Görüş Bildir
Haberler
Üst Mahkemeye Yapılan İtiraz Kabul Edildi: Minibüste Şortlu Genç Kadına Saldıran Zanlıya Tutuklama Kararı

etiket Üst Mahkemeye Yapılan İtiraz Kabul Edildi: Minibüste Şortlu Genç Kadına Saldıran Zanlıya Tutuklama Kararı

FreiGeist
22.06.2017 - 13:08 Son Güncelleme: 23.06.2017 - 08:46

Minibüste Melisa Sağlam'a 'şort giydiği için' önce sözlü tacizde bulunan, sonra genç kadını darp eden zanlı Ercan Kızılateş tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Kızılateş'in tutuksuz yargılanmasına karar verdi ve kararında 'basit yaralama' dedi.  Ancak Ercan Kızılateş’in 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılması kararına karşın savcılık bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Hakim itiraz üzerine saldırganın tutuklanmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırgan Ercan Kızılateş, ifadesi alınmak üzere İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Saldırgan Ercan Kızılateş, ifadesi alınmak üzere İstanbul Anadolu Adliyesi'ne getirildi.

Kızılateş, adliyeye girdiği sırada "Görüntüler çok açık, darp etme olayı yok" diyerek saldırıyı reddetti.

Şikayetçi olduğunu söyleyen zanlı, "Kameraları görmüyor musunuz? Tabii ki bana saldırdı" şeklinde konuştu.

Saldırgan, ifadesinin ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', “Hakaret' , 'İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' ve 'Kasten yaralama' gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.Mahkeme, tutuklama istemini suçun 'basit yaralama' kapsamında kalma ihtimalini gerekçe göstererek reddetti.

5. Sulh Ceza Hâkimi kararında,  'Şüphelinin üzerine atılı suçun basit yaralama olarak kalma ihtimaline göre tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız kalacağı nazara alınarak reddine” dedi. 

Ercan Kızılateş,  'Vergi kanuna muhalefet' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası olduğu için tekrar cezaevine götürüldü.

Savcının itirazı üzerine bir üst mahkeme tutuklama kararı verdi

Savcının itirazı üzerine bir üst mahkeme tutuklama kararı verdi

Soruşturma Savcısı Mehmet Ali Yıldız, Ercan Kızılateş’in 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakılmasının ardından, bu karara 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz etti. Hakim itiraz üzerine saldırganın tutuklanmasına karar verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Vergi kaçakçılığı" suçundan aldığı cezanın yatarı yoktu

"Vergi kaçakçılığı" suçundan aldığı cezanın yatarı yoktu

5. Sulh Ceza Hakimliği'nin, zanlı Ekrem Kızıltateş'in serbest bırakılmasına karar vermesinin ardından, Kızılateş'in 'Vergi kanuna muhalefet' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası bulunmasına karşın cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyordu. 

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın aktardığına göre, darbe girişiminden sonra çıkarılan KHK ile Ceza İnfaz Sisteminde yapılan değişiklik sonucu, Kızılateş'in aldığı cezanın yatarı bulunmuyor. 

Bir gün kapalı cezaevinde kaldıktan sonra açıkcezaevine geçen Kızılateş hakkında, Melisa Sağlam'a yönelik saldırısından dolayı tutuklama kararı verilmeseydi, kısa süre içerisinde 'Denetimli Serbestlik Tedbirleri' kapsamında serbest bırakılacaktı.

Öte yandan üniversite öğrencisi Melisa Sağlam, zanlı Ercan Kızılateş'in şikâyetçi olması üzerine bugün ifade vermek için Anadolu Adalet Sarayı'na gitti.

Öte yandan üniversite öğrencisi Melisa Sağlam, zanlı Ercan Kızılateş'in  şikâyetçi olması üzerine bugün ifade vermek için Anadolu Adalet Sarayı'na gitti.

Sağlam, 'Şahısın benden şikayetçi olması üzerine ifade vermek için ifade vermeye geldim' dedi. 

Olay sırasında hakarette bulunmadığını belirten Sağlam, 'Bana onun ettiği hakaretleri baz alırsak benim ona dediğim 'ne yapıyorsun',  'bana nasıl vurursun' oldu' diye konuştu.

Saldırganın serbest bırakılmasını da değerlendiren Melisa Sağlam, 'Savcılık itiraz etmiş, biz de itiraz edeceğiz' şeklinde konuştu.

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam geçen hafta çarşamba günü Pendik-Aydos hattında bir minibüste şort giydiği için sözlü saldırıya uğrayıp ardından darp edilmişti.

Kızılateş, Pendik'te bir minibüste genç kıza saldırdıktan sonra gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

Saldırı görüntüsünün medyada yer alması üzerine Ercan Kızılateş başsavcılık tarafından bir kez daha ifadeye çağrılmıştı.

Ancak zanlı ''Vergi Kanunu'na muhalefet''ten hakkında tutuklama kararı olduğu anlaşılınca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yaşam tarzına yönelik saldırı sonrası saldırganın serbest bırakılması kararına sosyal medyadan da tepkiler gelmişti 👇

Yaşam tarzına yönelik saldırı sonrası saldırganın serbest bırakılması kararına sosyal medyadan da tepkiler gelmişti 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
864
274
64
58
30
24
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Herbo Cuk

Ülkede malum partiye oy veren enayi koyunlar olduğu sürece adaletsizliğin arkası kesilmez.

Açlıktan ekmek çalanı yıllarca içeri atarsınız muhalefet olan yazarlar gazetecileri anında akşamına kodese tıkarsınız ama millete cahil aklıyla saldıran böyl... Devamını Gör

Sena Atmaca

Kızın bacaklarına bakarken tahrik olup aklından ne iğrenç şeyler geçirdin kim bilir pislik!!! şeref yoksunu beyin yoksunu önünde sallananı var diye herşeyi y... Devamını Gör