Görüş Bildir
Haberler
Modern Futbolun Sürpriz Şampiyonları

Modern Futbolun Sürpriz Şampiyonları

Fatih
15.04.2014 - 00:15

Dev bütçeleri yok, rakipleri onlardan kat be kat güçlü, ama son gülen yine de onlar! İşte modern futbola son yıllarda şampiyonluklarıyla damgasını vuran 'küçük' takımlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 2008-09 / WOLFSBURG

5. 2008-09 / WOLFSBURG

Bundesliga'da Bayern hegemonyasının sekteye uğradığı yıllarda parlayan takımlardan biri de Wolfsburg olmuştu. Kurtlar o sezon Edin Dzeko, Zvejdan Misimovic ve Grafite'li kadrosuyla coştukça coşmuş ve tüm rakiplerini ezerek geçerek şampiyon olmuşlardı.

4. 2010-11 / BORUSSIA DORTMUND

4. 2010-11 / BORUSSIA DORTMUND

Sezonun bitimine 2 maç kala şampiyonluğunu ilan eden Dortmund, iflasın eşiğinden dönmüştü. Jürgen Klopp ile yeniden yapılanan eskilerin Alman devinin bu sezon içinde zirveye oynamasını geçin Avrupa Kupaları'na katılmasına bile mucize gözüyle bakılıyordu. Altyapıdan gelen oyuncular ve genç yıldızların Klopp'un sistemiyle uyuşan müthiş kimyası Dortmund'u günümüze getirecek olan o şampiyonluğun temelini atmıştı. 

Akıllarda kalan başka bir detay da Lewandowski'nin bu sezon içerisinde parlamaya başlamasıydı.

3. 2011-12 / MONTPELLIER

3. 2011-12 / MONTPELLIER

Olivier Giroud, Younes Belhanda, Hilton ve Bedimo ile Montpellier beklenmeyeni başarmış ve PSG, Lille, Lyon ve Bordeaux gibi güçlü ekiplerin önünde ligi şampiyon bitirmişti. Bu şampiyonluğun ardından takımın yıldız isimlerini kısa sürede devler kaptıysa da Montpellier tarihinde ilk defa şampiyonluk yaşadı ve taraftarlarına unutulmaz bir sezon yaşattı.

2. 2009-10 / BURSASPOR

2. 2009-10 / BURSASPOR

Süper Lig'de olmaz denen şey oldu, Anadolu'dan bir temsilci uzun yıllar sonra şampiyon oldu. Bursaspor, Fenerbahçe'nin gerisinden geldi ve liderlik koltuğuna oturdu. Son maçında ezeli rakiplerinden Beşiktaş'ı 2-1 yendi ve kupayı tarihinde ilk defa kaldırdı.

Takımın başında Ertuğrul Sağlam, Ozan İpek, Volkan Şen ve Sercan Yıldırım'ın üstün performanslarıyla gelen bu şampiyonluk uzun yıllar unutulmazlar arasında kalacak.

Bu sezondan akıllarda kalan bir detay da Fenerbahçeli taraftarların kendilerini yapılan yanlış anons sonunda şampiyon sanması ve kutlamalar yapmasıydı.

1. 2009-10 / FC TWENTE

1. 2009-10 / FC TWENTE

AZ Alkmaar'dan sonra bir sürpriz de Twente'den geldi. Ajax ile zirve yarışı veren Twente, rakibinin inanılmaz gol gücüne rağmen son dakikaya kadar yarışı zirvede götürdü. Bu sezonda 106 gol atıp kalesinde sadece 20 gol gören Ajax 85 puan toplarken FC Twente 63 gol attı ve 23 gol yedi, ancak sonuçta rakibine oranla sadece tek bir maç daha az kaybederek şampiyon oldu.

Bu sezonu unutulmaz yapan isimler arasında bu sezon Liverpool'u attığı gollerle Premier Lig'de şampiyonluğa taşıyan Luis Suarez(Ajax), Twente'nin en golcü ismi Bryan Ruiz ve yine o dönemde Twente'de forma giyen Fenerbahçe'nin yıldız kanat oyuncusu Miroslav Stoch gibi isimler olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın