Görüş Bildir
Haberler
Nedir Bu Sevginin Sırrı?: GTA Oyunlarının Tüm Dünyada Severek Oynanmasının 13 Nedeni

Nedir Bu Sevginin Sırrı?: GTA Oyunlarının Tüm Dünyada Severek Oynanmasının 13 Nedeni

Grand Theft Auto oyun dünyasının en popüler oyun serileri arasında yer alıyor. Hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında severek oynanan GTA, serinin her halkasıyla oyun dünyasında bomba etkisi yaratmayı başardı. 2013 yılında çıkış yapan GTA 5 ise hala yüzbinlerce oyuncu tarafından oynanıyor.

Peki nedir bu sevginin sırrı? İşte GTA oyunlarını neden bu kadar sevdiğimize dair 13 neden...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Unutulmaz Ana Karakterler

1. Unutulmaz Ana Karakterler

CJ, Niko, Tommy, Michael ve diğerlerine hayat vermek, onların hikayeleri boyunca doğru ve yanlışlarına şahit olmak nefis bir deneyimdi. Rockstar Games ana karakterler konusunda kesinlikle müthiş bir iş çıkarmıştı.

2. Kaos

2. Kaos

GTA şehirlerinde herkesi karşımıza almak ve kaosun fitilini ateşlemek oldukça kolay. Oyunları sevmemizin bir diğer sebebi de kaosa istediğimiz an son verebilmemiz oldu.

3. Cezasızlık

3. Cezasızlık

Yaptığımız hiçbir eylemin sonucu olmaması ya da oyundaki sonuçların caydırıcı olmaması GTA oyunlarını çok çekici kılıyordu. Dilediğimiz araca el koymak, istediğimiz an şiddete başvurmak GTA'nın vadettiği özgürlüklerden sadece birkaçıydı.

Ne kadar medya GTA'nın şiddete özendirdiğine dair hummalı çalışmalar da yapsa GTA serisinin çıkış yaptığı yıllarda 18 yaş altı çocukların şiddete yönelik eylemlerinde düşüş yaşandığı belirlendi. Düşünülenin aksine bu tür oyunlar şiddete özendirmek yerine kaçış psikolojisine hizmet ediyor.

4. Özgürlük

4. Özgürlük

GTA serisinin tüm dünyada bu kadar çok sevilmesinin bir diğer nedeni de sunduğu özgürlük olmuştu. Şehrin ortasında savaş uçağı kaldırabiliyor, panzerle yarış yapabiliyor ve diğer insanlarla da etkileşime girebiliyorduk. Bu özgürlük GTA serisinin can damarı oldu.

5. Eğlenceli Yan Karakterler

5. Eğlenceli Yan Karakterler

Roman'dan Ken Rosenberg'e kadar tanıştığımız birçok karakter aklımızda kalmış, Rockstar Games'in karakter oluşturma konusundaki başarısının da altını çizmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ezbere Bildiğimiz Şehir Tasarımları

6. Ezbere Bildiğimiz Şehir Tasarımları

Serinin her oyununda şehri adeta memleketimiz haline getirmiş, Los Santos, Liberty City ve Vice City'yi tamamen ezberlemiştik. Rockstar Games oyunlardaki şehirleri öyle bir tasarlıyordu ki bu dev kentlerin her köşesi tanıdık hisler uyandırıyordu.

7. Sürükleyici Görevler

7. Sürükleyici Görevler

Kaosun son seviyeye çıktığı görevleriyle unutulmaz deneyimler sunan GTA serisi, helikopter ve tren görevlerinin yanı sıra onlarca örnekle de aklımızda yer etmişti.

8. Mod Desteği

8. Mod Desteği

GTA serisinin oyunları modlanabilirlik açısından harika yapımlar olmuş ve mod geliştiricilerinin dilediklerini yapmalarına olanak tanımıştı.

9. Çok Oyunculu Deneyim

9. Çok Oyunculu Deneyim

GTA serisi San Andreas: Multiplayer, GTA IV Online ve GTA Online ise neredeyse serinin her halkasında başarılı bir çok oyunculu deneyim sunmayı başarmıştı.

10. Araçlar

10. Araçlar

Devasa şehirlerde araba sürmek, dilediğimiz araca el koymak ve yarışlar yapmak GTA oyunlarının en güçlü yönlerinden biri olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Radyo ve Müzik

11. Radyo ve Müzik

GTA serisi radyo ve müzikleriyle oyun boyunca bize eşlik etmiş ve halihazırda ikonik olan şarkıları iyice aklımıza kazımıştı.

12. Yan Görevler

12. Yan Görevler

Oyunda şehri birbirine kattıktan sonra polis ya da sağlık görevlisi dahi olabiliyor, GTA III gibi eski bir oyunda bile taksicilik yapabiliyorduk.

13. Etkinlikler

13. Etkinlikler

Spor salonundan dövüş kulübüne, bilardo oynamaktan golfe kadar yapılabilecek tonla etkinlik GTA oyunlarını basit birer aksiyon oyunu olmaktan çıkarıyordu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
31
4
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kemal Glr

#8 🤣🤣🤣

Talha Şahin

Eğleniyoruz GTA da onu yap sana yalandan rütbe verek deli gibi kas etkinlik yapak falanca bosu kes hergün giriş yap 3 saat aktif ol vs yok kafana göre takılı... Devamını Gör