Görüş Bildir
Haberler
Miting Öncesi Alınacak Güvenlik Önlemleri Artırılacak

Miting Öncesi Alınacak Güvenlik Önlemleri Artırılacak

ATKN
22.10.2015 - 10:33

Ankara'daki terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından kişiye özel olarak valilere gönderilen talimat yazısında, bundan sonra düzenlenecek yürüyüş ve açık hava toplantıları öncesinde alınacak güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi ve herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemesi istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valisine gönderilen kişiye özel talimat yazısında, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen yürüyüş ve açık hava toplantısı öncesinde meydana gelen menfur terör saldırısında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği ya da yaralandığı hatırlatıldı.

Güvenlik tedbirlerinin, organizasyonların öncesi, esnası ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanarak uygulanmasının büyük önem arz ettiği belirtilen yazıda, alınması istenen tedbirlerden bazıları şöyle:

  • Devlet büyükleri ile siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik kimliği olan kişiler ve yerlere yönelik yapılması muhtemel saldırılara karşı kişi ve yerler, “birinci derece, ikinci derece ve üçüncü derecede saldırıya maruz kalabilecek yerler” şeklinde üç kategoriye ayrılarak koruma tedbirleri tekrar gözden geçirilecek.

  • Gayri muayyen saatlerde rutine dönüştürülmeden, görevli personelin can güvenliği açısında gerekli tedbirler alınmak suretiyle şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde arama yapılacak.

  • Alınacak tüm güvenlik tedbirlerinde devriye hizmetleri artırılacak ve polisin daha görünür olması sağlanacak.

  • Toplantı ve gösteri yürüyüşleri öncesinde 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 9. maddesi çerçevesinde arama kararları alınacak.

  • Yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili tedbir planları detaylı bir şekilde hazırlanacak, il emniyet müdürü başkanlığında il emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve tüm rütbeli personelin katılımı ile etkinlik öncesi güvenlik toplantıları mutlak suretle yapılacak, toplantı sonrasında toplantı tutanakları hazırlanacak, hazırlanan tutanaklar bizzat toplantıya katılan birim amirleri tarafından imzalanacak ve alınan kararlar görev alacak personele bizzat okunmak suretiyle tebliğ edilecek.

Devlet büyükleri ve siyasilerin korunmasına özen gösterilecek

Devlet büyükleri ve siyasilerin korunmasına özen gösterilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Devlet büyükleri ile TBMM’de grubu bulunan siyasi parti liderlerinin iştirak edecekleri geniş katılımlı mitinglerin düzenlenmesi ile ilgili bildirimin yapılmasını müteakip, konu ivedilikle Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığına bizzat il emniyet müdürleri tarafından bildirilecek. Devlet büyükleri ve söz konusu siyasi parti liderlerinin bulundukları ilde korunmalarına özel önem gösterilecek.

  • Hazırlanacak tedbir planlarına göre şehre il dışından gelecek katılımcıların şehre giriş yapacakları yerlerde oluşturulacak arama noktalarında üst, eşya ve araç aramaları yapıldıktan sonra toplanma alanına intikalleri kontrollü bir şekilde yapılacak. İl dışından gelen araçların önceden belirlenen güvenli alanlara park etmeleri ve bu yerlerin yeteri kadar personel ile güvenliği sağlanacak.

  • Toplanma ve miting alanı ile miting alanına gitmek için kullanılacak güzergahın önceden uzman personel ve araçlarla patlayıcı madde aramasının detaylı bir şekilde yaptırılması, bu alanların ve güzergahın arındırılmış bölge olarak katılımcılar gelen kadar muhafaza altına alınması, oluşturulan arama noktalarında yeteri kadar personel ile üst ve eşya araması yapıldıktan sonra girişlere izin verilmesi, aranmadan hiç kimsenin toplanma ve miting alanlarına girmesine izin verilmemesi, güzergahın polis kordonu ile koruma altında tutulması sağlanacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0