Görüş Bildir
Haberler
Müzisyenler Hakkında Doğru Sandığımız 10 Yanlış Bilgi

Müzisyenler Hakkında Doğru Sandığımız 10 Yanlış Bilgi

NicKo
16.06.2015 - 18:40 Son Güncelleme: 03.07.2015 - 14:01

Müzisyenlar Hakkında Yanlış Bildiklerimiz

Aslında kenardan hep sorumsuz, sorunlu, hep aklı bir havalarda görünen bu ince ruhlu insanlar toplumun en nadide ve sıcak insanlarıdır. Sanata ve sanatçıya değer verelim!

1. Abi müzisyen misin?

Küpe falan, şekil yapmışsın, artiz tipi var sende, hadi söyle müzisyensen bir foto çektirelim... Müzisyen misin?

Görüntüsü farklıysa kesin artizdir.

2. "Abi bi gitarı çalarsın, hatunlar peşinde"

Müzisyenleri çapkın ve her gece flört eden birileri gibi tanıtılmışlardır, ama yanlıştır. Aslında romantik, ilişkiye değer veren insanlardır müzisyenler.

3. "Bu müzisyenlerde öyle bir para var ki; arabalar, yatlar, katlar"

Çok saçma bir düşünce, aslında gerçek müzisyenler çok nadiren zengin oluyorlar, ehh yaşadığımız toplum ve dünya müzik sanılan elektronik sesleri dinliyor, onları müzisyenden bile saymadığımız için müzisyenlerin çok az kısmı zengindir. 99% müzisyenler ya gelirini farklı işten kazanıyor ya geliri yok

4. "Zaten kendileri çalarken eğleniyorlar, paraya ne gerek var"

Bir parti ve ya düğün diyelim... Bu parti ve ya düğün bitince, herkes sorunsuz zahmetinin hakkını alır, garsonu, barmeni, otoparkçısı, kapıcısı, aşçısı...sıra müzisyene geldi mi dudaklar büzülür nedense. Ha birde onlar vardı dimi?Onlara ne kadar verecekmişiz? Sanki müzisyen yaptığı müzikten kendi de eğlendi mantığıyla para hak etmiyor diye düşünenler var.

5. "Hepsi alkolik bunların, uyuşturucu bağımlısı, bir de genç yaşta ölüyorlar bu yüzden"

Müzisyende bir insan, sırf müzik yapıyorsa narkotik kullanıyor ve ya alkolik düşünmek ne kadarda saçma? Evet kullananlar var, ama topluma bir bakalım, kaç faiz narkotik bağımlıları arasında müzisyen var ki?

6. "Alt tarafı bir soru sorduk ne bu sinir?"

Çoğu insan ve özellikle paparaziler sanatçıların sinirleri olmadığını sanıyor. Adam gidiyor özel günde, saçma şeyler yapıyor garip sorular soruyor ters cevap alınca 'şok şok şok' falan 'müzisyen sinirlendi, saldırdı, öldürüyordu az kala.' Tabi müzisyen ya, sinirlenemezsin. Hatta 'git arkadaşım' demen bile artık saldırıya geçme demektir.

7. "Hayır zaten ne gideri var ki bu müzisyenlerin"

Tarla satmıyorlar, biriktirmiyorlar, öylece doğuyorlar ve kazanıyorlar. Herkesin sandığı şey gitarı ve ya sazı aldı, çıktı sahneye, paraları indirdi cebe.  Yani, enstrüman zaten ağaçta bitiyor, stüdyolar zaten amcalarının, provalar ve yeni üyeler beleşe patlıyor, adamlar zaten kira vermiyor, yemek içmek yok, konser yerine uçarak gidiyorlar, tahsil desen zaten konservatuvarlar beleş, hazıra konuyorlar hep...

8. "Kafaları hep güzel bunların"

Evet hep kafaları güzel, hep neşeliler, sinirlenemez, üzülemezler

9. "IQ mu? O da ne? Nota mı"

Hiç entelektüel değiller, bildikleri sadece akor, nota...

10. Ve son olarak...

Müzisyenler ve bütün gerçek sanatçılar güldür, çiçektirler...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın