Görüş Bildir
Haberler
Modem Şifreleri Nasıl Değiştirilir

Modem Şifreleri Nasıl Değiştirilir

Murat Polat
18.03.2017 - 00:08

Modem Şifresi Değiştirme Rehberi

Modem şifresi değiştirme hakkında yazılan bu yazıyı başkaları tarafından ele geçirilmiş olan wifi şifrenizi veya fiber modemin wifi şifresini değiştirmek istiyorsanız mutlaka okumalısınız. Bu yazıda ttnet ve superonline tarafından verilen fiber hızlı modemlerin wifi modem internet şifresinin nasıl değiştirildiği detaylı ve resimli olarak anlatılacaktır.

Ttnet, Vodafone, Uydunet ve Turkcell Superonline gibi internet sağlayıcı ( ISS ) firmaları tarafından kampanya ile verilen adsl veya fiber hızlı en çok kullanılan modemlerden Tp-link, Airties, Huawei marka modemlerin arkalarındaki etikette modem arayüzlerine girebileceğiniz kullanıcı adı , modem arayüz şifresi ve internet şifreniz yazar.

Ayrıca modem wifi internet şifrenizi windows bilgisayarlar üzerinden öğrenebilirsiniz.

Ben kablosuz olarak wifi üzerinden gördüğünüz gibi internetime bağlandım. Sizler de ister kablolu ister kablosuz ile bağlantınızı yapın.

Ttnet kullanıcıları modem veya wifi şifresini değiştirmek istiyorsa öncelikle kablolu veya wifi ile internete bağlanması gerekiyor. Daha sonra modem markalarına göre modem arayüzlerine ulaşmak için ip adresi girmesi gerekiyor bu ip adresi her modeme göre değişmekle birlikte genellikle aşağıdaki 3 ip adresinden biri oluyor modem markasını bilmiyorsanız tek tek deneme yaparak bulabilirsiniz. 192.168.1.1 192.168.1.2 192.168.2.1

Airties modem şifre değiştirme yaparken tarayıcı adres çubuğuna 192.168.2.1 yazıp enter yapıyoruz.

Karşımıza modem arayüzü çıkıyor. Burada kullanıcı adı: admin şifre: ttnet yazıp giriş yapıyoruz.

Modem arayüz şifreniz “ ttnet ” değilse “ admin ” olarak deneyin tekrar hata verirse boş bırakıp giriş yapın. Eğer modem arayüz bilgilerinizi unuttuysanız modemin arkasındaki reset yuvasının içine ucu sivri olan bir cisimle 10 saniye bastırın. Daha sonra söylemiş olduğum şifreler ile giriş yapabilirsiniz..

Menülerden Kablosuz Ağ Güvenlik Ayarları bölümünü açın

Wpa Tipi: Kişisel, Şifreleme Tipi: WPA veya WPA2 seçerek en az 8 karakter olacak şekilde büyük harf, küçük harf, sayılar ve özel karakterlerden oluşan yeni bir modem şifresi koymanızı tavsiye ederim.

En son yaptığınız ayarları kaydedip sayfayı kapatabilirsiniz. Neredeyse her modemin wifi şifre değiştirme ayarı bu şekilde yapılmaktadır.

Modem wifi şifresi değiştirme konusunda yapılması gereken en önemli şey güçlü bir modem şifresi oluşturmaktır.

Zyxel Modemlerde Wifi Şifresi Değiştirme

Tp link Modemlerde Wifi Şifresi Değiştirme

Superonline Modem Şifresi Değiştirme

Modem şifresi değiştirme işlemlerini uyguladıktan sonra birkaç wifi güvenlik ayarı yapmak sizin için daha faydalı olacaktır. Bu yazıdan sonra modem şifrenizi ele geçirmiş olan kişi artık internetinizi yavaşlatamaz. Mevcut internet kotanızın daha fazla gittiğini göreceksiniz. İnternet Hızlandırma hakkında yazdığım yazıyı okuyarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kaynak: https://rasyoneladam.com/wifi-modem-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
11
5
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın