Görüş Bildir
Haberler
Milletvekili Tek Tek Hesapladı: Bir Kişilik Türlü Yemeğinin Maliyeti 50 TL!

Milletvekili Tek Tek Hesapladı: Bir Kişilik Türlü Yemeğinin Maliyeti 50 TL!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, malzemelerinin fiyatlarını tek tek açıkladığı bir kişilik türlü yemeğinin maliyetinin 50 lirayı bulduğunu belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı basın toplantısında; bir kişilik türlü yemeğinin maliyetini hesapladı. Tane tane aldığı ürünlerin fiyatlarını açıklayan Gürer, bir kişilik türlü yemeğinin maliyetinin 50 lirayı bulduğunu açıkladı.  

AKP’nin 10 yılı aşkın bir sürede fiyat istikrarı için kurul oluşturulduğunu ve bir sonuç alınamadığı söyledi. Gürer, son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyonla mücadele timleri kuracağını açıkladığını ancak kurulan timlere rastlanmadığını, markette her denetim yapıldığında da fiyatların arttığını söyledi. Aynı zamanda fiyatlardaki KDV oranlarının düşürülmesine rağmen bunun da bir etkisinin olmadığını aktardı.

TÜİK’in enflasyon oranını yüzde 61 olarak açıklamasının 'inandırıcılıktan uzak' olduğunu söyleyen Gürer, şubat ayında CAN gübrenin tonunun 5 bin 400 TL olduğunu bugün ise 10 bin TL’ye çıktığını iki kat arttığını belirtti. Tohum, ilaç, işçilik ve diğer girdi maliyetlerinin de dikkate alındığında özellikle hububatta mayıs ayında açıklanacak taban fiyatın gelecek yılın üretiminin de doğrudan belirleyicisi olacağını bildirdi.

"Türlü yemeği 50 TL" 🎥

Akaryakıt maliyetlerindeki artışa dikkat çeken Gürer, “Akaryakıtın ürün maliyetini, neredeyse geçtiği bir süreç yaşıyoruz. 1 maydanoz Çukurova’da 1 liradan yola çıkıp Niğde’ye 3 liraya geliyor. Yani adedine 2 liraya yakın nakliye biniyor” dedi.

Gürer, çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmediği takdirde bundan sonra “sabit ve dar gelirli” vatandaşların bazı ürünleri “taneyle alamayacağı bir süreç yaşanabilir” diye konuştu.

CHP'li Gürer marketten bir kişilik türlü yemeği için aldığı malzemelerin fiyatlarını açıkladı:

“İki biber 2 lira 29 kuruş; 100 gram kuşbaşı 11 lira 88 kuruş; bir tane patlıcan 5 lira 72 kuruş; bir adet salatalığı 2 lira 99 kuruş; bir tane kabak ise 6 TL; bir patates 5 lira 35 kuruş; soğanı depolayanlar tanesini 1 lira 72 kuruştan satıyorlar. Domates ise bir adeti 6 lira 20 kuruş. Limonun da tanesi 1,5 lira.”

Gürer bu ürünlerle bir kişilik türlü yemeğinin maliyetinin ise 50 TL olduğunu söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
9
8
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

türlü 50 tl , coca cola 3 tl , kira 200 tl ...

Degisik Bree

55 oldu bile

Destan Yazan

Az önce pazardan geldim. 1 kilo domates 22 TL. Yirmi İki Türk Lirası. YİRMİ İKİ TÜRK LİRASI!!! Aldığım domatesler 1 kilo 70 gram geldi. Eskiden 70 gramın hes... Devamını Gör