Görüş Bildir
Haberler
Müslüme Yağal Olayında Son Dakika: Anne ve Çocuklar Korumaya Alındı

Müslüme Yağal Olayında Son Dakika: Anne ve Çocuklar Korumaya Alındı

Türkiye, 3 yaşında hayatını kaybeden Müslüme Yağal olayını konuşuyor. Yörük kızı Müslüme’nin Mersin’in Gülnar ilçesinde ortadan kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu. Müslüme’nin hayatını kaybetmesiyle tüm aile fertleri gözaltına alınmış, sonrasında dedesi Hasan Yağal tutuklanmıştı. Sabah Gazetesi’ndeki dün çıkan haber ise herkesi şok etmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, küçük yaşta hayatını kaybeden Müslüme Yağal için bugün bir açıklama yayınladı. İşte Yörük kızı Müslüme Yağal olayında son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı mahallesinde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Mehmet-Selvi Yagal çiftinin 7 çocuğundan ikinci küçük olan Müslüme Yağal, 10 Kasım Çarşamba günü evlerinin önünde oynarken saat 17.00’de aniden kayıplara karışmıştı.

Üç yaşındaki Müslüme’nin cansız bedeni, kaybolduğu iddia edilen yerden 7 kilometre uzakta 10 gün sonra bulunmuştu.

Müslüme’nin cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte tüm aile fertleri gözaltına alınmış ve 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Müslüme Yağal’ın Dedesi Hakkında Şok İddia

Müslüme Yağal’ın Dedesi Hakkında Şok İddia

Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre, Gülnar'da 10 Kasım günü kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan Müslüme Yağcı'nin bedeni üzerinde yapılan DNA testi sonuçlandı.

Buna göre, Müslüme'nin DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken babası ile uyumsuz çıktı.

Küçük kızın gerçek babasının, 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal olduğu ortaya çıktı.

Hasan Yağal, geçen hafta tutuklanmıştı. Diğer aile üyeleri ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. Bu yeni bilgi üzerine, dede Yağal'ın tedbiren tutuklanmış olabileceği değerlendiriliyor.

Çocuklar ve Anne Koruma Altına Alındı

Çocuklar ve Anne Koruma Altına Alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu sabah saatlerinde Müslüme Yağal olayı ile ilgili bir açıklamada bulundu.

İşte Bakanlığın yaptığı açıklama;

Basın ve yayın organlarında yer alan, küçük Müslüme’nin ölümü ile ilgili haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Mersin’in Gülnar ilçesinde çocuk Müslüme‘nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından Bakanlığımız uzmanları aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlamıştır.

Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, dört çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteği ile Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır.

Ayrıca Anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Gülnar Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve bu soruşturma sonucunda dede H.Y. gözaltına alınmıştır.

Çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmasını engellemek ve kamuoyunda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için ilgili birimlere, gizlilik kararına riayet edilmesi yönünde başvuruda bulunulmuştur. Gerçeklerle, haber alma ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayan bir kısım haberlerle ilgili erişim yasağı kararı alınması talep edilmiştir.

H.Y’nin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın