Görüş Bildir
Haberler
NASA Astronotları Tanımlanamayan Bir Cisimle Karşılaştı

NASA Astronotları Tanımlanamayan Bir Cisimle Karşılaştı

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'le Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) giden NASA astronotları, yolda tanımlanamayan bir cisimle karşılaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11 Kasım'da yola çıkan üç ABD'li ve bir Alman'dan oluşan astronot ekibi, yaklaşık 21 saat süren yolculuğun ardından istasyona ulaştı. Astronotlar istasyonda 6 ay kalarak 200'den fazla bilimsel deney yapacak.

"Küçük bir fındık olabilir"

"Küçük bir fındık olabilir"

Independent Türkçe'nin aktardığına göre ekibi taşıyan Crew Dragon kapsülünün pilotu Tom Marshburn, yolculuk sürerken SpaceX Görev Kontrol Merkezi'ne ilettiği mesajda şöyle konuştu:

Mesafe yüzünden anlaması zor olsa da eğri büğrü bir tokmağa benzeyen bir nesne gördük. Ancak artık gözükmüyor. Küçük bir fındık olabilir.

Nesnenin ne olduğu gizemini koruyor. Ancak bilim ve teknoloji haberleri sitesi Futurism'e göre bu, kapsülün yakınından geçen bir uzay enkazı olabilir. Zira yörünge, eski uzay araçlarının ve uyduların oluşturduğu çöplerle dolu.

NASA'ya göre Dünya'nın yörüngesinde, boyutu bir top mermisinden büyük olan en az 27 bin parça yer alıyor. Üstelik bunlar halihazırda kullanımda olan uzay araçlarına zarar verebilecek kadar hızlı hareket ediyor.

Örneğin mayısta bir uzay çöpü, ISS'e çarparak istasyonun bir kolunda delik açmıştı.

Çin'in 2007'de balistik bir füzeyi denemek için vurduğu ve 3 bin parçaya ayırdığı Fengyun-1C adlı uydunun kalıntısının kendilerine yaklaştığını tespit eden UUİ astronotları da birkaç gün önce tehlikeden kaçınmak için manevra yapmak zorunda kalmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
23
20
14
11
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tonimoni

Bi cisim yaklaşıyor efendim.

Kata kulli

Kimsin seeeen?

bence buz devrinde ki palamut manyağının palamutu o. iyi baksınlar scrat orda bir yerlerdedir 😂

osman toz

Nut somun demek burada, fındık değil.