Görüş Bildir
Haberler
Murat Sancak'a Saldırıyla İlgili 6 Gözaltı

Murat Sancak'a Saldırıyla İlgili 6 Gözaltı

Onedio Medya
15.10.2015 - 11:40 Son Güncelleme: 15.10.2015 - 11:46

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a yönelik silahlı saldırıyla ilgili olarak dün düzenlenen bir operasyonda 3 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bu arada daha önce başka bir suç iddiasıyla tutuklu bulunan 3 kişinin de yine bu suikast girişimiyle ilgili olarak dün sorgulamaya alındığı ortaya çıktı. Bu durumda söz konusu saldırıyla ilgili gözaltındaki toplam şüpheli sayısı 6’ya ulaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Arda Akın'ın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı ekipler, bir süre önce düzenledikleri bir operasyonda, araç gaspı yaptıkları iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı. Daha önce işledikleri hırsızlık, gasp ve adam yaralama gibi suçlardan sabıkaları bulunduğu ortaya çıkan bu 6 şüpheliden 3’ü mahkemece tutuklandı, 3’ü ise serbest bırakıldı.

Polis kaynaklarından alınan bilgilere göre, Sancak’a suikast soruşturmasını yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, söz konusu saldırının faillerini Asayiş Şubesi’nin daha önce araba gaspı yaptıkları iddiasıyla yakaladığı ve üçü serbest bırakılan altı kişi olduğu bilgisine ulaştı. 

TEM polisleri, dün düzenledikleri operasyonla araç gasbı soruşturmasında serbest bırakılan üç kişiyi, bu kez Sancak’a yönelik suikast iddiasıyla gözaltına aldı. Olayla ilgili olarak cezaevinde bulunan diğer üç şüpheli de ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne getirilmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Murat Sancak

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ın aracı, 20 Ağustos’ta İstanbul’da sabah işe giderken çapraz ateşe alınmış, araca 21 kurşun isabet etmişti. Olayda Sancak ve şoförü yara almadan kurtulmuştu. 

Başbakan Davutoğlu, 2 Ekim’de katıldığı bir TV programında Sancak’a saldırıyla ilgili “Failler yakalandı” demiş ancak olayla ilgili bir gelişme olmamıştı. 

Davutoğlu 11 Ekim’de biraraya geldiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da “Failler yakalandı” demiş, savcılık ve emniyet bu konuyla ilgili sessiz kalmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0