Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Eden Yiyecekler

Mutlu Eden Yiyecekler

Bu Yiyeceklerin Mutlulukla Bir İlgisi Var :)

Bazı besinlerin içerdikleri endorfin, serotonin gibi maddeler sayesinde bizi neşelendirecek etkileri var. İşin püf noktası hangi sorunda hangi besinleri tüketmek gerektiğini bilmek! İşte size mutlu olmanız için yiyebileceğiniz yiyecekler..

Çilek

Çilek

C vitamini deposu olan çilek, önde gelen afrodizyaklar arasında yer alır. Çilek bütün salgı bezlerini çalıştırarak vücuda gençlik ve kuvvet kazandırır. Yüksek tansiyonu düşürür, damarları temizler. Kansere karşı korur, böbrekte kum ve taş oluşmasını önler.

Bitter Çikolata

Bitter Çikolata

Stresin bir numaralı düşmanı bitter çikolatadır. Kendinizi kötü hissediyorsanız hemen bir parça çikolata yiyin. Çikolata flört etmek gibi bir şey. Bir kalem yemek yeterli, mutluluk hormonu 'serotonin' anında beyinde dolaşıma çıkıyor. İçeriğindeki flavonoid ise, kanı sulandırıyor, kalp hastalıkları riskini azaltıyor.

Ceviz

Ceviz

Eğer daha neşeli olmak ve açlık hissinizi bastırmak istiyorsanız ceviz

tüketmelisiniz. Beslenme uzmanları da en yararlı kuruyemiş olarak cevizi

gösteriyorlar, çünkü Omega 3’ten zengin ceviz, duygu durumunuzu düzeltecek önemli esansiyel yağ asitlerini içeriyor.

Muz

Muz

Kokusuyla bile mutluluk taşıyan tam bir Endorfin deposudur. Kendinizi, güçsüz ve sinirli mi hissediyorsunuz, hemen bir muz yiyin. Kalsiyum ve magnezyum içeren bu meyve strese karşı birebir. Bir muz yiyerek, vücudunuzdaki serotonin ve dopamin sentezini artırabilirsiniz. Bedeninizdeki B6 vitamini deposunu tüketen stresle mücadele etmek için yiyeceğiniz bu meyvenin, sizi potansiyel bir depresyon tehlikesinden koruyabileceğini de unutmayın!

Portakal

Portakal

Başta C vitamini olmak üzere, A, B, C, D ve E vitaminlerini içerir. Tüm bu vitaminlerin yanında demir, bakır gibi makro ve mikro elementleri de yüksek oranda barındırır. İnsana dinamizm ve mutluluk verir. Portakal içindeki C vitamini ince ve kalın damarların yumuşak kalmasını sağlar. Vücuttaki direnci artırır. Grip ve nezle olunduğunda portakal suyu, şeker, şarap karıştırılır üzerine sıcak su katılır ve içilir. Kanın durulmasına ve temizlenmesine yardımcı olur.

Bal

www.bikutumutluluk.com

Fruktoz olarak bilinen şekerin sabır ve enerji seviyenizi yüksekte tuttuğu bu nedenle modunuzun istikrarlı olması bilinen bir gerçektir. Kahvaltınızda balın olması güne iyi başlamanızı sağlar. Eğer tek başına balı sevmiyorsanız, soğuk günlerde sıcak içeceklerinizin içerisine bal katabilirsiniz.

Avokado

Avokado

Bilim adamları avokadonun folik asit içerdiğini söylüyorlar ve bu kimyasal proteinler metabolizma için kullanılıyor ve bu da enerji seviyesini yükseltiyor. Eğer modunuzu daha iyi yapacak bir besine ihtiyacınız varsa, tüm gün mutlu olmanızı sağlayacak besinlerden biri de avokadodur.

Tabii ki sadece yiyecekler mutlu olmamızı sağlamıyor, bi'kutumutluluk kutuları da en az yiyecekler kadar vücudumuzda serotonin hormonu salgılıyor ve mutlu olmamızı sağlıyor :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
23
6
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın