Görüş Bildir
Haberler
Murat Arda Yazio: Sezen Aksu’dan Cüneyt Özdemir’e Rock & Roll Fetvası

etiket Murat Arda Yazio: Sezen Aksu’dan Cüneyt Özdemir’e Rock & Roll Fetvası

Murat Arda
03.06.2022 - 13:59

Canisi deccali, iblisi tekkecisi, delisi divanesi uhreviyat tüccarı olmuş her gün deli saçma fetvalar verirken TC’nin ilk “Rock & Roll sosyoloğu” ve “tescilli delisi” olarak ben de bir “dünyevi fetva” vereyim istedim efendim. İşbu makalede adı geçen ünlü, yarım ünlü ve az ünlü şahıslar; sizlere sesleniyorum: 

Bu yazının konusu benim yarattığım ve tamamen sanal bir “Rock & Roll Dergâhı”na davet edilmeniz, affedilmeniz ya da bu dergâhtan kovulmanızdır. Bu sanal dergâhın şeyhi de doğası gereği ben olduğum için sakın ola ki dava mava açıp kendinizi komik duruma düşürmeyiniz, kaybedersiniz. Tavsiyem, eğlenmeniz ve keyfini çıkarmanızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bana öyle geliyor ki artık Sezen Aksu’yu affetmeyi düşünebiliriz lâkin, kız Zerrin Özer, vallahi senin yatacak yerin yoktur.

Bana öyle geliyor ki artık Sezen Aksu’yu affetmeyi düşünebiliriz lâkin, kız Zerrin Özer, vallahi senin yatacak yerin yoktur.

Yıldızlara uğurladığımız Yüce Ferhan Şensoy, bizdendir, güzeldir, insandır, uğurlar olsun sana; ule Engin Ardıç, dedemin de dediği gibi, “bu dünyada ve ahirette, haydi cehennem öte!”

Bence, Serdar Turgut’u mazur görmek mümkün olabilir ancak ule Ahmet Hakan, sen Tibet’te yedi yıl geçirsen gelme bu dergâha!

Müslüm Gürses’in bizden olduğuna şüphe edenin alnını karışlarım; ule Yavuz Bingöl, vallahi sen iflâh olmazsın, seni bıyıklı seni yorgun tilki!

Şerif Mardin, bizim dergâha çok zarar vermiştir ama yine de saygı duyulasıdır fakat kız Alev Alatlı, 31 Mart’tan bu yana, Menemen halkı bu kadar utanmadı, seni İzmir’in yüz AK’ı.

Cüneyt Özdemir, tüm gıcıklığıyla vardır, elbette ki hasmımızdır bu dergâha sokmayız ama embedden membedded da olsa kısmen gazetecidir destur; ule Candaş Tolga Işık, vallahi senin otuz iki diş fake smile yancılamak dışında bir kabiliyetin yoktur.

Fuat ile Özkan, vallahi billahi sizlere zerre garaz bağlamadım hiç; Mazhar, ule Mazhar, sen var ya sen, müsebbibisin kellere sonsuz ön yargımın.

Fuat ile Özkan, vallahi billahi sizlere zerre garaz bağlamadım hiç; Mazhar, ule Mazhar, sen var ya sen, müsebbibisin kellere sonsuz ön yargımın.

Kendisiyle hiç karşılaşmadım ama hissediyorum, hemen severdik birbirimizi tanışsak Nuri, Bilge, Ceylan, ben; Semih Kaplanoğlu, birlikte köy kahvaltısı yapmak isteyebileceğim biri değilsin, sen.

Metin Solmaz’ı belki affedebilirim, ne de olsa o da kopamıyor bizim dergâhtan; bununla birlikte kalemi kırılsın, müebbet ocak dışısın, Yıldıray Oğur.

Uğur Dündar’da var bir sıkıntı, derinlerde, farkındayım amma vardır gene bir aşırılığı lakin ule Mehmet Barlas, yaşlanınca en gaddar dedeler bile görünürken bir nebze sevimli; yanaklarına gazete sayfaları tıkıştırılmış yağdanlık misali çehren, cin bakışlarında hâlâ diri bir şirretlik, bu ne menem bir doyumsuzluk!

Zeki Müren, bizimdir, topuğundan saç teline; Bülent Ersoy, televizyonda osurdu.

Ajda Pekkan’ı dışlamayalım ama lütfen; bu kız bizdendir, divadır, efsanemizdir süper-starımızdır; ule Serdar Ortaç, senin tipini seveyim, bu dergâha girmen imkânsızdır!

Yazio’nun bu nüshasındaki “Dünyevi Rock’n’roll Fetvam”, bundan ibarettir.

Ve leddâllîn, amin!

Twitter

Instagram

Web

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın