Görüş Bildir
Haberler
Millilerden Müthiş Geri Dönüş

Millilerden Müthiş Geri Dönüş

Caner
02.10.2014 - 21:13
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası

İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası ikinci tur F Grubu’nda Türkiye, Rusya’yı 3-2 yendi.

Mücadelenin ilk setine Rusya hızlı başladı ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Molanın ardından Kübra’nın etkili blok ve servisleriyle toparlanma belirtileri gösteren A Milli Takım, top karşılamada sıkıntılar yaşayınca ikinci teknik molayı da 16-9 geride kapattı. “Filenin Sultanları” setin son bölümünde hücumda etkili oyunlarla sayı kazanırken, aynı performansı savunmada göstermeyince, ilk seti 25-19 kaybetti.

İkinci sete iki takımda karşılık sayılarla başladı. “Filenin Sultanları” Rusya’yı etkili savunmasıyla hataya zorlayarak ilk teknik molayı 8-7 önde tamamladı. Ay-yıldızlılar, oyunda Rusya’nın bloklarını geçemeyip, smaçlarını karşılayamayınca ikinci teknik molada Rusya 16-14 üstünlüğü yakaladı. Milli takımın iyi savunmasına hücumda Güldeniz’in kazandırdığı sayılar eklenince setin son bölümünde 21-21 eşitlik sağlandı. Son anları büyük çekişmeye sahne olan sette Rusya, Kosheleva’nın sayılarıyla sonuca gitti ve seti 27-25 kazandı.

Üçüncü sete hızlı başlayarak 5-0’lık seri yakalayan milliler, ilk teknik molaya da 8-5 önde girdi. “Filenin Sultanları” ikinci teknik molaya hücumdaki etkili performansıyla farkı açarak 16-10 üstün girmeyi başardı. Molanın ardından kaptan Gözde’nin kritik anlardaki smaçlarının yardımıyla oyunun kontrolünü bırakmayan “Filenin Sultanları”, üçüncü seti 25-22 kazandı.

Dördünce sette oyuna ağırlığını koyan Rusya ilk teknik molayı 8-3 önde tamamladı. Ay-yıldızlılar, hücumda istediği oyunu sergilese de savunmada top karşılaşmada sıkıntı yaşayınca ikinci teknik mola Rusya’nın 16-13 üstünlüğüyle geçildi. Kosheleva-Gözde düellosuyla geçen son bölüme takımlar 20-20 eşitlikle girdi. Son anlarda akıllı hücumları ve etkili defansıyla milli takım 4. seti de 25-22 kazandı ve maçı final setine taşıdı.

İki takımın büyük çekişmesi final setine de yansıdı. Saha değişimine 8-7 Rusya üstünlüğüyle gidildi. Karşılaşmanın en skorer iki oyuncusu olan Kosheleva ile Gözde’nin düellosu şeklinde geçen son bölümde A Milli Takım Kaptanı Gözde Sonsırma’nın sayılarıyla “Filenin Sultanları” seti 15-13, maçı da 3-2 kazandı.

Bu sonuçla ay-yıldızlılar 2 puanı hanesine yazdırdı.

Rusya’dan Kosheleva 32, Gözde Sonsırma ise kaydettiği 31 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Karşılaşmayı, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ile A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın İtalyan çalıştırıcısı Emanuel Zanini de izledi.

eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/voleybol/duny...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0