Görüş Bildir
Haberler
"Ne İzlesem?" Diye Düşünenler İçin Yakın Zamanlarda Çıkan Birbirinden İyi 21 Film

"Ne İzlesem?" Diye Düşünenler İçin Yakın Zamanlarda Çıkan Birbirinden İyi 21 Film

Yakın zamanlarda çıkan bu filmlere mutlaka bir göz atın!

Kaynak: https://www.thrillist.com/entertainme...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Barb ve Star Tatilde / Barb & Star Go to Vista Del Mar

1. Barb ve Star Tatilde / Barb & Star Go to Vista Del Mar

IMDb: 6.5

Adeta 80'li yılların tarzına dönüş yapan Barb ve Star Tatilde, Florida’da tatile gitmek için yaşadıkları küçük kasabadan ilk kez ayrılan Barb ve Star’ın maceralarını konu ediyor. İki arkadaş çok geçmeden kendilerini macera, aşk ve kötü bir adamın herkesi öldürme planına karışmış halde bulur.

2. Baba / The Father

2. Baba / The Father

IMDb: 8.3

Baba, yaşlılığı ile başa çıkmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor. Yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha çok hisseden bir adam, bu süreçte yanında olmaya çalışan kızının tüm yardımlarını reddeder. Hayatındaki değişen koşulları anlamaya çalışan adam bu süreçte sevdiklerinden, kendi zihninden hatta gerçekliğinden şüphe duymaya başlar.

3. Yehuda İle Siyah Mesih / Judas and the Black Messiah

3. Yehuda İle Siyah Mesih / Judas and the Black Messiah

IMDb: 7.6

Genç ve karizmatik bir aktivist olan Fred Hampton, Ulusal Kara Panter Partisi’nin başkan yardımcısı olur. Bu durum onu devletin hedefi haline getirir. FBI ve Chicago Polisi onu yakından izlemeye karar verir. Ancak bunun için içerden bir bağlantıya ihtiyaçları vardır. Bunun için William O’Neal’a bir görev verilir.

4. Minari

4. Minari

IMDb: 7.6

Minari, kırsal bir bölgeye taşınan bir ailenin hayatına odaklanıyor. 1980’li yıllarda 7 yaşındaki Kore kökenli Amerikalı David, babası Jacob’un isteği üzerine annesi ve kardeşi ile birlikte Arkansas’ta kırsal bir bölgeye taşınır. Aile, burada yeni bir çevre ve yaşam tarzı ile karşı karşıya kalır. David’in annesi Monica, hiçliğin ortasındaki bu mobil evde yaşamaktan dolayı korkulara kapılırken, David ve kız kardeşi yeni hayatlarından epey sıkılır. Bu sırada aileye, onlarla birlikte yaşamak için Kore’den gelen büyükanne de katılır. Jakob, dokunulmamış toprakta bir çiftlik yaratmaya çalışırken, ailesini ve evliliğini tehlikeye atmaya başlar.

5. Kralların Gecesi / Night of the Kings

5. Kralların Gecesi / Night of the Kings

IMDb: 6.5

Abidjan'daki ormanların ortasında, tutukluların hükmettiği MACA hapishânesine genç bir yankesici gönderilir. Kızıl ay doğarken, patron tarafından 'hikâye anlatıcısı' belirlenen en yeni hapishâne üyesi Roman'ın hayatta kalmak için diğer mahkûmlara hikâye anlatması gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Nomadland

6. Nomadland

IMDb: 7.5

60’lı yaşlarında olan Fern, Nevada kırsalında yaşamaktadır. Şehirdeki ekonomik çöküşten etkilenen Fern, neredeyse tüm eşyalarının kaybeder. Bu durumun ardından Fern, minibüsünü bir karavan haline getirip, modern bir göçebe olarak yola koyulur.

7. Azize / Saint Maud

7. Azize / Saint Maud

IMDb: 6.8

Azize, dindar bir hemşirenin hikayesini konu ediyor. Maud, yaşadığı travmanın ardından kendisini dine adayan genç bir hemşiredir. Maud, kanser nedeniyle perişan bir halde olan Amanda adındaki eski bir dansçı ile ilgilenmekle görevlendirilir. Bu süreçte Amanda’nın evinde kalmaya başlayan Maud, hasta kadın ile arasında farklı bir bağ kurar. Çok geçmeden Maud, Amanda’nın ruhunu kurtarmaya karar verir ve bunu saplantı haline getirir. Ancak kendi karanlık geçmişi peşini bırakmayacaktır.

8. Space Sweepers

8. Space Sweepers

IMDb: 6.6

2092'de uzay çöplerinin ve gerçekleşmesi zor hayallerin peşine düşen sıra dışı bir grup, masum bir insansıyı takas etmeye çalışırken korkunç sırları açığa çıkarır.

9. Test Pattern

9. Test Pattern

IMDb: 5.7

Renesha ve Evan’ın ilişkisi, genç kadının tecavüze uğramasıyla sınanır. Siyahi bir kadın olan Renesha’nın tecavüze uğramasını ardından Evan, sevgilisine tecavüze uğradığına dair rapor alabilmek için hastane hastane dolaşır. Bu süreç onların ilişkilerinin sınanmasına neden olur.

10. The Truffle Hunters

10. The Truffle Hunters

IMDb: 6.8

The Truffle Hunters, trüf avcılarının hikayesini konu ediyor. ... Dünyanın en zengin müşterileri tarafından arzu edilen trüf, nadir bulunduğu için gizemini korumaya devam etmektedir. Yetiştirilmesi ve bulunması neredeyse imkansız olan trüflerin yerini sadece eğitimli köpekler bulabilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The World to Come

11. The World to Come

IMDb: 6.1

19. yüzyılın ortalarında iki çift, Amerikan Doğu Kıyısı sınırında yaşar. Görkemli bir manzaranın hayatlarına tanıklık ettiği bu yerde iki komşu, karşılarına çıkan hem fiziksel hem de psikolojik zorlukların üstesinden gelmeye çalışır.

12. Ölü Nöbeti / The Vigil

12. Ölü Nöbeti / The Vigil

IMDb: 5.7

Ölü Nöbeti, vefat eden birinin başında nöbet tutan bir adamın hikayesini konu ediyor. Genç bir adam olan Yakov Ronen’den, eski Ortodoks Yahudi cemaatinin vefat etmiş bir üyesinin gece boyunca başında durması istenir. Cemaatin inancına göre, vefat eden kişinin gömülene kadar başında beklenmesi gerekir. Maddi olarak sıkıntılı bir dönemden geçen Yakov, istemese de para kazanmak için teklifi kabul eder. Ancak nöbet tutmak için geldiğinde bir şeylerin ters gittiğini fark eder. Yakov, çok geçmeden yaşanan gizemli olayların nedeni ile yüzleşmek zorunda kalır.

13. Supernova

13. Supernova

IMDb: 6.7

Sam ve Tusker, birbirlerini 20 yıldır tanıyan iki arkadaştır. Tusker’a bunama teşhisi konulduğunda, sahip oldukları en değerli şeyin birlikte geçirdikleri zaman olduğunu fark ederler. Eski karavanları ile yola çıkıp İngiltere’yi dolaşmaya karar veren Sam ve Tusker, arkadaşlarını, ailelerini ziyaret ederek geçmişe bir yolculuk yapar.

14. This is Not a Burial, It’s a Resurrection

14. This is Not a Burial, It’s a Resurrection

IMDb: 7.3

80 yaşındaki dul bir kadın, Lesoto dağlarında kalan küçük bir köyde yaşar. Hayatta kalan tek aile ferdi olan oğlunun dönüşünü bekleyen kadın, oğlunun kömür madeninde yaşanan bir kaza sırasında öldüğünü öğrenir. Bu haberin ardından kadın, çevresinden uzaklaşan kadın, yalnız bir yaşam sürer. Ancak yaşadığı yer yıkılma tehdidiyle karşı karşıya kaldığında evi için mücadele eden kadın bu süreçte yaşama isteğini yeniden keşfeder.

