Görüş Bildir
Haberler
Moka Pot ile Hazırlayabileceğiniz Espresso Bazlı Taze Çekilmiş Kahve Çeşitleri

etiket Moka Pot ile Hazırlayabileceğiniz Espresso Bazlı Taze Çekilmiş Kahve Çeşitleri

Nurseda Gerek
17.01.2022 - 17:32 Son Güncelleme: 21.01.2022 - 11:13

İtalyan icadı moka pot ile artık sen de kendi evinin baristası olabilirsin! Tchibo'nun taptaze çekilen kahveleri ile dilediğin tadı kolayca yakalayabilir ve moka pot yardımıyla espresso bazlı tüm kahve çeşitlerini evde kolayca hazırlayabilirsin. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cappuccino

1. Cappuccino

Malzemeler:

  • Taze çekilmiş kahve

  • Süt 

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız 1 shot espressonuzu bir köşede birkaç dakika bekletin. Ardından bir su bardağı kadar sütü ocağa alıp, kaynatın. Kaynamaya başlayan sütün altını kapatın ve köpürtün. Bu aşamada süt köpürtücü ya da french press kullanabilirsiniz. Sütünüzü köpürttükten sonra dinlenmeye bıraktığınız espressoyu bir fincana boşaltın. Ardından fincanı eğerek sütünüzü yukarıdan aşağıya doğru ekleyin. Afiyet olsun! 🥰

2. Latte

Malzemeler: 

  • Taze çekilmiş kahve 

  • Süt

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız 2 shot espressonuzu bir köşede birkaç dakika bekletin. Ardından sütünüzü ocağa alın ve kaynatın. Kaynamaya başlayan sütü köpürtün. Bu aşamada ilk maddede bahsettiğimiz gibi süt köpürtücü ya da french press kullanabilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırmak için yine fincanınızı eğmeyi ve sütü yukarıdan aşağıya eklemeyi unutmayın! 

3. Espresso Macchiato

3. Espresso Macchiato

Malzemeler: 

  • Taze çekilmiş kahve

  • Süt 

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız 1 shot espressonuzu bir köşede birkaç dakika bekletin. Ardından bir fincan sütü ocağa alın ve kaynatın. Kaynayan sütü ocaktan alın ve köpürtün. Espressonuzu küçük bir fincana alın ve üzerine benek görünümü verecek şekilde süt köpüğü koyun. Süt köpüğünü fazla abartmamalı, birkaç tatlı kaşığı koymanız yeterli. Afiyet olsun! 

4. Americano

Malzemeler:

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız 1 shot espressoyu birkaç dakika bekletin. Ardından bir fincan suyu kaynatmaya başlayın. Bekleyen espressoyu uygun bir kupaya koyun ve üzerine kaynattığınız sıcak suyu ilave edin. Afiyet olsun! 🙃

5. Flat White

5. Flat White

Malzemeler: 

  • Taze çekilmiş kahve

  • Süt 

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız double shot espressoyu birkaç dakika bekletin. Ardından sütünüzü kaynatmaya başlayın ve hazırladığınız espressoyu uygun bir fincana boşaltın. Kaynayan sütü, espresso koyduğunuz fincana ekleyin ve tek bir noktayı hedef alın. Flat White'ınız hazır! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mocha

6. Mocha

Malzemeler: 

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız double shot espressoyu uygun bir bardağa boşaltın. Ardından tepeleme bir tatlı kaşığı sıcak çikolata tozunu espressonun üzerine ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın. Son olarak sütünüzü kaynatın ve köpürtün. Hazırladığınız karışıma ekleyin ve bardağınızı çikolata parçacıkları ile süsleyin. Afiyet olsun!  

7. Cortado

7. Cortado

Malzemeler: 

  • Taze çekilmiş kahve 

  • Süt 

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız 1 shot espressoyu bardağa koyun. Ardından 1 shot oranındaki sütü kaynatın ve micro baloncuklar olacak şekilde köpürtün. Son olarak sütü, espressonuzun üzerine boşaltın. Sert ve lezzetli Cortado kahveniz hazır! 

8. Affogato

Malzemeler: 

  • Taze çekilmiş kahve 

  • Vanilyalı dondurma

Yapılışı: Moka pot ile hazırladığınız 1 shot espressoyu birkaç dakika bekletin. Ardından 1 top vanilyalı dondurmayı bir bardağa ya da kaseye koyun. Dondurmanın üzerine espressonuzu yavaş yavaş ilave edin. Özellikle yaz aylarında tüketebileceğiniz Affogato kahveniz hazır! Afiyet olsun! 🤎

Tchibo'nun taze çekilen kahve çeşitleri ile dilediğiniz kahveyi evde kolayca hazırlayabilirsiniz!

Tchibo'nun taze çekilen kahve çeşitleri ile dilediğiniz kahveyi evde kolayca hazırlayabilirsiniz!

Kendi evinizin baristası olmak için kullanabileceğiniz taze çekilmiş kahve çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz. Gülümseyin, çekiyoruz!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın