Görüş Bildir
Haberler
Meyveli Tart Nasıl Yapılır

Meyveli Tart Nasıl Yapılır

yemek tarifi
17.09.2014 - 10:13 Son Güncelleme: 17.09.2014 - 12:34

Meyveli Tart Nasıl Yapılır

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Meyveli Tart Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Meyveli Tart nasıl yapılır , Meyveli Tart hangi malzemelerden oluşur, Meyveli Tart kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Meyveli Tart Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Meyveli Tart ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

MEYVELİ TART

Krema Malzemesi

♦1adet yumurta, 7 çorba kaşığı şeker

♦3çorbakaşığıun, yarım litre süt

Yarım limon kabuğu rendesi, vanilya

♦ Üzerine: Mevsime göre, çilek, kivi, muz, şeftali, kayısı vs.

♦1çorbakaşığıkayısı marmelatı

♦3çorbakaşığıhazırlanmış krem şanti

Tencerede, yumuşak 150 gr. margarin, 3 çorba kaşığı pudra şeker, 1 yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya karıştırılır.

14 çorba kaşığı tın elenerek, ancak birbirini tutacak şekilde, kısa sürede bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek serin bir yerde 15 dakika dinlendirilir. Hamur hafif unlanarak merdane ile tart kalıbının çapından daha büyük açılıp kalıbın kenarlarına çıkacak şekilde yerleştirilir. Orta ısılı fırında pişirilir.

1 4. Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra kalıptan tabağa alınır. İçine krema konup yayılır. Üzerine mevsim meyvelerinden arzu edilenler dilimler halinde sıralanır.

Meyvelerin üzerine kayısı marmeladı sürülür. Krem şanti ile süslenir. Kremanın Yapılışı: Yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi 1-2 kaşık süt ilavesi ile karıştırılır. Kaynar süt yavaş yavaş konarak karıştıra karıştıra pişirilir. Kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutulur. Vanilya ilâve edilir.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/meyveli-tar...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın