Görüş Bildir
Haberler
Mutlu İnsanların Uzak Durması Gereken 10 Davranış

Mutlu İnsanların Uzak Durması Gereken 10 Davranış

Gizem Beşe
14.11.2021 - 22:08

Çoğumuz mutlu olmak istiyoruz ve bizi mutlu edeceğine inandığımız şeylerin peşinden gidiyoruz. Bazen bulmak yerine var olan şeyleri bırakmamız yeterli olabilir. Mutlu insanlar bazı davranışlardan itinayla kaçınırlar. Sizde mutlu olmak istiyorsanız bu adımları takip etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Olumsuzlukları dinlememek

1. Olumsuzlukları dinlememek

Mutlu insanların anında modunu düşürebilecek olan diğer insanların olumsuz sözlerini dinlemektir. Sürekli olumsuz şeyler işitmek, maruz kalmak ister istemez modunuzun düşmesine sebep oluyor. Kiminle sohbet edip etmeyeceğinizin kontrolünün elinizde olduğunu unutmayın. Olumsuz düşüncelere sahip olan tanıdıklarınız ile biraz mesafeli olmakta fayda var. Böylece mutluluğunuz baki kalır.

2. Hükmetmemek

2. Hükmetmemek

Hayatta kontrollerin elinizde olduğu tek şey davranışlar ve tepkilerinizdir. Bunun farkında olduğunuz anda başkalarını ve hayatınızı kontrol etme çabasının yıpratıcı ve yorucu olduğunu anladığınız da daha özgür hissettiğinizi göreceksiniz. Mutlu insanlar hiçbir şeyi kontrol etmeye çalışmazlar, hayatta akışına bırakırlar ve rahat ederler.

3. Baskı yapmamak

3. Baskı yapmamak

Kendi kendine baskı kurmak; bazen bazı durumlarda kendini şartlıyor olabilirsin. “bu kadar yiyeceğim, şu  saate kadar çalışacağım” gibi. Bu şartlanmaları aştığında ya da hedeflenen amaca ulaşmadığınızda kendinizi suçlu ya da kendine olan güvenini kaybedebilirsin. Mutlu insanlar hem kendilerine baskı yapmaktan hem de baskıcı insanlardan uzak dururlar.

4. Herkesi memnun etmemek

4. Herkesi memnun etmemek

Herkesin memnun olması bizim elimizde olan bir durum değildir. Herkesi mutlu etmeye çalışırken kendinizden taviz vermek sizi mutsuzluğa sürükler ve öz benliğinizden uzaklaşmana sebep olur. Mutlu olmak için önceliğini kendi düşüncelerine önem vermeli ve başkalarının ne düşündüğünü umursamayı bırakmalısınız. Mutlu insanlar herkesi memnun etmekten kaçınırlar zaten kendileri hayattan gayet memnundurlar.

5. Kıyas yapmamak

5. Kıyas yapmamak

Kendini başkaları ile yarışa koymayıp, sadece kendin ile yarışman ya da kendine meydan okumak sizi olduğunuz yerden daha yukarı çıkaracağına emin olabilirsiniz. Mutlu insanlar kıyas yapmazlar çünkü onlar için herkes eşittir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mükemmelin peşine düşmemek

6. Mükemmelin peşine düşmemek

Çoğumuz istediğimiz şeylerin kusursuz ve güzel olmasını ister. Fakat bazı durumlar bizim düşündüğümüz ya da planladığımız gibi gitmeyebiliriz. Şunu unutmamalıyız ki her insan  kusurlarıyla güzeldir. Kusurlarınızı kabul edip bunun eksiklik olduğunu düşünmeyip mükemmel olmaya çalışmayı bırakıp, güçlü olduğun yönlere odaklanabilirsiniz. İlla her konuda kusursuz olmak gerekmez. Mutlu insanlar kendileri için mükemmellerdir, hayat onlar için iyidir o yüzden ek bir mükemmellik aramazlar.

7. Neden ben sorusundan uzak dururlar.

7. Neden ben sorusundan uzak dururlar.

Mutlu insanlar gerçekleşen olaylarda “neden ben?” sorusunu sormayı bırakırlar. Unutmayın ki gerçekleşen her olayın ipleri sizin elinizde değil. Bazı durumlar kontrol dışı gerçekleşebilir. Fakat bunun nihai sorumlusu siz olmayabilirsiniz. Bazen olması gereken olaylar yaşanmak zorundadır. Unutmamalı ki hayatta kötü şeyler yaşadığımız kadar iyi şeyler de yaşıyoruz.

8. Fazla kıskanmamak

8. Fazla kıskanmamak

İş arkadaşınızın aldığı terfi, arkadaşa alınan değerli hediye, ya da sahip olmadığın şeylerin başkalarının sahip olma durumu onların mutluluğuna sebep olurken senin de mutluluğuna sebep olmalı çünkü mutluluk bulaşıcıdır. Arkadaşların ya da çevrendeki insanların başarılarını kutlamayı, onlar adına mutlu olmayı ve anın tadını çıkarmayı unutma. Mutlu insanlar tüm insanlar için dünyadaki en iyi durumu dilerler çünkü çevresindeki insanların mutluluğu onları daha çok mutlu eder.

9. Fazla beklenti içinde olmamak

9. Fazla beklenti içinde olmamak

İnsanın hayatı boyunca sürekli beklenti içinde olması zaman kaybına neden olur ve hayal kırıklığı yaşamasına sebep olur. Bu da ister istemez insanı mutsuzluğa sürükler. Alexander Pope beklenti için; “Bilge kişi hiç beklentisi olmadığı için hayal kırıklığına uğramayandır' der.

10. Başarısızlıklardan ders çıkarma

10. Başarısızlıklardan ders çıkarma

Başarısız olduğunuz zaman ilk önce kendinize zaman tanıyıp, dinlenmeye izin verebilirsin. Unutmayın ki her başarısız olduğunuz durum size yeni şeyler katarak gelişmeye ve güçlenmeye katkı sağlar. Mutlu insanlar her başarısızlığından mutluluk duyar çünkü onlar sayesinde güçlü insanlar olurlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın