Görüş Bildir
Haberler
Muhabire 'Kafan Hava Alsın' Dediği İddiasıyla Gözaltına Alındı

etiket Muhabire 'Kafan Hava Alsın' Dediği İddiasıyla Gözaltına Alındı

Kanal 7’nin muhabiri, haber çekimi sırasında kendisine 'Kafan hava alsın, sonra konuş' dediğini iddia edilen kadından şikayetçi oldu. Bunun üzerine kadın gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beşiktaş’taki bir manavda meyve fiyatlarıyla ilgili haber yapan iktidara yakın Kanal 7'nin muhabiri Meryem Nas Mercan, müşterilerle röportaj yapmak istedi.

Bu sırada manav müşterilerinden A.A., iddiaya göre Mercan'a yönelik “Sen bence kafan hava alsın ondan sonra konuş” dedi.

A.A.'yla tartışmaya giren Mercan, kendisine hakaret edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. Mercan’ın ifadeleri doğrultusunda polis ekipleri, A.A.'yı gözaltına aldı.

Emniyet'teki ifadeleri tamamlanan A.A., Çağlayan Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Muhabirden açıklama

Muhabirden açıklama

Şikayetinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Meryem Nas Mercan, bir manavda haber yapacakları sırada mikrofon uzattığını ve soru sormaya başladığını söyledi. Röportaj sırasında daha sorusu bitmeden Aylin A'nın kendisine olan tepkisine şaşırdığını anlatan Mercan, 'Çünkü inanılmaz bir tepki, inanılmaz bir yükseliş…'siz kimsiniz beni çekiyorsunuz, sizi mahkemeye veririm, benden izin aldınız mı, sizi davalık edeceğim' gibi bir tepkiyle karşılaştım. Oysa reddetse, 'ben kameraya çıkmak istemiyorum, mikrofon uzatmayın' dese biz zaten röportajı orada keser ve devam ederiz.' dedi.

Aylin A'nın kendisine hakaret ettiğini belirten Mercan, şunları söyledi:

'Şöyle bir cümle sarf etti. Çok özür diliyorum, konuşurken titriyorum sinirden. 'Biraz kafanı aç, hava alsın, beyninde oksijen yok belli ki' dedi. Böyle bir cümle ama ben tam net duymadım. Kameraman arkadaşım bu cümleyi duyduktan sonra kamerasını açıp kayda girdi. Kayda girdikten sonra 'o cümleyi bir daha söyler misin' diyerek kadına yöneldi. Kadın bu sorunun karşısında ne yapacağını şaşırdı, cevap veremedi. Bu konuyu inkar etmeye çalıştı. Ben elimde mikrofonumla birlikte kadının yanına gittim. Her şeyi kabul ederim ama bu cümleyi, başörtüme hakareti kabul etmem diyerek kadına soru sormaya başladım...Röportajın başında kılık kıyafetime, başörtüme, giyimime bir saldırı olacağını anlamamıştım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
55
48
38
5
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
deskart es

7 kişi demir sopalarla dövüyorlar adamı gözaltı birşey yok,malum taraftaysan kaşına bile laf söyletmiyorlar.

Koray Tanık

Kafanı aç hava alsın kısmı gerçekten rahatsız edici. Salın artık insanları da kim ne istiyorsa giysin çıkarsın. Yargılamayın bu sebeplerden ötürü kimseyi

"Böyle bir cümle ama ben tam net duymadım." demiş, yani demiş olması lazım demiş, demediyse de demesi lazım demiş, demediyse ayıp etmiş demiş. Şayet dememişs... Devamını Gör

Ersin Yıldırım

yüzlerce yaralı binlerce ölü var mi pazarda da bacım:)