Görüş Bildir
Haberler
Milyonlarca Memurun Gözü Bu Haberde! 3600 Ek Gösterge İle İlgili Son Durum Ne?

Milyonlarca Memurun Gözü Bu Haberde! 3600 Ek Gösterge İle İlgili Son Durum Ne?

Milyonlarca memurun yakından takip ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeler meydana geldi. Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili teknik görüşmelerde sona yaklaşıldığını belirterek, sonucu 'Şubatta açıklayacağız' dedi. Yeni haftanın ilk iş gününde  Ak Parti MYK toplantısında, 3600 ek gösterge ve KDV sisteminde sadeleştirme ve kripto paralar ile ilgili başlıklar ele alınacak. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimleri kapsayacak? İşte haberin devamında 3600 Ek Gösterge ile ilgili son gelişmeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

3600 ek gösterge konusunda araştırmalar devam ediyor. Birçok meslek grubunu yakından ilgilendiren 3600 ek göstege konusu yeni haftanın ilk iş gününde MYK toplantısında ele alınacak. Peki 3600 Ek Gösterge kimleri kapsayacak?

3600 Ek Gösterge İle İlgili Son Durum Ne?

3600 Ek Gösterge İle İlgili Son Durum Ne?

3600 ek göstergeye bakacak olursak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı diğer bakanlıklarla teknik bir çalışma sürdürüyor. Bütün statülerin, bütün grupların durumları gözden geçirilecek. İl müdürü, şube müdürü, hukukçular kamu avukatları gibi personellerin ek göstergelerinde bir düzenleme yapılacak. Bu düzenlemenin geniş bir perspektifte ele alınması bekleniyor. Düzenlemede adalet duygusunu zedelemeden, statüler arasındaki farklılaşmayı sağlayarak yapılması hedefleniyor. Yine bu 3600 ek gösterge ile ilgili gelinen son aşama haftanın ilk iş günü yani bugün MYK toplantısında değerlendirilecek.

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak?

3600 Ek Gösterge Kimleri Kapsayacak?

Memurların maaşları, emekli olurken alacakları ikramiyeleri ve emekli aylıkları hesaplanırken çeşitli göstergeler kullanılıyor. 2200 altı, 2200 ve 3000 gibi ek göstergeler üzerinden hesaplanan bu ücretlere tabi meslek grupları, 3600 ek gösterge çalışmasıyla genişleyecek. Bu mesleklerin çoğunluğunu öğretmenler, hemşireler, polisler ve din çalışanları oluşturuyor. Memurların yaklaşık yüzde 80'inin göstergelerinin ise halen 3600’ün altında olduğu biliniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın