Görüş Bildir
Haberler
Michael Brown'un Katili İçin 235 Bin Dolar Bağış Topladılar

Michael Brown'un Katili İçin 235 Bin Dolar Bağış Topladılar

Ulaş
23.08.2014 - 16:15
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’de siyahi karşıtlarının Michael Brown’u öldüren polis memuru Wilson için başlattığı kampanyada yüzbinlerce dolar toplandı.

ABD’de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri devam ederken, diğer taraftan ırkçı Ku Klux Klan tarafından katil polis Darren Wilson için başlatılan kampanya kapsamında şu ana kadar 235 bin dolara yakın bağış toplandığı belirtildi.

GoFundMe isimli bağış toplama sitesinde başlatılan kampanyaya dört gün içerisinde 5 bin 901 kişinin bağışta bulunduğu ve toplamda 234 bin 910 dolarlık bağış toplandığı belirtildi.

Kampanya sayfası üzerinden yapılan açıklamada, “Hayatlarının bu zor döneminde memur Darren Wilson’un ve ailesinin yanındayız. Toplanan tüm bağışlar doğrudan Darren Wilson ve ailesine gönderilecek ve yasal masraflar dahil ailenin mali ihtiyaçları için kullanılacaktır” dendi.

Darren Wilson, yolun ortasından yürüdüğü gerekçesiyle silahsız Michael Brown’u altı yerinde vurarak öldürmüştü. Görgü tanıkları Brown’un ellerini havaya kaldırarak teslim olduğunu anltsa da Winson, siyahi genci “kendini savunmak için” vurduğunu iddia etmişti. Olayın ardından ülke genelinde Wilson’un tutuklanması için eylemler başlamış ve binlerce kişi “Adalet istiyoruz” sloganıyla sokağa dökülmüştü. ABD yönetimi gösterileri bastırmak için olayların yaşandığı Ferguson bölgesine Ulusal Muhafızlar göndermek ve bölgede olağanüstü hal ilan etmek zorunda kalmıştı.

Ancak gösterilerle birlikte ABD’deki ırkçılık da kendini yeniden gösterdi ve başta Ku Klux Klan olmak üzere siyahi karşıtları Darren Wilson için kampanyalar başlattı. 235 bin dolara yakın bağış toplanan GoFundMe’deki bağış kampanyasına destek verenler, “Siyahların her bahanede arbede ve patırtı çıkarmasından bıktım”, “Barbarların kazanmasına izin vermeyin”, “Ferguson polis departmanı ‘hayvan’ kontrol bölümünün verdiği hizmetleri takdir ediyoruz” gibi mesajlar da bıraktı.

  • Sol
Kaynak: http://haber.sol.org.tr/dunyadan/mich...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0