Görüş Bildir
Haberler
Müftü Camideki Skandal İçin 'İmam Nikahı Varsa Görevine İade Edeceğiz' Demiş

etiket Müftü Camideki Skandal İçin 'İmam Nikahı Varsa Görevine İade Edeceğiz' Demiş

Karabük Müftüsü Ercan Aksu'nun, camide eşi tarafından bir başka kadınla basılan imam için 'Dini nikâhları varsa görevine iade edeceğiz' dediği öne sürüldü. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karabük'e bağlı merkez Sipahiler Köyü'nün imamı Yusuf Ziya S.'nin eşi tarafından başka bir kadınla camide basıldığı ortaya çıkmıştı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Yusuf Ziya S.’nin Yozgat Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı olan kayınbabası Nihat Kayhan, söz konusu durumu Karabük Müftüsü Ercan Aksu'ya anlattı. Ancak kayınbaba Kayhan müftüden, “Kendisine camide birlikte olduğu kadının dini nikahlı eşi olup olmadığını, eğer dini nikahlı ise nikahını kinim kıydığını, şahitlerini göstermesini söyleyeceğiz. Eğer bunları da geçerse görevine iade edeceğiz” yanıtını aldı.

Bunun üzerine Kayhan, Karabük Müftüsü Ercan Aksu hakkında, “Görevini kötüye kullanmak, görevi ihmal, şüpheliyi korumak” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Kayhan dilekçesinde müftünün kendisine verdiği yanıtı anlatarak “Bu olayın Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirmediğini, müfettiş istemediğini, dosyayı bu şekilde örtbas edeceğini kendisinin beyanlarıyla kanaat getirdim. Yapmış olduğu açıklamalarla da benim şüphelerimi arttırdı. Bu kişinin cezalandırılması ve görev aldığı kuruma ihbarda bulunulmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da dilekçe verdi

Nihat Kayhan aynı gün Diyanet İşleri Başkanlığı'na gönderilmek üzere Yozgat Müftülüğü'ne dilekçe verdi. Kayhan, müftüden aldığı yanıtı o dilekçede de anlattı. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında ikinci eşliliğin olmadığını belirten Kayhan, Karabük Müftüsü Ercan Aksu ve damadı imam Yusuf Ziya S. hakkında idari soruşturma açılarak cezai yaptırımların uygulanmasını talep etti.

Müftü: "Olayın her safhasını takip ediyorum"

Müftü: "Olayın her safhasını takip ediyorum"

Karabük Müftüsü Ercan Aksu ise yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

“Bize ulaşır ulaşmaz işi Valimizle görüşüp, işin bir an önce sonuçlandırılması için murakıp görevlendirdik. Ancak, iddia tarafı, soruşturmanın yerelde yapılmamasını, imamın korunacağını gerekçe gösterip Diyanet'ten müfettiş istenmesini talep etti. Evli olan görevlimizin, camide bir kadınla birlikte olduğu iddia edilmektedir.

Kızın babası gelip endişesini ifade etti. Endişe etmemesini, müftü olarak en ince detayına kadar konuyu inceleyeceğimizi söyledim. Olayın her safhasını en ince detayına kadar takip ediyorum. Din adamıyım, müftüyüm. Böyle bir işe asla fırsat vermeyiz.

Nitekim, Diyanet İşleri Başkanlığı'mız da olaya el koydu ve soruşturmaya hafta içinde başlanacak. Sözleşmeli olduğu için imamı açığa alamadık, sadece din hizmetlerinden çektik.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
60
32
9
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
atlas kadar

Müftünün davranışı nereden tutsan hatalı. 1-İslamda imam nikahı diye birşey yoktur. Dini nikah diye birşey var ve şartlarından biri evliliği herkese duyurmak... Devamını Gör

pofudukpofyumak

Müftü akıl vermiş aklınca işte, kılıfını hazırlamış.. Yazıklar olsun imama, bir de din görevlisi olacak, dini bir mabette en çok onun saygılı olması gerekir ... Devamını Gör

Semih Kurnaz

Dini nikahları varsa dediği "hemen gidip dini nikah yaptırın, göreve iade edelim" diye kıyak çekiyorlar kendi adamlarına. Bütün dinler böyle işte. İnsanlar k... Devamını Gör

Uygar Aytun

Dinlerin tamamı akıl hastalığıdır. Lakin evet adamın diğer kadınla nikahı (imam nikahı) varsa olay islami açıdan abes değildir nikah yoksa zina ve Nur sur... Devamını Gör

Diğdem Çakır

Velev ki dinî nikahları var, velev ki yedik bu yalanı. Camide yapmaları şart mı? Camiye kadın erkek aynı giremezken camide seks fantezisi çok mu normal? Neys... Devamını Gör