Görüş Bildir
Haberler
TV
Narcos'un İkinci Sezonu ile Birlikte Akıllara Gelen "Gerçek ve Kurgu" Soruları

etiket Narcos'un İkinci Sezonu ile Birlikte Akıllara Gelen "Gerçek ve Kurgu" Soruları

Fulin
05.09.2016 - 10:22

BU İÇERİK BAZI İZLEYİCİLER İÇİN SPOILER İÇEREBİLİR

Amerikan dizi piyasasında bir fenomen olma yolunda ilerleyen Narcos'un ikinci sezon bölümleri yayınlandı. İkinci sezon ile birlikte Don Pablo'nun gerçek hikayesini bilmeyen izleyiciler arasında dizinin kurgusunun gerçeği ne kadar yansıttığı soruları dolaşmaya başladı. Dizide geçen ana karakterler ve en önemli konular üzerinden ele aldığımız bu konuda farklılıkları net olarak anlayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

La Catedral'den Kaçış

La Catedral'den Kaçış

Geçen sezon büyük bir cümbüş ile sona ermişti. Bu sezon da Don Pablo'nun ihtişamlı hapishanesindeki lüks dolu yaşamından sonra, büyük bir kaçış başlıyor. Hükümet güçleri bir yandan Escobar'ı yakalamak için çaba sarf ederken bir diğer taraftan da Pablo'nun devam eden ticaretini de bitirmek için mücadele veriyor. Bu mücadelede Pablo ve bazı yandaşları kaçma konusunda başarılı oluyorlar. Tüm bunlar gerçek ve dizi kurgusuna doğru bir şekilde aktarılıyor.

Gerçeklerin Yansıması

Gerçeklerin Yansıması

Birinci sezon sonu ile birlikte ortaya çıkacak kurguda hükümet yetkilileri ile pazarlıklar, rehineler, Escobar'ın La Catedral'in arkasındaki dağdan kaçıp yok olması ve 1,5 sene bulunamaması; gerçeği yansıtan konu başlıkları.

DEA Konusu

DEA Konusu

Dizide iki DEA ajanı olan Steve Murphy ve Javier Pena'nın tüm kariyerlerini Escobar'ı bulmaya adadıkları görülüyor. İkinci sezonda ise bu ikiliye yardımcı olacak yan roller de konuya katılıyor.

Murphy soruşturmanın bir parçası ancak...

Murphy soruşturmanın bir parçası ancak...

Bu hem gerçek hem de değil. Murphy ve Pena soruşturmada aktif olarak gerçekte de rol almışlardı. Ancak Murphy 1991'de Escobar yakalanmadan birkaç gün önce Kolombiya'ya gelmişti. İkinci sezonda görülüyor ki, Murphy bu insan avının önemli parçalarından birisi olarak işleniyor.

Cali Karteli

Cali Karteli

Cali Karteli'nin ilk sezonda çok güçlü bir etkisi yoktu. Fakat ikinci sezonda isimleri çok fazla geçiyor. Cali Karteli deyince bilinmesi gereken ve kartelin kurucusu olan iki isim Miguel ve Gilberto Rodriguez Orejuela'dır. Bu iki isim Escobar'ın ticaretteki en büyük iki rakibi olarak biliniyor. Bu sebepten Pablo'nun ölümünü istemeleri doğal bir sebep. Bu duruma ilk sezonda az da olsa yer verilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cali Karteli gözüktüğü gibi pasif değildi.

Cali Karteli gözüktüğü gibi pasif değildi.

İlk sezonda gayet pasif olarak gösterilen Cali Karteli aslında Don Pablo'nun La Catedral günlerinde çok etkili bir şekilde Medellin Karteli'nin aleyhine eylemler içindeydi. Bu da gerçek ile kurgu arasındaki farklardan birisi olarak gösteriliyor.

Gümbür gümbür geliyor...

Gümbür gümbür geliyor...

Cali Karteli'nin etkisi ikinci sezonda çok fazla hissediliyor. Özellikle Pacho'nun rolüne dikkat çekmek gerek.

Los Pepes

Los Pepes

Los Pepes, Escobar tarafından eziyet edilen insanlar olarak biliniyor. Bu grup Escobar'ın ticaretinde kim varsa ortadan kaldırma güdüsü ile bir arada duruyordu. İkinci sezonda da Los Pepes bu özelliği ile yer alıyor. Buraya kadar da her şey gerçek hayat ile paralel doğrulukta ilerliyor.

Aktarılmayan başka detaylar da var.

Aktarılmayan başka detaylar da var.

Bunun yanında Los Pepes, Escobar'ı hükümet güçlerinden daha fazla tehdit eden bir güç olarak biliniyor. Belgelerle kanıtlanamadığı gibi Araştırma Birimi ile Los Pepes'in iş birliği içinde hareket ettiği biliniyor. Bu detayların ekrana yansımaması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Araştırma Birimi

Araştırma Birimi

Escobar'a karşı tüm grupların aynı çatı altında olduğu bir gerçek. İlk sezonda da zaten Amerikalılar ile olan iş birliği takipçilere aktarılmıştı. Ancak küçük bir detay var ki, gerçek ile kurgu arasında bir farklılık yaratıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırma Birimi'nin başlangıcı daha farklı bir döneme denk geliyor.

Araştırma Birimi'nin başlangıcı daha farklı bir döneme denk geliyor.

Araştırma Birimi resmi olarak La Catedral kaçısından sonra tüm paydaşların bir araya gelmesi ile ortaya çıktı. Dolayısıyla dizi tam olarak gerçeği anlatsaydı; Araştırma Birimi ikinci sezonda karşımıza çıkmalıydı.

Dizinin başından beri izleyiciler her bölüm başında uyarılıyor.

Dizinin başından beri izleyiciler her bölüm başında uyarılıyor.

Narcos'un başında gerçek olaylardan ilham alınarak, olayların dramatize edildiği izleyicilere bildiriliyor. Dolayısıyla diziden yüzde yüz gerçeklik beklemek doğru değil. Gerçek hikayedeki ilginç olaylar, izleyicinin ilgisini ayakta tutmak için dramatize ediliyor ve bu formülle ortaya tüm zamanların en iyi dizilerinden biri çıkıyor.

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
257
82
22
14
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökhan Gülmüş

#4 Murphy, Escobar ölmeden bir kaç gün önce gelmiş olsaydı, 93 yılının Kasım sonu, Aralık başında gelmiş olması gerekirdi. Bir kaç yıl diyelim bence biz ona ... Devamını Gör

Atakan Kayasan

ayrıca dizide escobarın oğlu juan pablo daha 10 yaşında hala noel babadan oyuncak isteyen velet olarak gösteriliyor.. ancak 1993 senesinde oğlu 16 yaşında er... Devamını Gör

Atakan Kayasan

Pablo Emilio Escobar Gaviria.. Hükümet adamla savaşa girmese Kolombiya'yı Dünyada süper güç haline getirirdi.. peeehh sen taraflı oyna diğer kartellere dokun... Devamını Gör