Görüş Bildir
Haberler
Muharrem İnce'nin "Beşli Çete" İddiasına İBB'den Yanıt

Muharrem İnce'nin "Beşli Çete" İddiasına İBB'den Yanıt

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Dudullu-Bostancı Metrosu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'beşli çete' içerisinde saydığı şirketlerden Kolin İnşaat tarafından yapıldığını belirterek CHP'yi eleştirdi. İBB'den yapılan açıklamada metro ihalesinin AK Parti döneminde yapıldığı bildirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Memleket Partisi'nin Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Dudullu-Bostancı Metrosu'na ilişkin iddiasına İBB'den yanıt geldi. 

Babala TV'de Oğuzhan Uğur'la Mevzular Açık Mikrofon programına konuk olan İnce, partisinin Basın Sözcüsü Prof. İpek Özkal'ın eşinin Kolin İnşaat'ta çalışmasına yönelik soruya CHP'yi suçlayarak yanıt vermişti. 

İnce, 'İstanbul Büyükşehir Belediyesi hangi partide? CHP'de... Dudullu-Bostancı Metrosu'nu kim yaptı? Kolin... Açılışını kim yaptı? Kılıçdaroğlu... Trilyonlarca liralık ihaleyi Kolin'e vereceksiniz. Ben verilmesin demiyorum, kim iyi yapıyorsa, kim ucuza yapıyorsa alabilir. Ben buna laf etmiyorum. Arkadaşıma haksızlık yaptığınız için konuşuyorum' demişti.

İBB: "İhale AK Parti döneminde yapıldı"

İBB: "İhale AK Parti döneminde yapıldı"

Muharrem İnce'nin iddiasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yanıt geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce açıklamasında, Dudullu- Bostancı metrosunun ihale sürecine ilişkin bilgi verdi. Gökce, metro ihalesinin İBB'nin AK Parti tarafından yönetildiği 2015 yılında düzenlendiğini ve ihaleyi içinde Kolin'in de yer aldığı ortak girişimin kazandığını aktardı. Açıklama şöyle:

'Yapımı önceki yönetim tarafından 2018 yılı sonunda finansal kaynak bulunamadığı gerekçesiyle durdurulmuştur. 2020 yılında Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun tasarrufuyla öz kaynak üretilerek işler tekrar başlatılmıştır. 2022 yılı başında 188 Milyon Euro Eurobond ihraç edilmiş ve hattın kalan tüm finans ihtiyacı sağlanmıştır.

Hattımız 2022 Aralık sonunda yolculu işletme sertifikası alınarak işletmeye hazır hale getirilmiş ve 6 Ocak 2023'te resmi törenle İstanbulluların hizmetine sunulmuştur. 14,3 km hat uzunluğuna sahip, entegre ulaşım sistemimizin önemli bir parçası olan ve bölgede yaşayan 3,5 milyon insana hizmet eden hattımızda saatte 50 bin yolcu taşınmaktadır. Konuyu kamuoyunun bilgisine sunar, eksik, yanlış veya hatalı bilgilere itibar edilmemesini rica ederiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
9
4
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

Kendi de biliyordur ihalenin kimin tarafından yapıldığını bilmemesi mümkün değil yani bu sözleri karalamak için bile isteye söylüyor.

beybi shark

ya pislik yapıyor ya da tam bir aptal bence. İki halde de ciddiye alınmasına gerek yok

Kara

At çamuru izi kalsın. Adını neden memleket partisi koydunuz AKP 2 yapsaydınız partinin adını keşke.

Art Ankara

Telif hakkı doğabilirdi o zaman!!!

Salgın Hastalık

İyiden iyiye AKP ajanı olduğuna inanmaya başladım. Yani, hani öyleyse eninde sonunda ortaya çıkar, çok kötü hakaretlerle anılır, insan içine çıkamaz.

Art Ankara

Seçim gecesi kaybolunca da öyle demiştik ama sonra çıktı insan içine hatta ona oy verip onun için endişelenenlere şizofren bile dedi yine çıkar yani...