Görüş Bildir
Haberler
Mideleri Dolsa da Fikirleri Uyumamış! Hayatımızı Değiştiren Dehaların En Sevdikleri 11 Yemek

Mideleri Dolsa da Fikirleri Uyumamış! Hayatımızı Değiştiren Dehaların En Sevdikleri 11 Yemek

Bender
07.02.2021 - 10:15

İyi beslenme sağlıklı bir zihnin anahtarı. Dahiler de bunun farkında. Bazılarının takıntılı olduğu besinler bile var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nikola Tesla hayatı boyunca vücutta asidik seviyeyi yükselten besinlerden uzak durmuş.

Çünkü vücutta oluşan asiditenin, yaşlılıkta savaşılabilecek en kötü düşman olduğunu düşünüyormuş. Aslında çok da haklı... Vücutta asiditenin yüksek olması birçok kronik hastalığa sebep oluyor. Bezelye ve fasulye gibi asit üretimini destekleyen besinlerden kaçınmış. 

Balık ve et de fosfor içerdiği için güçlü asit tepkimelerine sebep oluyor. Bu nedenle et gruplarını da nadir olarak tüketmiş. Sebzeleri ise bol miktarda tüketiyormuş.

2. Albert Einstein iyi bir yemek ve kaliteli uykuya değer verenlerden...

Çırpılmış yumurta, mercimek çorbası, şnitzel, ringa balığı ve makarna Einstein'ın en sevdiği yemekler arasında yer alıyorlar.

3. İyi bir aşçı olarak bilinen Marie Cruie, her sabah 4'te kalkıyor ve yemeklerini hazırlayıp evini temizledikten sonra bilimle ilgili çalışmalarına başlıyor.

En sevdiği yemekler ise yumurta, tereyağlı ekmek ve çay. Eğer bir şeyleri kutlamak istiyorsa, bir parça çikolata veya meyveyle kendini ödüllendiriyormuş.

4. Charles Darwin, maceraperest bir gurme olarak anılıyor.

Darwin Cambridge'de öğrenciyken, 'insan damağının bilmediği tatları' bulmak ve yemek için toplanan bir okul topluluğuna başkanlık da etmiş. Bu toplulukla şahin, kahverengi baykuş gibi hayvanların etlerini denemişler.

Hatta Güney Amerika'da görülen ve plasentalı bir memeli olan armadilloyu da denemiş ve tadını ördeğe benzetmiş.

5. Isaac Newton özellikle yaşı ilerledikçe vejetaryen beslenmeyi tercih etmiş.

Erken ve orta yaşlarında nadir de olsa et de tüketirken, yaşı ilerledikçe sebze yemekleri ve meyveyle beslenmiş. Ancak bilinçli olarak vejetaryen beslendiğini gösteren bir kanıt yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mardinli olan Aziz Sancar, oranın cevizli sucuğunu çok seviyormuş.

Hatta ailesi de Amerika'ya cevizli sucuk gönderiyormuş.

7. Stephen Hawking bir mecburiyet olarak glutensiz gıdalarla besleniyor.

Hint yemekleri çoğunlukla gluten içermediğinden ve baharatlarla lezzetlendirildiğinden bu yemekleri tercih ediyor. Özellikle köriyi çok seviyormuş.

8. İbn-i Sina, şifa bulmak için her besin grubundan beslenen, hastalarını da öyle yönlendiren bir bilim insanı.

8. İbn-i Sina, şifa bulmak için her besin grubundan beslenen, hastalarını da öyle yönlendiren bir bilim insanı.

İbn-i Sina, yediğimiz ve içtiğimiz besinlerin hastalıklara sebep olduğuna inanıyor. Ona göre günde 3 öğün yemek de oldukça sağlıksız bir durum. Sağlığın, tek çeşit değil çok çeşitli beslenmeden geçtiğini düşünüyor.

9. Thomas Edison için en güzel yemek, parasız günlerinde ticaretini yaptığı elmalı tartlar...

Uzun süre dayanabilen ampulü yapan Edison, 1869'da New York'a taşındığında iflas etmiş. Bu zamanlarında elmalı tart ve çay yaprağı ticareti yapmaya başlamış. Hayatı boyunca da en sevdiği yiyecek ve içecek olarak kalmışlar.

10. Sigmund Freud'un en sevdiği tatlı ev yapımı vanilyalı dondurma imiş.

Tahammül edemediği yemekler de var elbette. Özellikle karnabahar ve tavuktan nefret ediyormuş. Oğluna göre Freud, zaman zaman 'Bir tavuğu öldürmemeliyiz; yaşasın ve yumurta alalım. ' diyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. ''İnsanlar, hayvanları katlettiği sürece birbirlerini öldürecekler.'' sözüyle ve üçgende açı teoremleriyle bildiğimiz Pisagor da vejetaryen beslenenlerden.

11. ''İnsanlar, hayvanları katlettiği sürece birbirlerini öldürecekler.'' sözüyle ve üçgende açı teoremleriyle bildiğimiz Pisagor da vejetaryen beslenenlerden.

Hatta Pisagorculuk akımına göre, vejetaryen beslenmenin de dışında gıdadan tamamen yoksun kaldıkları inziva dönemleri de yaşıyorlardı. Hayvan derisi kullanmaya da karşı olan bu düşüncenin ana odak noktası, felsefe, matematik, müzik ve jimnastik içeren bir yaşam kuralları bütünü oluşturmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
21
8
5
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?