Görüş Bildir
Haberler
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Karada, Denizde ve Havada Biz de Askeri Güçlerimizi Hazırladık'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Karada, Denizde ve Havada Biz de Askeri Güçlerimizi Hazırladık'

Batuhan
24.02.2022 - 14:29

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin yeni açıklamalarda bulunuyor. Stoltenberg, 'NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Stoltenberg'in açıklamaları şöyle:

'Tarihi bir anda bulunuyoruz. Rusya'nın gerekçesiz saldırıları sayısız insanın canına mal olmaktadır. Askeri yapılar ve şehir merkezleri hedef alınıyor. Bu uzun vadeli planlanmış bir saldırı, işgal. Kremlin'in niyeti açık şekilde bütün dünya tarafından görülüyor. Rusya'nın liderleri bütün can kayıplarından sorumludur. Uluslararası hukukun çok açık bir ihlalidir bu. Bağımsız Ukrayna'ya bir saldırıdır. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Rusya tarihi baştan yazmak için güç kullanmaya çalışıyor.

Bu müttefik ülkeleri korumak için alınmış bir karardır. NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık. İttifakımızın doğu kanadına yığınağımızı yaptık, 100'den fazla jetimiz hazır bekliyorlar. '

"NATO, Ukrayna'yla dayanışma içinde"

"NATO, Ukrayna'yla dayanışma içinde"

''Bu, bilinçli, soğukkanlı ve uzun zamandır planlanan bir işgaldir. Ukrayna'nın bağımsızlığını, kendini savunma hakkını ve topraksal bütünlüğünü tamamen destekliyoruz. Rusya, tarihi yeniden yazmak için güç kullanıyor. Rusya, Ukrayna'nın özgür ve bağımsız yolunu inkar ediyor. NATO, savunma planlarını aktive etmeye karar verdi. Bu, kriz sürecinde müttefiklerimizi korumak için atılan bir adımdır. NATO hava sahası 100 savaş uçağı ile korunuyor. Bir müttefike yapılan saldırı, ittifakın tepkisini tetikleyecektir. NATO tarihteki en büyük birlik. İttifakın üst düzey askeri komutanın talebi üzerine savunma planlarını etkinleştirmeye karar verdi. Önümüzdeki günlerde NATO'nun doğu kanadına daha fazla asker gelecek. Rusya siyasi diplomasi kapısını kapattı, bu konuda çok üzgünüz. Rusya, uluslararası toplum tarafından uygulanacak ağır bedeller ve sonuçlarla karşı karşıya. Özgürlük ve demokrasiye otoriter rejimler tarafından meydan okunuyor. NATO, Ukrayna'yla dayanışma içinde. NATO müttefikleri, Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacak.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
12
7
4
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

fatura gene bize çıkacak amq. Ortalığı karıştıran ABD ve İngiltere savaşsın. Biz Suriye'de yeteri kadarını yaptık.

Resho

Zamanında BM'nin Bosna'daki Srebrenitsa Soykırımındaki duruşu gibiyse bu duruşunuz, vay Ukrayna'nın haline.

Ded Barry

2 gün öncede 130 geminiz hazırdı :D Putin sınırı geçmeye kalkarsa cevabınız çok sertti :D Bomboşsunuz bomboş. Putin sizi bütün dünyaya rezil etti amk.