Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka Oynamanız Gereken 10 Oyun

Mutlaka Oynamanız Gereken 10 Oyun

MagiSensey
11.08.2014 - 18:50 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 23:26

Mutlaka Oynanması Gereken 10 Oyun

Eğer sizinde fikirleriniz varsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Are You a Human?

10. Are You a Human?

Oyun değil ama bana eğlenceli gelen bir captcha uygulaması :D

İşte Linki: PlayThru Demo - Are You a Human

9. Pokemon - Fire Red

9. Pokemon - Fire Red

Hoşuma giden bir pokemon oyunudur :D Aslında şöyle bir bakılınca kuş bakışı bir oyun, pokemonlar felan çocukca gelebilir. Ama benim için eğlenceli bir oyun olmuştur her zaman. Oyunda sana başlangıçta 3 tane pokemondan (üsttekiler) 1'ini seçmeniz isteniyor ve istediğinizi seçiyorsunuz. Sonra pokemonunuza lvl felan atlatıyorsunuz yeni yetenekler öğretip başka pokemonlar yakalayıp bunlara da aynı şeyi yapabilirsiniz. Oyunu türkçe yama ile oynamanızı tavsiye ederim çünkü oyunun bir hikayesi var. Zaten üsttekileri yaparken hep aynı yerde aynı şeyleri  yapmanız sıkıcı olurdu. (Oyun emulator ile çalışıyor benim tercihim ise Visual Boy Advance'dir.)

8. Fifa Street

8. Fifa Street

Eğer konsolunuz varsa ,2 kişi iseniz ve futbolu sevmiyorsanız sevebileceğiniz bir oyun. Oyunun normal futbol oyunlarından farkı ise sahaların küçük olması ve farklı oyun modları. Oyunda 5 tane maç modu ve 2 değişik boyut sahalar vardır. Modlardan başlayalım.

1. Timed to Match - Oyun normal maç gibidir. Süre bittiğinde maç biter vs. Fark olarak Eğer takımdaki adam sayısını 6 veya 5 yaparsanız (max. 6) normal sahanın yarısı kadar saha olur 3,2 veya 1 yaparsanız ise sahanın çeyreği kadar olur.

2. Freestyle Match - Adam sayısına göre yine aynı şekilde saha boyutu değişir ama diğerinden farkı olarak puanlıdır yani gol sayısı değil. Puan ise farklı hareketlerle ve çalımlarla vs. olur puanlar arttıktan sonra ise sadece gol atmanızla puanlarınız skorunuza geçer.

3. First to 'X' Goals - Burada süre yoktur, gol sayısına göre maç biter. Mesela gol sayısını 3'e ayarlarsanız (max. 5) 3 gol atmadan maç bitmez. Herhangi bir taraf 3 gol attığında ise maç sona erer.

4. The Last Man Standing - Bu mod biraz farklı. Burada da toplam gol sayısını ayarlıyorsunuz. mesela 3 (max. 4) İki tarafta 3 oyuncu ile başlar ve her birisi gol attığında adam sayısı azalır. Mesela Sol ve Sağ. Sol oyuncu gol atarsa sol oyuncunun adam sayısı 3'den 2'ye düşer. İlk olarak adamlarını bitiren kazanır.

5. Panna Rules - Bu Freestyle Match'a çok benzer. Sadece puan yerine gol sayısı oluyor yani mesela gol attık diyelim o 1 puan yerine geçiyor ama gol atmadan önce eğer çalım vs. atıp puan kasarsak mesela 5 puan kastık ve gol attık burada gol 6 gol atmış gibi oluyoruz.

Bence eğlenceli bir oyun isterseniz oynayabilirsiniz.

7. Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3

7. Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3

Eğer konsolunuz ve 2. player varsa konsolunuza yüklemenizi tavsiye ederim. Oyun Street Fighter gibi dövüş oyunu fakat sakın 2D diye algılamayın 3D bir anime oyunu. Oyunun Story Mod'unda anime'nin 2. serisini (shippuuden) canlandırıyor. Free Battle'de oynayacaksanız ise karakterler başlangıçta kilitli oluyor fakat 10-12'si açık oluyor (max. 105). Beni şaşırtan budur ki 105 karakterin her birisinin de farklı comboları var yani kısacası favori karakterinizi seçip hep onunla oynamanızda fayda var :D Oyun bence güzel bir dövüş oyunu sizde kapışmak istiyorsanız Street Fighter yerine bunu denemenizde fayda var.

