Mısır'da Yüzlerce Mumyalanmış Hayvanın Bulunduğu 2350 Yıllık Bir Hayvan Mezarlığı Bulundu
Mısır'da Yüzlerce Mumyalanmış Hayvanın Bulunduğu 2350 Yıllık Bir Hayvan Mezarlığı Bulundu
Mısır'ın Minya kentinde çalışma yürüten arkeologlar, dağlarla çevrili bir alanda yüzlerce mumyalanmış hayvanın bulunduğu bir hayvan mezarlığı keşfetti.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam
Mısır'ın Minya kentinde çalışma yapan arkeologlar, etrafı dağlarla çevirili bir alanda mumyalanmış hayvanların bulunduğu bir hayvan mezarlığı keşfedildi.

Söz konusu kentte iblis kuşu ve babunların mumyalanıp öyle gömüldüğü görülürken, kayalara oyulmuş yeraltı mezarları bulunuyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam
'Ölüler Şehri' olarak geçen bu mezarlığın milattan önce 300'lü yıllarda inşa edildiği tahmin ediliyor.

Bu alan ilk olarak 1932 yılında keşfedilse de söz konusu hayvan mezarlığı henüz bulundu.
Dört ayrı bölümden oluşan yeraltı mezarının en eski bölümünün 26. Firavun hanedanlığı dönemine dayandığı düşünülüyor.

2350 yıllık mezarlık, yalnızca babun ve iblis kuşu mumyalarına sahip.
Mumyalanmış yüzlerce hayvanın her birinin isminin, türünün, ölüm nedeninin ve sahibinin isminin yazılı olduğu mezarı görünce araştırma yapan arkeologlar, eski Mısır'da iblis kuşu öldürmenin idam cezası olduğunu keşfetti.

Üzerinden binlerce yıl geçmesine rağmen gayet iyi durumda olan mezarların neden yapıldığı konusunda da açıklama yapan arkeologlar, o dönem ölen hayvanların mumyalanarak tekrardan dirileceğine inanıldığını söyledi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Reklam
Yorum Yazın
Bir de antik insanları kötüler günümüzün vahşileri
ömrümüz gelip geçiyor ve bu yerleri gidip göremeyeceğimiz bir devire denk geldik..
ibis olmasın kuşun adı ?