15. Kazı / The Dig

15. Kazı / The Dig

IMDb: 7.1

Zengin bir dul olan Edith Pretty, İkinci Dünya savaşının yaklaştığı dönemde, arazinin içinde yer alan mezar höyüklerinde kazı yapılmasını ister. Pretty bunun için Basil Brown adında bir arkeologla anlaşır. Çok geçmeden kazı sırasında insanlık tarihini etkileyecek bir keşif yaparlar. Geçmişe dair yaptıkları bu keşifte elde ettikleri bulgular, geleceği muallakta olan Britanya'da büyük ses getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Land

16. Land

IMDb: 6.6

Avukat olan Edee Mathis, yaşadığı trajedinin ardından büyük bir yıkıma uğrar. Ayakta kalmak için çabalayan Edee, vahşi ormanda bulunan bir kulübeye yerleşir. Zorlu geçen kış, onu her an öldürebilecek vahşi hayvanlarla karşı karşıya olan Edee, burada nasıl hayatta kalınacağını öğrenmeye çalışır. Edee’nin yolu bu sırada yerel bir avcı ile kesiştiğinde, kendi şeytanları ile yüzleşmek zorunda kalır.

17. Come True

17. Come True

IMDb: 6.0

18 yaşındaki Sarah, hayatındaki sorunların üstesinden gelmeye çalışan genç bir kızdır. Evindeki gergin durumdan dolayı evden uzakta durmaya çalışan Sarah, zamanını arkadaşları ile geçirir. Bu sırada üniversitede bir uyku çalışması olduğunu öğrenen Sarah, kendisini uzun süredir rahatsız eden kabuslardan kurtulmayı umarak çalışmaya katılmaya karar verir. Ancak çok geçmeden kabusları gerçeğe dönüşür.

18. A Glitch in the Matrix

18. A Glitch in the Matrix

IMDb: 5.3

Yönetmen Rodney Ascher belgeselde, “Bir simülasonda mı yaşıyoruz?” sorusuna cevap arıyor. Ascher, arşiv görüntüleri, röportajlar, felsefi kanıtlar, bilimsel açıklamalardan yararlanarak sorunun cevabını bulmaya çalışıyor.

19. Nereye Gidiyorsun, Aida? / Quo Vadis, Aida?

19. Nereye Gidiyorsun, Aida? / Quo Vadis, Aida?

IMDb: 7.7

Aida, Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde yaşayan genç bir kadındır. BM için çevirmenlik yapan Aida, Sırp ordusu iktidara geldiğinde siyasi müzakerelerin bir parçası olur. Aida, gittikçe daha korkutucu olan bilgileri tercüme etmek zorunda kalır.

20. Identifying Features

20. Identifying Features

IMDb: 7.4

Magdalena, Meksika sınırından Amerika’ya geçmek için şehirden ayrıldığından beri oğlundan haber alamayan acılı bir annedir. Yetkililer, Magdalena’dan oğlunun ölüm belgelerini imzalamasını ister. Ancak Magdalena’nın bu sırada yaslı bir babayla görüşmesi onun oğlunun kaderini bilmeden yaşayamayacağını fark etmesine neden olur. Oğlunun başına gelenleri öğrenmek için yola koyulan Magdalena, bu sırada yakın zamanda sınır dışı edilen Miguel ile tanışır. İki acılı insan birlikte yolculuklarına birlikte devam eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Lapsis

21. Lapsis

IMDb: 6.1

Alternatif bir yaşamda New York’ta kuantum bilgisayar devrimi başlar ve yatırımcılar kuantum ticaret pazarında ceplerini doldurmaya çalışır. Teslimatçı olan Ray, kendisi ve hasta küçük kardeşinin geçimini sağlamak için mücadele eder. Yeni teknolojiye şüpheyle yaklaşan Ray, yeni tuhaf işine girmesiyle hayatının tamamen değiştiğini fark eder.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
15
6
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın