red Notice gibi büyük çapta ses getiren filmlerde de rol aldı. Johnson geçtiğimiz günlerde Vin Diesel'ın Hızlı ve Öfkeli serisine tekrar çağırmasına sert bir şekilde cevap vermiş ve bunun asla gerçekleşmeyeceğini belirtmişti.

2. Jackie Chan

2. Jackie Chan

Uzak Doğu'nun en sevilen isimlerinden biri olan Jackie Chan, dublör kullanmayışı ve dövüş yetenekleriyle milyonların gönlünde taht kurmuş durumda. Filmlerinde hem güldürüp hem dövüşen Chan, aksiyon ve dövüş sahnelerini kendisi canlandırmayı tercih ettiği için birçok kez sakatlık yaşamış. Seyirciye ve sinemaya olan saygısıyla Chan, takdiri hak eden isimler arasında yer alıyor.

1. Matt Damon

1. Matt Damon

Matt Damon sadece oyunculuğuyla değil, yakın arkadaşı Ben Affleck'le yazıp yönettiği filmlerle de gündem oluyor. Başarılı aktör Damon beş kez Oscar adayı olup, senaryosunu Ben Affleck'le birlikte yazdığı 'Good Will Hunting' filmiyle 'En İyi Senaryo' Oscar ödülünü kazanmayı başardı. Damon, aksiyon filmi serisi Jason Bourne'la aksiyon severlerin gönlünde taht kurmayı başardı. Yine senaryosunda yer aldığı ve Ekim 2021'de vizyona giren 'The Last Duel' filmi ise yılın en iyileri arasında gösteriliyor. Oscar ödüllerine damga vuracağı düşünülen filmin başrolünü de Damon üstleniyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Develop ER

1. Matt Damon ağa sen hangi yılda kaldın böyle bu arkadaş en son macera filmini hangi yıl çekmiş Düşler Bahçesini diyorsan o tamam kazandırır..

Matt Damon'u pek tanımam. Demek ki benim için çok ilgi çekecek aksiyon filmi yapmamış. Dwayne Johnson da daha çok komedi-aksiyon oyuncusu. Ciddi aksiyon fil... Devamını Gör

cinnet is coming

bourne serisi dışında benim de aklımda pek aksiyon filmi yok

Charlie Brown

Matt Damon'ı 1. sıraya koyan adamla film bile konuşulmaz...