Görüş Bildir
Haberler
Moonwalker'dan Belieber'a Hayranlıkta Sınır Tanımayan Dünyanın En Meşhur 13 Hayran Grubu

etiket Moonwalker'dan Belieber'a Hayranlıkta Sınır Tanımayan Dünyanın En Meşhur 13 Hayran Grubu

cokiyiya
08.08.2016 - 10:22

Günümüzde internet ve sosyal medyanın yardımıyla, en sevdiğimiz ünlüler hakkında hiç olmadığı kadar fazla bilgiye ulaşabiliyor hatta paylaştıkları şeyler sayesinde onları yakından tanıdığımız hissine kapılıyoruz. Hal böyle olunca masum bir hayranlık oldukça tehlike boyutlara ulaşabiliyor. Bu durum, zaman içinde Ünlülere Tapma Sendromu adı verilen obsesif bir bozukluğa dönüşebiliyor. 

Sosyal medyanın icadıyla, 21. yüzyılda oldukça popülerleşen hayran gruplarının, kendilerine isim takmaları bir trend haline geldi desek yeridir. Karşınızda, çılgınlık derecesinde hayranlık duyulan ünlü şarkıcılar ve onların hayranlarından oluşan gruplar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, nedir bu "Ünlülere Tapma Sendromu"?

Peki, nedir bu "Ünlülere Tapma Sendromu"?

Ünlülere Tapma Sendromu, bir kişinin ünlü birinin hayatıyla ilgili detaylarla aşırı ilgilenmesi şeklinde gerçekleşen ve bağımlılık yapan bir obsesif bozukluktur. Çoğu zaman takıntılı olunan bu kişiler oyuncu, sporcu, şarkıcı gibi göz önünde olan kişilerdir. Bu sendrom da adını buradan alıyor.

1. Justin Bieber Hayranları: Beliebers

Justin Bieber'a inananlar anlamına gelen bu hayran grubu, Kanadalı şarkıcıyı obsesif bir biçimde seviyor. Justin Bieber'ın ilk videolarının çıktığı dönemde oluşan grup, internet sayesinde ortaya çıktı. Justin'in sıkı hayranlarından oluşan grup, Belieber ismini ilk olarak 2010 yılında kullandı.

2. Selena Gomez Hayranları: Selenators

2. Selena Gomez Hayranları: Selenators

Selene Gomez'i koşulsuz seven, onu sonuna kadar destekleyenlerin oluşturduğu hayran grubu: Selenators! 2012'de ortaya çıkan grup, Selena gibi saygılı ve pozitif kişilerden oluşuyor. Güzel şarkıcıyı rol model alan hayran grubu, Selena'nın onlara öğrettiği gibi sevgi ve saygıyı yaymaya çalışıyor.

3. Katy Perry Hayranları: KatyCats

Amerikalı şarkıcı Katy Perry'nin sıkı hayranlarından oluşan KatyCats, Katy'nin adını duyurduğu ilk tur olan Hello Katy turunda popüler oldu. Şarkıcıyı obsesif bir şekilde seven hayranları, bu turdan uzun zaman önce de kendilerine KatyCats diyordu.

4. Beyonce Hayranları: BeyHive

Kraliçe B nam-ı diğer Beyonce'nin sıkı fanlarından oluşan hayran grubu: BeyHive! Beyonce'yi sonsuz bir aşkla seven hayran kitlesi, çoğunlukla kadın ve eşcinsel erkeklerden oluşuyor. Önceleri The Beyontourage adıyla anılan grubun adı ise arı kovanından gelmekte... Arı kovanı anlamına gelen beehive kelimesinden türeyen grup ismi, Beyonce'yi kraliçeleri olarak gören hayranlarına cuk oturmuş. 🐝

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Eminem Hayranları: Stans

Dünyaca ünlü rapçi Eminem'e takıntılı bir şekilde hayranlık duyan fanlarından oluşan grup: Stans! Bir ünlü veya atlete obsesif bir aşk besleyen hayran anlamına geliyor. Eminem'in aynı ismi taşıyan meşhur şarkısı da buradan gelmekte. Şarkıda, Amerikalı rapçiye obsesif derecede hayran olan ve mektuplarına karşılık alamadıkça kötü şeyler yapmaya başlayan takıntılı bir hayranın hikayesi anlatılıyor.

6. One Direction Hayranları: Directioners

Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan, Liam Payne, ve Zayn Malik'ten oluşan One Direction grubuna adeta tapan hayranlarının bir araya gelmesiyle oluşan grup: Directioners! Çoğunlukla kızlardan oluşan bu hayran grubu, kendi içinde bir grup daha oluşturmuş durumda. Zquat adını verdikleri bu hayran grubu ise Zayn Malik fanlarından oluşuyor.

7. Taylor Swift Hayranları: Swifties

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift'e obsesif şekilde hayranlık duyan ve çoğunlukla kızlardan oluşan grup: Swifties! Maskotları ise Taylor'un kedisi Meredith! Tıpkı bir holigan gibi hareket eden hayran grupları, o ünlü ne yapıyorsa sonuna kadar destekliyorlar. Swifties de Taylor, hangi ünlüyle arkadaşsa o ünlüleri seviyor ve destekliyor. Bu nedenle, Selenators onların kardeş grubu gibi bir şey!

8. Michael Jackson Hayranları: Moonwalkers

Ay yürüyüşü yapanlar anlamına gelen Moonwalkers, efsanevi şarkıcı Michael Jackson'ın sıkı takipçileri tarafından ortaya çıkan hayran grubu. İsmini Michael Jackson'ın ikonikleşen ve hepimizin en az bir kere yapmaya çalıştığı dansından alan bu grup, bilinen hayran grupları arasında en popülerlerinden.

9. Britney Spears Hayranları: Britney Army

Bir zamanların popüler şarkıcısı Britney Spears'a çılgınlık derecesinde hayran olanlardan oluşan grup: Britney Army! Kendilerini onun askerleri olarak gören bu grup, adlarını da buna uyumlu olarak Britney'in Ordusu anlamına gelen Britney Army koymuşlar. Bu gruplardan korkulur vallahi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Rihanna Hayranları: Rihanna Navy

Kendilerini hayranı oldukları ünlünün askerleri olarak gören bir başka grup ise Rihanna Navy! Tek bir farkla, onlar deniz kuvvetleri... Başarılı şarkıcı Riri'ye ciddi anlamda sadık ve büyük bir aşkla bağlı olan hayranları, kendilerine Rihanna'nın Filosu anlamına gelen Rihanna Navy diyorlar. Onlar da diğer tüm gruplar gibi hayranı oldukları ünlüyü rol model olarak görüyor ve ondan ilham alıyorlar.

11. Demi Lovato Hayranları: Lovatics

Amerikalı şarkıcı, söz yazarı ve aktris Demi Lovato'yu delicesine seven ve destekleyen hatta gerekirse onun için savaşan hayranlarından oluşan grup: Lovatics! Demi Lovato'nun aynı ismi taşıyan bir kozmetik serisi bile var, varın gerisini siz düşünün...

12. Miley Cyrus Hayranları: Smilers

Çılgın şarkıcı ve oyuncu Miley Cyrus'un en az kendisi kadar çılgın hayranlarından oluşan grup: Smilers! Çılgınlık mı yoksa uçlarda yaşamak mı bilinmez ama Miley'i onun için ölecek kadar çok seven Smilers da diğer tüm gruplar gibi idolleri olan ünlüye obsesif bir hayranlık besliyor.

13. Lady Gaga Hayranları: Little Monsters

Lady Gaga ile yatıp Lady Gaga ile kalkan ve tabiri caizse minik canavarlardan oluşan hayran grubunun adı ise Little Monsters! Gaga'nın konserinde onun danslarını yapan, histerik biçimde çığlık atan ve ağlayan hayranlarına denk gelirseniz, bilin ki onlar bu gruptan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
994
399
164
155
150
89
50
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sungyoung park

hepside yaşları 14 ü geçmeyen ergenliğin zirvesinde kızlar .. bişey olmaz bi kaç yıla yaptıklarına utanırlar .... bonus: cecelistler

isimsiz soyisimsiz

Beyni yıkanmış popüler kültür köleleri.