Görüş Bildir
Haberler
Mucize Adam: Phelps, 23. Altın Madalyasını Kazandı

etiket Mucize Adam: Phelps, 23. Altın Madalyasını Kazandı

Enver K.
10.08.2016 - 10:14 Son Güncelleme: 14.08.2016 - 17:23

ABD'li yüzücü Michael Phelps, 2016 Rio Olimpiyatları'nda kazandığı 5 altın, 1 gümüş madalya ile Yaz Olimpiyat Oyunları'nın en çok kürsüye çıkan ismi oldu. Genelde ise 23 kez altın madalya kazanan Phelps bu konuda da kırılması zor bir rekora imza attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 5 altın, 1 gümüş madalya kazanan ABD'li yüzücü Michael Phelps, Yaz Olimpiyat Oyunları'nda en fazla madalya elde eden sporcular sıralamasında ilk sırada bulunuyor.

Son 5 olimpiyata katılma başarısı gösteren Phelps, 23 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalyayla Yaz Olimpiyat Oyunları'nın en çok kürsüye çıkan ismi oldu.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 8 altın madalya elde eden ABD'li yüzücü, bu başarısıyla aynı zamanda, bir olimpiyatta en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını elde etti.

Mucize adam

Mucize adam

ABD'li yüzücü, 23 altın madalyayla, oyunlar tarihinde en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını da elinde bulunduruyor.

Phelps, 2004 Atina'da 6 altın, 2 bronz, 2008 Pekin'de 8 altın, 2012 Londra'da 4 altın, 2 gümüş, 2016 Rio Olimpiyatları'nda ise 5 altın ve 1 gümüş madalya kazanmayı başardı.

Yaz olimpiyatlarının en başarılıları

Yaz Olimpiyat Oyunları tarihinin en başarılı sporcuları ve kazandıkları madalyaların sayıları şöyle:

Altın madalyalar:

23: Michael Phelps (ABD-Yüzme)

9: Larissa Latynina (SSCB-Cimnastik), Paavo Nurmi (Finlandiya-Atletizm), Mark Spitz (ABD-Yüzme), Carl Lewis (ABD-Atletizm)

8: Birgit Fischer Schmidt (Almanya-Kano), Savao Kato (Japonya-Cimnastik), Jenny Thompson (ABD-Yüzme), Ray C.Ewry (ABD-Atletizm)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplam madalyalar:

28: Michael Phelps (ABD-Yüzme)

18: Larissa Latynina (SSCB-Cimnastik)

15: Nikolai Andrianov (SSCB-Cimnastik)

13: Boris Shakhlin (SSCB-Cimnastik), Edoardo Mangiarotti (İtalya-Eskrim), Takashi Ono (Japonya-Cimnastik)

12: Sawao Kato (Japonya-Cimnastik), Paavo Nurmi (Finlandiya-Atletizm), Alexei Nemov (Rusya-Cimnastik), Birgit Fischer Schmidt (Almanya-Kano), Jenny Thompson (ABD-Yüzme), Dara Torres (ABD-Yüzme), Ryan Lochte (ABD-Yüzme)

11: Carl Townsend Osburn (ABD-Atıcılık), Viktor Chukarin (SSCB-Cimnastik), Mark Spitz (ABD-Yüzme), Matt Biondi (ABD-Yüzme), Vera Caslavska (Çekoslovakya-Cimnastik)

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
225
55
42
7
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cristophernolann

inanılmaz bir adam bu phelps..adam 5. olimpiyatında bile altın dan başka madalya almıyor.nerdeyse madalya sıralamasında en yakın rakibini 3 e katlayacak!! ia... Devamını Gör

kleptomaniac

adamın altın madalya öpmekten dudağı aşındı

Fuat Yanık

Türkiyenin kazandığı 38 altın madalya adam tek başına topuyor