Görüş Bildir
Haberler
Motosiklet Sahibi Olmamak İçin Dehşete Düşüren 10 Neden

Motosiklet Sahibi Olmamak İçin Dehşete Düşüren 10 Neden

GO Moto Training & Tours
02.05.2014 - 22:00 Son Güncelleme: 03.05.2014 - 00:26

Ben olsam bunları okuduktan sonra vazgeçerdim

Evet biliyoruz çok keyifli, özgürlük, az park yeri ihtiyacı, ekonomik ve sportif yanlarıyla motosiklet harika bir araç. Ancak yıllar boyu biriktirdiğimiz deneyimler bize diyor ki 'Keşke hiç başlamasaydın be hacı' eh o zaman bizi uyaran da olmadı annemiz dışında (Motora binersen sütümü helal etmem seviyesini geçmedi onun tavrı da) 

Şimdi biz, toplumun bu kanayan yarasına parmak basıyor ve sizi uyarıyoruz. Motosiklet almayı düşünüyorsanız fersah fersah kaçmanıza neden olacak 10 neden işte burada. 

Şu topluma bir nebze bir hizmetimiz olabildiyse ne mutlu bize.

Kaynak: http://www.motoregitimi.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

10) Hayvan saldırıları

Evcili, sokakta yaşayanı, yabanisi her türlü hayvanın saldırısına uğramak motosiklet sürücüsünün makus talihidir.   Belki dinozor saldırısına maruz kalmazsınız ama ağzınıza yüzünüze giren sinekler bile yeterli değil mi?

9) Rahatça market alışverişi yapamazsınız

Her ne kadar arkada ve yanda çantalarınız olsa da (varsa) market alışverişinizi toplu taşımayla gittiğiniz alışveriş kadar rahat yapamazsınız. Diyelim ki fazla cesursunuz ve yaptınız. Emin olun ki yogurt torbaya dökülecek ya da satın aldıklarınızın bir kısmını motosikletin üzerine bağlamak zorunda kalacaksınız. Sonuç : Karizma yerlerde

8) Yağmurda motorcu olmak zordur

Tanıdığımız motor sürücülerinin büyük bir çoğunluğu yağmurda motosiklet sürmekten hoşlanmaz. Bunun en büyük nedeni önde giden ya da karşıdan gelen araçların yerden kaldırdığı pis sudur. Kıyafetiniz ne kadar iyi olursa olsun çamurlu sular yüzünüze ya da kaskınızın camına geldiğinde çok mutlu olmayacaksınız.

7) Sıcak çok sıcak emin olun daha da sıcak olacak

Sıcak yaz günlerinde koruyucu kıyafetler gerçekten çok daha sıcak gelmesine neden olabiliyor. Güvenliğin olmazsa olmaz kuralı olan ekipmanları kullanmak için sıcak bir gün olduğunu düşünüyorsanız, motosiklete binmek için de sıcak bir gündür. Çıplak binemeyeceğiniz için motosiklet sahibi olmaktan vazgeçebilirsiniz.

6) "Motosikleti yatırdım" diyorlar ya hah işte onun adı kaza

Evet trafikte birbirimize pek saygılı olduğumuz söylenemez herkes kendinden küçük olanı ezmenin peşinde. Bunun sonucu olarak isteri istemez kazaya karışabilirsiniz. Motor sahibi oldunuz ama motor eğitimi de almadıysanız sonuç kaçınılmaz. Eğitim almayacaksanız motosiklete binmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5) Herkes arkanıza binmek ister karar veremezsiniz

Evet siz belki herkes korkuyor sanıyorsunuz ama aslında kazın ayağı öyle değil herkesin içinde bastırılmış bir motosiklet tutkusu var. Siz bir motosiklet sahibi olursanız herkes arkanıza binmek isteyecek ve seçemeyecek mutsuz olacaksınız sonunda. Hele terazi burcuysanız haliniz duman.

4) “Pis adam” muamelesi görürsün

Motorcunun üstü başı çabuk kirlenir. Hele uzun yola falan çıktıysan ve doğru renkleri seçmediysen yıllar önce duyduğumuz bir sözdeki gibi “Çabuk kirlenir pis adam muamelesi” görürsünüz. Bu da motosikletten vazgeçmeniz ya da binecekseniz de doğru renkler seçmeniz gerektiğine işaret eder.

3) Ailece bir yere gidememek

Eğer çekirdek aile moduna geçtiyseniz yani en az 1 çocuk varsa motosikletinize atlayıp “Şöyle ailece Kanlıca’ya gidip bir yoğurt yiyelim” ya da “Bostanlı sahiline akıp bi dondurma yiyelim” deme şansınız olmaz. Yine otomobile mahkum kalırsınız ki motosikletiniz arkadan boynu bükük bakar.

2) Babanızdan motosiklet anıları

Babanız dahil bütün “Yaşlı” adamlar size motosiklet sürmeyi anlatır. Hepsinin hayatında bir tane “Harley Necdet” olmuştur ve neredeyse babanızın (ya da apartman kapıcısı Hasan emminin) içinde bir “Cehennem meleği” yatmaktadır. Bir motosiklet sahibi olana kadar hiç duymadığınız bilmediğiniz çok sayıda anı ortaya çıktığında kendinizi yakmak isteyeceğinize garanti veririz.

1) ZZR vakası

Türkiye’de bir ZZR1100 vakası vardır ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verilse yeridir. Neredeyse bir dönem ülkede kişi başına 2 ZZR düştüğünü düşünmenize neden olabilecek konuşmalar şu şekilde cereyan edecektir : “Bizim bir arkadaşta ZZR1100 vardı bir kere bindim önüme taş çıktı düştüm sonra motosiklete tövbe ettim” Keşke elimizde bir data olsa da bu motordan kaç tane satıldığını öğrenebilsek. Herkesin bir ZZR anısı olması sizing scooterdan bile hızlıca soğumanızı sağlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
9
6
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tmrrkl

kardeşim bu ne saçma tespitlr korkuyorsan binme sen kardeşim bir tutkudur mororsiklet 10 yıldır kullanıyorum çok şükür cahil araba sürücüleri yüzünden kaza ... Devamını Gör

tmrrkl

şimdi şunada acıklık gtireyim cahil araba sürücülri derken sinyal verme özürlü sol seridi 40 km hızla giderken kapatan saga cekmiş arabayı bir anda yola cıka... Devamını Gör

Ozan Baş

onediyo iyice bozdu. daha bozmaz dedik, daha da bozdu..

Selin Koşum

bu ne saçma argümandır arkadaş ya. o kadarcık şey için vazgeçiyorsan sen motor olayını hiç anlamamışsın demektir.