Görüş Bildir
Haberler
Mutfakta Etrafı Batırmamıza Neden Olan Hatalara 13 Basit Çözüm

Mutfakta Etrafı Batırmamıza Neden Olan Hatalara 13 Basit Çözüm

mignon
05.11.2016 - 00:31

Mutfağa girdiğimizde yaptığımız hatalar elimizi ayağımızı dolaştırır. Bu hataları düzeltmek için de yapabileceğimiz şeyler çok basit aslında. İşte bunca zamandır yaptığımız o boyu küçük sonucu büyük hatalar!

1. Muffin kalıplarını doldurduğumuz kaşığı yağlamayı unuturuz

Dondurma kaşığı ya da çorba kaşığı ile doldurduğumuz minik kek kağıtlarında bir süre sonra elinizde birden fazla kaşık olur çünkü iki kaşığa yapışan kek hamurlarını temizlemeye çalışırız bu aşamada da her yer batar. Bu sorunu engellemek için kaşığınızı sıvı yağa batırıp işleme o şekilde devam edebilirsiniz.

2. Tereyağının oda sıcaklığına gelmesi için sabredemiyoruz

2. Tereyağının oda sıcaklığına gelmesi için sabredemiyoruz

Evet tarifte oda sıcaklığında tereyağı diyor ama biz asla sabredemediğimiz için ya da önceden hazırlık yapmadığımız için o tereyağını buz gibi kullanıyoruz ve yaptığımız hamur işi asla dilediğimiz kıvamda olmuyor. Bu sorunun önüne geçmek için yapılacak şey çok kolay. Bir bardağın içerisine sıcak su koyun ve ısıtın sonrasında tereyağının üzerine kapatın ve 2 dakika kadar bekletin. Sorunu  hızlıca çözeceksiniz.

3. Sıkma torbasını pratikçe nasıl doldurcağımızı da pek bilmiyoruz sanki...

3. Sıkma torbasını pratikçe nasıl doldurcağımızı da pek bilmiyoruz sanki...

Tek elimize torbayı koyup diğer elimizle kremayı dolduruyoruz. Ancak bunu yaparken her yeri batırdığımız çok oluyor. İşte bu sorunu aşmak için bir bardaktan yardım alabiliriz.

4. İşte böyle yumuşacık kek yapmak için yanlış yağ kullanıyoruz...

s302.photobucket.com

Kek yaparken içerisine sıvı yağ kullanmamız kekin ıslak ve yapışkan görünmesini sağlar ancak oda sıcaklığında ya da erimiş tereyağı kullanmanız kekinizin yumuşacık ve daha dolgun olmasını sağlayacaktır.

5. Kurabiyelerimizi biraz fazla yapınca elimiz ayağımız dolanıyor

Evet gereğinden fazla hamur tutunca ne yapcağımızı şaşırıp hepsini pişiriyoruz sonuç olarak yarısı bayatlıyor. Oysaki kullanmayacağımız kısmını 3-4 ay kadar buzlukta saklayabiliriz.

6. Özellikle kekleri daha sağlıklı hale getirmek için yağ miktarını azaltıyoruz!

6. Özellikle kekleri daha sağlıklı hale getirmek için yağ miktarını azaltıyoruz!

Evet bu aslında biraz yanlış yağ miktarını azaltınca kekinizin dokusu aynı olmuyor bu da damak zevkinizi etkiliyor. Bunun yerine tereyağı gibi kalorili yağlar yerine avokado gibi yararlı yağlar içeren besinleri kekin içine katabilirsiniz. Avokado aromasız bir yiyecek olduğu kekinizin tadını etkilemeyecektir.

7. Kurabiyelerimizin her daim taze olması için saklama şeklimize özen göstermiyoruz!

Kurabiyelerin ilk günkü tazeliğini korumak için onları her zaman kutu ya da kavanoza koymalısınız bir de yanına bir dilim ekmek koyarsanız kurabiyeleriniz sandığınızdan daha uzun süre taze kalır.

8. Normal şeker nasıl masum oysa o esmer şekeri neye koysak taş gibi oluyor!

8. Normal şeker nasıl masum oysa o esmer şekeri neye koysak taş gibi oluyor!

Yapısı gereği esmer şeker daha fazla nem çeken ürünlerden. Onun taş gibi kesilmesinden kurtulmak için içerisine 1-2 adet marshmallow koyup saklayabiliriz. Marshmallowlar sertleştiğinde ise yenileyebiliriz.

9. Yanan her şeyi hemen çöpe atıyoruz

Evet zaman zaman dalgın olabiliyoruz bu nedenle fırında çok tuttuğumuz kekler ya da poğaçalar olabiliyor. Onları hemen çöpe atmak yerine yanan yerlerini rendeleyerek tekrar hayata kazandırabiliriz.

10. Hamur açmak için sadece merdane arıyoruz

Oysaki merdanenin yerine geçecek bir sürü şey var mutfakta. Mesela şişe ya da streç film ruloları işimizi görebilir.

11. Zaman zaman miksere ihtiyacımız olmayabilir

Özellikle krema, krem şanti, ya da süt köpüğü gibi çırpılması gereken şeylerde bir kavanoz mikserin yerine geçebilir. Kavanoza malzemeyi koyup iyice çalkalarsanız geç de olsa istediğiniz kıvama gelecektir!

12. Limondan nasıl daha fazla su çıkaracağımızı bilmiyoruz!

Limonun suyu bazen can sıkabilir ama sıkmadan önce 30 dk kadar oda sıcaklığında bekletirseniz o zaman suyunun rahatlıkla çıkacağını göreceksiniz.

13. Kekin ununu elemeye hep üşeniyoruz!

Hamur işlerinde en önemli şey unu elemek. Unun daha havalanmış şekilde hamura eklenmesi ve topak topak olmaması gerekir bu nedenle üşenmeyip elememiz en güzeli!

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
36
10
8
7
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pinklove

mutfakta yapmayi en cok sevdigim is bulasik makinesinin kapagini ayagimla kapamak

Lokman azbizerdik

Mutfakta ümit usta yatakta nusret sokakta elmalılı hamdi hoca gibiyimdir..şaka şaka evim stüdyo benim

Pasif Kullanıcı

Mutfağın perisi mignon. #4 >> Bir su bardağına yarı yarıya sıvı yağ ile tavada eritilmiş margarin veya yine tavada eritilmiş tereyağını koyarsak he... Devamını Gör