Görüş Bildir
Haberler
Milliyet’te Gazeteci Kıyımı Sürüyor...

Milliyet’te Gazeteci Kıyımı Sürüyor...

FreiGeist
28.08.2015 - 12:35 Son Güncelleme: 28.08.2015 - 16:06

Milliyet gazetesi dünden bu yana 7 gazetecinin işine son verdi. Dün deneyimli yazar Meral Tamer ile Ankara bürosundan Kemal Göktaş, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç’u işten çıkaran gazete, bugün de Mehveş Evin, Alper İzbul ve Semra Pelek'in işine son verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün gazetenin kıdemli yazarlarından Meral Tamer ile Ankara bürodan Kemal Göktaş, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç’un işlerine son verilmişti.

Başarılı haberciliğiyle dikkat çeken deneyimli muhabir Kemal Göktaş kararı Twitter hesabından şöyle duyurmuştu:

Milliyet Gazetesi bugün Ankara Büro’dan beni, Evin Demirtaş ve Sertaç Koç’u işten attı. Herkes “hayırlısı olsun” dedi. Ben de öyle diyeyim..”

"Boyun eğmek yok, yazmaya devam!"

"Boyun eğmek yok, yazmaya devam!"

Milliyet gazetesi, bugün de gazeteci Mehveş Evin ve Alper İzbul'un işine son verdi.  

Evin kararı Twitter adresinden duyurarak, “Milliyet gazetesinden çıkarıldım. Sebebini henüz bilmiyorum. Boyun eğmek yok, yazmaya devam!” yorumunu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lice ve Silvan'da yaşanan olayları takip etmek için Diyarbakır'a giden gazeteciler arasında yer alan Evin, dün kentte protesto nedeniyle kapalı olan kepenklerin fotoğraflarını çekmek isterken polislerce engellenmişti. Polisin fotoğraflarını silmesine itiraz eden Evin, gözaltına alınmak istenmişti. 

Mehveş Evin'in Milliyet'te yayımlanmayan Silopi izlenimleri için tıklayınız

Alper İzbul: "Hayırlısı olsun..."

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milliyet gazetesi, kısa bir süre önce de  Suruç Katliamı sonrası isim vermeden Erdoğan'ı sorumlu tutan  Tweetler'inden dolayı Ahmet Kadri Gürsel ile yollarını ayırmıştı. 

Gazete, Gürsel'in yaptığı yorumların gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmadığı ve grubun yayıncılık anlayışı ile de 'ters' düştüğünü duyurmuştu.

Twitter'dan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0