Görüş Bildir
Haberler
Milli Yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in Kırım'dan Rio'ya Yolculuğu

Milli Yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in Kırım'dan Rio'ya Yolculuğu

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya umutları arasında yer alan milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Kırım'dan Rio'ya uzanan hikayesiyle dikkati çekiyor. 2013 yılında Rusya ile Ukrayna arasında çıkan Kırım krizi sırasında Türkiye'ye kaçan Güneş, kazandığı madalyalarla Türkiye'nin adını duyurmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi ve işgal sonrası 2013 yılında Kırım'dan kaçarak Türkiye'ye gelen, 2014 yılında vatandaşlığa geçen Viktoria, huzur bulduğu Türk topraklarında hızla yükselen kariyerini olimpiyat madalyasıyla taçlandırmayı hedefliyor.

Kadınlar 100 ve 200 metre kurbağalama ile 200 ve 400 metre karışıkta A barajını geçerek bunu başaran ilk Türk yüzücü unvanını alan Ukrayna asıllı sporcu, Rio'da hedeflediği madalyaya ulaşırsa bu başarıyı elde eden ilk Türk yüzücü olarak bir kez daha tarihe geçecek.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan'ın 2013 yılında Ukrayna'daki bir yarışmada görüp beğendiği ve vatandaşlık teklif ettiği Viktoria, o dönem bu teklife sıcak bakmadı. Rusya ile Ukrayna arasında çıkan Kırım krizi sırasında, ailesiyle birlikte Kırım'da bulunan sporcu, vakit kaybetmeden Bozdoğan ile temasa geçti ve Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi. Apar topar İstanbul'a getirilen aileye Fenerbahçe'de ev tutuldu.

2014'te Türk vatandaşı oldu

O günlerle ilgili, 'Türkiye'ye gelme kararını vermek kolay olmadı ama iyi ki gelmişim. Türkiye'de kendimi daha huzurlu, mutlu ve değerli bir insan gibi hissediyorum. Geldikten sonra dönmeyi hiç düşünmedik.' ifadelerini kullanan 18 yaşındaki yüzücü, 2014 yılında Türk vatandaşlığına geçirildi. Daha sonra yabancı antrenörlerle desteklenen, özel bir ekiple çalışan, yurt içi ve dışı kamplarının yanı sıra birçok uluslararası yarışmaya gönderilerek form tutturulan sporcu, elde ettiği başarılarla, kendisine yapılan yatırımın karşılığını verdi.

Dört altınla tarihe geçti

Singapur'da kadınlar 100 metre kurbağalamada 1.06.77'lik derecesiyle altın madalyanın sahibi olan genç sporcu, 200 metre karışıkta 2.11.03'lük derecesiyle, dünya gençler ve şampiyona rekorunu da kırarak 3. kez kürsünün en üst basamağında yer aldı. Bununla yetinmeyen Viktoria, 200 metre kurbağalamada, 2.19.64'lük zamanıyla dünya gençler rekoru kırarak altın madalya aldı ve şampiyonayı 4 altınla tamamlayarak Türk yüzme tarihine geçti.

4. A barajı İsveç'te geldi

Nisan ayında İsveç'te gerçekleştirilen Swim Open Stockholm Şampiyonası'nda, 400 metre karışıkta elde ettiği 4.39.53'lük derecesiyle altın madalya kazanan Viktoria, 17-18 yaş ve 19+ yaş kategorilerinde Türkiye rekoru kırarak, olimpiyat A barajını geçti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın