Görüş Bildir
Haberler
NBA Hakemlerinin İşi Artık Daha Kolay

NBA Hakemlerinin İşi Artık Daha Kolay

Batuhan
14.05.2015 - 12:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

NBA Replay Center maç sırasında hakemlere pozisyonları çeşitli açılardan yeniden izleyip kararlarını gözden geçirme fırsatı veriyor.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) maçları sırasında hakemlere pozisyonları çeşitli açılardan yeniden izleme fırsatı veren NBA Replay Center sayesinde artık tartışmalı pozisyonlardan daha doğru hakem kararları çıkıyor.

Sezon başında New Jersey eyaletine bağlı Secaucus'ta bulunan NBA tesisinde kurulan Replay Center, NBA hakemlerine maç sırasında tartışmalı pozisyonlar karşısında en iyi açılardan pozisyonun tekrarını görerek karar verme imkanı sunuyor.

Son teknoloji ürünü 94 televizyon monitörü ile donatılan merkez, ligdeki arenaların tümüne doğrudan bağlantılı çalışıyor ve pozisyonların anlık olarak yeniden oynatılarak değerlendirilmesi için görüntü akışı sağlıyor.

NBA Canlı Yayın ve Hakem Operasyonları Başkan Yardımcısı Joe Borgia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normal sezon boyunca merkezin ortalama süreleri 42,3 saniye olan 2 bin 162 görüntü ile hakemlere yol gösterdiğini söyledi.

Merkezin kurulmasından önce hakemlerin tartışmalı pozisyonlarda televizyon görüntülerini kullanarak karar verdiğini anımsatan Borgia, NBA Replay Center'ın sağladığı akışın daha net, hızlı ve çeşitli olması sebebiyle hakemlerin çok memnun olduğunu belirtti.

On yıllık hakemlik deneyimi olduğunu söyleyen Borgia, pozisyon tekrarları için NBA Replay Center'da oyunun kurallarını bilen insanlarla maç sırasında iletişim kurmanın hakemlere geçmişe kıyasla daha fazla kolaylık getirdiğini kaydetti.

Pozisyonlar konusunda son kararı her zaman hakemlerin verdiğini ve Replay Center'ın rolünün yalnızca pozisyonların tekrarlarını göstermek olduğunu vurgulayan Borgia, kimi zaman bu görüntülerin kurtardığı kararlar sayesinde hakemlerin daha rahat uyuma fırsatı yakaladığını ifade etti.

NBA Replay Center'ın çalışma prensibi

Maç sırasında bir pozisyon yeniden değerlendirilmeye uygun bulunduğu zaman sahadaki hakemlerden biri hem eliyle hem de elektronik bir cihazla merkeze sinyal gönderiyor.

Ardından merkezde bulunan 'replay operatörleri', söz konusu pozisyonun en doğru görüntü açılarından tekrarını sahadaki hakem masasına gönderiyor.

Hakemlerin maç sırasında doğrudan iletişim kurabildiği merkez, kendilerine tek bir ekranda birden fazla açıdan pozisyonları değerlendirme imkanı sunuyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0