Görüş Bildir
Haberler
Merve Aydın Yazio: Düz Mantık Karşılaşmalar

etiket Merve Aydın Yazio: Düz Mantık Karşılaşmalar

Merve Aydın
18.03.2022 - 15:44 Son Güncelleme: 19.03.2022 - 21:45

Sosyal medyada, TV’ de ya da gerçek hayatta hepimizin ara ara karşılaştığı garip diyaloglar oluyor. Hani şu bir anda kalakaldığımız, gülsek mi ağlasak mı bilemediğimiz durumlardan bahsediyorum…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçenlerde bir ünlü katıldığı ödül töreninde, aldığı plaketi gururla havaya kaldırırken “Bunu tutuyorum çünkü elimde şu an.” dedi.

Geçenlerde bir ünlü katıldığı ödül töreninde, aldığı plaketi gururla havaya kaldırırken “Bunu tutuyorum çünkü elimde şu an.” dedi.

Tüm salonda önce derin bir sessizlik oluştu, ardından büyük bir kahkaha tufanı koptu. Aslında o sırada ne desek boştu. Evet, sanatçı plaketi eline almış tutuyordu. Ve bu dalga geçme ya da gerçek dışı eylem değildi. Tam anlamıyla gördüğümüz kadarıyla algılayabileceğimiz düz mantık bir söylemdi…

Başka bir gün internette gezinirken karşıma “Katolik bir okulun bahçesinde rahibe öğretmen, elma dolu sepetin üzerine; ‘sadece bir tane al, Tanrı seni izliyor’ diye bir not yazar. Okulun öğrencilerinden küçük bir çocuk da ilerideki kurabiye tepsisine kendi yazdığı notu ‘istediğin kadar al, Tanrı elmaları izliyor’ şeklinde iliştirir.” Şimdi bu noktada ne diyebiliriz ki, harika bir düz mantık en güzel haliyle karşımızda. Evet tatlı çocuk Tanrı’nın gözü elmaların üzerindeyse, kurabiyelere bakmıyordur. Haklısın. Yani şaka bir yana görüldüğü üzere düz mantığın yaşı yok. Her yaştan insan bu tarzı benimseyip kullanabiliyor.

Böyle şeyleri ilk duyduğumuzda şaşırsak da aslında söyleyenin, görünen kadarla sınırlar çizdiği düz mantık karşılaşmalardır bunlar.

Böyle şeyleri ilk duyduğumuzda şaşırsak da aslında söyleyenin, görünen kadarla sınırlar çizdiği düz mantık karşılaşmalardır bunlar.

Ve bizlerin alması gereken sonuca gelecek olursak da bazı şeylerin sadece gördüğümüz kadar olmasıdır.

Biz insanlar son yıllarda yaşadıklarımızdan olsa gerek her şeye gereğinden fazla anlam yükler olduk. Aslında böyle yaptığımızda anlamak istediğimizi kişiselleştirerek, kendi kalıplarımız doğrultusunda sınırlar çiziyoruz. Ve bu çoğu zaman anlaşılamamaya ya da yanlış anlaşılmaya neden olabilir. Kendimizle ilgili konularda derinleşirken, başkalarıyla ilgili durumlarda yüzeyde kalıp kendimizden bir şey katmadan anlamak iletişimi kolaylaştırabilir.

Çünkü bazı şeyler düz mantıktır ve gerçekten o kadardır!

O kadar olan bir şeyde düşüncelerimizle derinlik yaratıp ortaya anlam karmaşası çıkarmaya gerek var mı?..

Düşünmek lazım…

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Asli celik

Etkileyici bir yazı olmuş tebrikler 👏👏👏