6. Outlast

6. Outlast

Sevdiğim ve severek (Yanlış kelime kullanmış olabilirim) oynadığım bir korku oyunudur. Hikayemizi anlatacak olursak biz bir gazeteciyiz ve Murkoff adlı bir akıl hastanesinde olaylar döndüğünü söyleyen bir adam bize mesaj atıyor ve bizde oraya gidiyoruz. Oraya giderken yanımızda kamera ve 1 pil götürüyoruz. İçeri girdiğimizde başımıza gelecekleri söylemek istemiyorum ama içeride arşivler (çalışanların notları) ve piller buluyoruz (kamera ile kayıt yapıyoruz). Aynı zamanda da notlar yazıyoruz. Türkçe yama indirerek oynamanızı şiddetle tavsiye ederim çünkü eğer ingilizceden anlamıyorsanız oyundan hiçbir şey anlamadan sıkılırsınız. Oyunu oynamanızı (+14 iseniz) tavsiye ederim. İnsan oynarken sanki kendini orada gibi ve durumları kendisi yaşıyor gibi hissediyor. (Serinin 2. oyununda ise ilk oyundaki adama mesaj atan adam oluyoruz.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Orc's Must Die 2

5. Orc's Must Die 2

Hani bazı internet oyunları vardır ya kuleler dikersiniz sonra stage'yi başlatırsınız canavarlar gelir sonra kuleler onları öldürür felan işte bu oyun onların 3D'ye dönüşmüş hali. Oyun'da tuzaklar, karakterimiz için silahlar ve karakterler var. Oyunda herhangi bir bölüme girdiğinizde başlangıçta size para veriyor ve tuzaklarınızı kuruyorsunuz sonra'da G'ye basarak stage'yi başlatıyorsunuz. Canavarlara sizde saldırabilirsiniz fakat tuzaklar'da onlara vurmakta. Canavarlar öldükçe size para veriyor ve bunlar sayesinde daha da fazla tuzaklar kurabilirsiniz. Oyun bence eğlenceli bir oyundur oynamanızı tavsiye ederim.

4. Grand Theft Auto 5

4. Grand Theft Auto 5

Neredeyse herkezin bildiği efsane oyundur. GTA Vice City ve San Andreas ile tanınmış serinin yeni oyunu GTA 5! Oyunu anlatıcaktım fakat hikaye tam bir sonuç verene kadar o kadar olay geçiyor ki nerdeyse oyunun %20'si bitiyor. Ama oynarken kesinlikle görev videolarını hızlıca geçmeyin! Altyazıları açın ve okuyun. Her anladığınız kârdır çünkü oyunun hikayesi demek oyunun tamamı demek. Zaten çok bilinen bir oyun olduğu için daha fazla anlatmaya gerek yok.

3. Serious Sam Serisi

3. Serious Sam Serisi

Bu oyun benim için her zaman bir efsane olmuştur. Oyun bir savaş oyunu ama resimde de gördüğünüz üzere öyle sıradan bir savaş oyunu değil. Oyunda uzaylılara karşı savaşıyorunuz. Oyundaki sıradışı silahlar ve canavarlar var. Eğer direk olarak CoD veya BF gibi oyunlar hep oynadıysanız belki bunu sevmeyebilirsiniz fakat bunun onlardan kötü olmasından değil sizin oyun zevkinizin bozulduğundan (dövmeyin :D). Bu arada oyunun 3 serisi var ve 3'üde güzel. Ama sakın 1'i oynamayıp 3'e atlamayın! Oyun gerçekten mükemmel bir oyun bence kısacası KESİNLİKLE OYNAMALISINIZ!

2. Minecraft

2. Minecraft

Kimilerinin sevdiği ve kimilerinin de sevmediği bir oyun MİNECRAFT! Benim burada ki amacım ise oyunu sevmeyenlere oyunu sevdirmek. Başlangıç olarak bence Minecraft'ı kesinlikle mod'lu oynamalısınız bunun için ise en kolay yol Technic Launcher. TL sayesinde mod paketlerine girebilirsiniz. Benim tavsiye ettiğim mod paketi ise YogBox. Bu mod paketinde ki amaç Köyünü Kurmak ve Geliştirmek. Yeni canavarlar ve itemler eklenmiş olan mod paketinde bir de köy yapmak için mod var. Bu mod ile köy binasını ilk olarak kuruyoruz sonra ise işçi'mizden madencimize kadar binalar kuruyoruz. Ama biz yapmıyoruz sadece kuruyoruz. Builder'lerimiz binaları yapıyor fakat bunlar için malzemeler gerekli tahtalarımızı oduncular taşlarımızı madencilerimiz karşılıyor. Size tek söyleyebilceğim şey OYNAYIN. Öğrenmeniz biraz zaman alabilir ama öğrendikten sonra gerçekten eğlenceli oluyor. Oynamanızı tavsiye ederim.

1. Diablo 3

1. Diablo 3

Eğer sizde benim gibi RPG oyunlarını seviyorsanız bu oyunu kesinlikle seveceksiniz. Oyun hakkında fazla birşey söyleyemeyeceğim. Oyunu sadece 3 kelimeyle açıklarsak eğer; MÜKEMMEL, HARİKA, EFSANE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
152
58
33
15
11
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

birader yeni oyun oynamaya başlamışsın heralde hayırlı olsun