Görüş Bildir
Haberler
Mert'in Katil Zanlısının Evi Hala Korunuyor

Mert'in Katil Zanlısının Evi Hala Korunuyor

Onedio Medya
19.04.2014 - 19:02 Son Güncelleme: 19.04.2014 - 19:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mert'in Katil Zanlısının Evi Hala Korunuyor

Olayın faali olarak tutuklanan Aykut B.'nin ailesine ait Aydınlık Evler Mahallesindeki evin çevresinde, polis sürekli nöbet tutuyor. 12 Nisan gününden itibaren özel harekat polisleri tarafından 24 saat korunan sokakta bulunan çocuklar, günün büyük bir bölümünü nöbet tutan polislerle geçiriyor. Polislerle sohbet edip oyunlar oynayan çocuklar, polis amcalarıyla iyi vakit geçirdiklerini bildirdiler. Kars- Iğdır karayolu üzeri Bölge Trafik karşısındaki oto galerinin cam ve duvarlarındaki yazılar silindi ve işyeri boşaltıldığı için polis burada nöbet tutmayı bıraktı.

VALİ TEPE, MERT'İN KÖPEKLİ FOTOĞRAFINI UNUTAMIYOR

Öte yandan Vali Eyüp Tepe, Mert'in köpekle çekilen fotoğrafına bakarken hala hüzünlendiğini bildirdi. Üç çocuk babası olduğunu anımsatan Vali Tepe, kendi çocuklarının da Mert'in yerinde olabileceğini anlattı. Basın mensuplarının Mert ile ilgili sorularını yanıtlayan Vali Tepe, 'Eşimde buranın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir insan ve içinden geçeni ayna gibi yansıtan bir karaktere sahip. Evde üç çocuğa bakan bir anne ya da babanın bu duyguları yaşamaması halinde o insandan şüphe duyulur zaten. Kalbinin en derininde bu acıyı hissettiği için o ifadeleri kullandı. O günlerde basına açıklama yaparken eşim telefonla aradı. O an 'konuşmayalım', dedim. Eşim ümitlendi 'yoksa buldunuz mu?' diye sordu. 'Bulmadan gelme' diye bir söz oldu, ancak bu bir latife ve aile arasında olan bir şey' diye konuştu.

MERT'İN OLAYI NASIL GELİŞMİŞTİ?

Kars'ta 6 Nisan günü babası Yolcu Aydın'ın işyerine yemek götüren Ziya Gökalp İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Mert Aydın'ın cesedi 7 Nisan günü kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karadağ çöplüğünün yanındaki boş bir tabyanın içinde bulundu. Tecavüz edildikten sonra boğularak öldürüldüğü anlaşılan Mert Aydın'ın katilini bulmak için polis kentteki 25 mobese ve 20 güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Mert'in, Digor Pazarında babasının işyerinden tanıştığı oto alım satımı yapan Aykut B. ile karşılaştığı ve kırmızı renkli 36 AV 079 plakalı hafif ticari araca bindiği tespit edildi. 12 Nisan gecesi gözaltına alınan Mert'in katil zanlısı Aykut B. 13 Nisan'da tutuklanarak güvenlik nedeniyle Erzurum H Tipi Cezaevine gönderildi. Ailesi ve yakınları da yine güvenlik nedeniyle başka kentlere göç etti.

Bedir ALTUNOK/ KARS, (DHA)–

Kaynak: http://www.dha.com.tr/mertin-katil-za...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0