Görüş Bildir
Haberler
Murat Dalkılıç Kimdir? Murat Dalkılıç Kaç Yaşında ve Nereli?

Murat Dalkılıç Kimdir? Murat Dalkılıç Kaç Yaşında ve Nereli?

Müge Kakşi
01.05.2021 - 22:36

Star Tv'nin sevilerek izlenen programı İbo Show'a her hafta birbirinden değerli sanatçılar konuk oluyor. Bu haftanın değerli sanatçıları arasında ünlü sanatçı Murat Dalkılıç'ta bulunuyor. Oldukça sevilen şarkıcı Murat Dalkılıç şu an 37 yaşında. Peki Murat Dalkılıç kimdir? Murat Dalkılıç kaç yaşında ve nereli? Murat Dalkılıç hayatı ve detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Murat Dalkılıç Kimdir? Murat Dalkılıç Kaç Yaşında ve Nereli?

Murat Dalkılıç Kimdir? Murat Dalkılıç Kaç Yaşında ve Nereli?

7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Murat Dalkılıç, İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü'nden mezundur. 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema – Televizyon bölümünde yüksek lisans eğitimi almıştır. İlk ve orta öğretimini Kuşadası’nda tamamlamış olan Murat Dalkılıç, 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurmuş ve grubun solistliğini üstlenmiştir. Lise yıllarında profesyonel basketbolcu olan fakat 1 sene sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karar veren Murat Dalkılıç, barlarda gitar çalarak müzik kariyerine adım atmıştır.

2008 senesinde Kasaba şarkıyla çıkış yapan Murat Dalkılıç, 2010 “yılında La Fontaine”, “Külah” ve “Dönmem” gibi şarkılara yer verdiği ilk stüdyo albümü Merhaba’yı yayımlamıştır. Ardından iki yıllık aralarla Bir Güzellik Yap, Daha Derine ve Epik albümlerini piyasaya sürmüştür. Bugüne kadar iki Türkiye Video Müzik Ödülü ve bir Altın Kelebek Ödülü kazanmış olan Murat Dalkılıç, müzikal kariyerinin yanında 2014’te Söyle Söyleyebilirsen yarışmasını sunmuş ve Sil Baştan dizisinde rol almıştır. 24 Ağustos 2015’te Merve Boluğur ile evlenen Dalkılıç, Boluğur'dan 11 Eylül 2017 tarihinde boşanmıştır.

Murat Dalkılıç Şarkıları ve Rol Aldığı Yapımlar

Murat Dalkılıç Şarkıları ve Rol Aldığı Yapımlar

MURAT DALKILIÇ ALBÜMLERİ

  • Afeta (2019)

  • Merhaba (2010)

  • Bir Güzellik Yap (2012)

  • Daha Derine (2014)

  • Epik (2016)

MURAT DALKILIÇ ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER

  • 2014 – Silbaştan (TV Dizisi)

  • 2018 – Dünya Hali (Sinema Filmi)

MURAT DALKILIÇ TV PROGRAMLARI

  • Söyle Söyleyebilirsen (Yarışma Programı)
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
astronoanatomi

Murat Dalkılıç olmasın o 😄

Gürkan Uçak

önce kendin öğren .Murat DALGIÇ kimmiş :D