Görüş Bildir
Haberler
Millet Bahçesi'nin Adını 'Atatürk Parkı' Yapan Belediye Başkanına Soruşturma

etiket Millet Bahçesi'nin Adını 'Atatürk Parkı' Yapan Belediye Başkanına Soruşturma

AKP döneminde yapılan Millet Bahçesinin adını 100. Yıl Atatürk Parkı olarak değiştiren CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin'e İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Rize'nin Fındıklı ilçesinde Millet Bahçesi'nin adı, Belediye Meclisi kararıyla 100. Yıl Atatürk Parkı olarak değiştirilmişti. Aynı kararla Millet Kıraathanesine de Kazım Koyuncu Kültür ve Sanatevi adı verilmişti. 

Ancak Kaymakamlık Belediyenin kararını 'kamu yararı yok' gerekçesiyle onaylamamıştı. Kaymakamlık parkın girişindeki tabelanın kaldırılması talimatını verince Rize Belediyesi konuyu yargıya taşımıştı.

İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı

İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Millet Bahçesinin adının “100’üncü Yıl Atatürk Parkı” olarak değiştirilmesinden dolayı İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği müfettişlerin soruşturma başlattığını belirtti.

"Demokrasi ayıbı"

"Demokrasi ayıbı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Karara tepki gösteren Çervatoğlu, “Bizim yönetim anlayışımızla ilgili bir durum. İki tür belediyecilik anlayışı var. Birincisi rantçı belediyecilik, ikincisi halkçı ve toplumcu belediyecilik. Biz halkçı ve toplumcu belediyeciliğin yanındayız. Halkımızla birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Halkla birlikte halkın taleplerini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ve halkın iradesi üstünde hiçbir iradenin olmadığını düşünüyorum' dedi.

Yaşananları “demokrasi ayıbı” olarak değerlendiren Çervatoğlu, “Seçilmişler hakkında sudan gerekçelerle soruşturma başlatılıyor. Ben suçluysam niye seçildim? Yasalar çerçevesinde belediyeyi yönetiyorsak elbette soruşturma açılabilir. İncelensin, biz hesaplarımızı açık tutuyoruz, yaptığımız çalışmaları açık ve şeffaf yapmaya çalışıyoruz. Sevgi kazanır, nefret değil. Nefretle bu işler olmaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
387
116
27
21
14
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Solucanlı Gübre

RTE parki yapsaydi seneye cumhurbaskani basdanismani olurdu tuh....

Tıntın

Atatürk ismi zoruna giden apaçık vatan hainidir.

Novaro Yılı

VATAN HAİNİ DEĞİL RUM PİÇİDİR BU ÜLKEDE YERİ YOKTUR

Dean Winchester

Nasıl da batıyor atamın ismi :D İsminden bile çekinip korkup tırsıyorlar