Görüş Bildir
Haberler
Nakdi Ücret Desteği Ne Zaman Yatacak? Nakdi Ücret Desteği Kaç TL?

Nakdi Ücret Desteği Ne Zaman Yatacak? Nakdi Ücret Desteği Kaç TL?

Sunay Korkmaz
08.03.2021 - 15:04

Nakdi ücret desteği ödemeleri T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre genellikle ayın ilk 10 gününde hesaplara geçiyor. Nakdi ücret desteği ödemelerinin süresi ise geçtiğimiz haftalarda uzatıldı. Peki, Nakdi Ücret Desteği Ne Zaman Yatacak? Nakdi Ücret Desteği Kaç TL? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nakdi Ücret Desteği Ne Zaman Yatacak?

Nakdi Ücret Desteği Ne Zaman Yatacak?

Ücretsiz izne ayrılan çalışanlara ödenen nakdi destek ödemesi her ayın ilk haftalarında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayın 8’inden itibaren yapılıyor ancak bu ayki ödemeler ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Nakdi ücret desteği ödemeleri T.C. Kimlik Numaralarının son hanesine göre genellikle ayın ilk 10 gününde hesaplara geçiyor. Nakdi ücret desteği ödemelerinin süresi ise geçtiğimiz haftalarda uzatıldı. Son açıklamaya göre ödemeler 17 Mart tarihine kadar sürecek.

Nakdi Ücret Desteği Kaç TL?

Nakdi Ücret Desteği Kaç TL?

Nakdi ücret desteğini hak eden her bir kişi için yapılacak ödeme miktarı; 39,24 Türk Lirası olarak belirlenen bir günlük tutardan damga vergisi düşüldükten sonra hesaplanan tutar ile ödemeye hak kazanılan gün sayısı çarpımı sonucu elde edilen tutara tekabül eder.

2021 yılı için ise günlük nakdi ücret desteği miktarı, 13 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile asgari ücret artış oranında (%21,56) artırılarak günlük 47,70 TL'ye çıkarılmıştır.

Nakdi Ücret Desteği, bir ay içerisinde en fazla 30 gün olmak üzere işçinin kendisine ödenmektedir. Ödemeler, ilgililerin işverenleri tarafından bildirilen; IBAN/ PTT şube gibi ödeme kanalları aracılığıyla İŞKUR tarafından yapılmaktadır. Ödemeler, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 8'inden itibaren yapılmaktadır.

Nakdi ücret desteğinden yararlananların, destekten yararlandıkları süre boyunca genel sağlık sigortası primleri İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın