Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Açıkladı: 'Cihat' ve 15 Temmuz Yeni Müfredata Girdi

etiket Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Açıkladı: 'Cihat' ve 15 Temmuz Yeni Müfredata Girdi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'cihat' kavramının artık imam hatip liselerinde fıkıh dersinde işleneceğini açıkladı. Cihat hakkında Kur'an-ı Kerim’de ayet bulunduğunu belirten Yılmaz, 'Dolayısıyla siz buna yok deseniz de yok olmuyor. O halde nedir doğrusu, çerçevesi, bizim bunu evlatlarımıza öğretmemiz lazım' dedi. Yılmaz ayrıca 15 Temmuz'un da yeni müfredatta yer aldığını duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güncellenen Öğretim Programları’nın tanıtımı toplantısındaki konuşmasında cihat' kavramının imam hatip liselerindeki fıkıh dersinde yer alacağını söyledi.

Hürriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, Bakan Yılmaz, 'Cihat, bizim dinimizde bir unsur, dinimizde var. Peki nedir? MEB’in görevi her kavramı hakkıyla, olduğu gibi doğru şekilde öğretmektir. Yanlış olarak algılanan, görülen veya öğretilmiş olan şeyleri düzeltmek de bizim vazifemizdir” dedi.

"Cihatın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir"

"Cihatın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir"

İsmet Yılmaz sözlerini söyle sürdürdü:

'Bu kapsamdan öne çıkaraktan fıkıh dersinde ve temel dini bilgilerde cihat var ama bu cihat nedir? Peygamberimizin dediği şu; bir savaştan dönerken küçük cihattan büyük cihata gidiyoruz diyor. Nedir büyük cihat? toplumumuza hizmet etmek, refahı artırmak, toplumda huzuru sağlamak, toplumun ihtiyaçlarını sağlamak. En kolay şey savaşmak, kavga etmek. Maharet zor olan, barışı sağlamak huzuru sağlamak. Kalkınmayı sağlamak. Cihat deyince aklınıza ne geliyor? Cihatın gerçek anlamı ülkenizi sevmektir, vatanınızı sevmektir, milli birlik ve beraberliğe hizmet edecek her ne gerekiyorsa o konuda faaliyet göstermektir. Kırmak, dökmek, savaşmak bunun içine girmez. Ama vatan koruması, milletini savunmak için, vatanının değerlerini savunmak için  gerekiyorsa...'

15 Temmuz da müfredata girdi

15 Temmuz da müfredata girdi

Güncellenen öğretim programları arasında yer alan 4, 5, 6 ve 7'nci sınıflarda okutulan sosyal bilgiler dersi öğretim programında 15 Temmuz'un ele alınmasını isteyeceklerini belirten Yılmaz, Türkçe dersleri ile Anadolu imam hatip lisesi meslek derslerinde de 15 Temmuz'un da yer alacağını kaydetti.

Yılmaz 15 Temmuz'un da cihatın bir parçası olduğuna işaret etti:

'Yine aslına bakarsanız 15 Temmuz’daki gelişen olaylarda cihat nedir? Cihatın bir şeyi de 15 Temmuz, 15 Temmuz’daki milletin kendi hakkına, hukukuna sahip çıkmasıdır. Cihat, hakkına hukukuna sahip çıkmaktır, kul hakkına riayet etmektir, gönül kırmamaktır kalp kazanmaktır. İşte bunların hepsi o büyük cihatın parçaları ve unsurlar.”

Yılmaz ayrıca PKK, IŞİD ve FETÖ kavramlarının da yeni müfredatta işleneceğini açıkladı.

Evrim teorisi müfredattan çıkartıldı

Evrim teorisi müfredattan çıkartıldı

Yılmaz ayrıca evrim teorisinin öğrencilerin yeterli felsefi alt yapıya sahip olmaması gerekçesiyle ortaöğretimden kaldırılarak üniversiteye bırakıldığını söyledi:

'Evrim konusu ikiye bölünmüş bir tarafgirlikle, kör dövüş içinde tartışılmaktadır. Müfredatta evrim teorisiyle ilgili mutasyon, seçim, adaptasyon gibi kavramlar yer almaktadır. Ancak evrim kuramı üniversiteye bırakılmıştır, çünkü öğrencilerin felsefi altyapıya sahip olması gerekir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2727
1855
417
376
178
89
74
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın