Görüş Bildir
Haberler
Mersin’de Terör Saldırısını Kim Yaptı? Sorguya Alınan Aile ‘Bizim Kızımız Değil’ Dedi

Mersin’de Terör Saldırısını Kim Yaptı? Sorguya Alınan Aile ‘Bizim Kızımız Değil’ Dedi

ismail kahraman
30.09.2022 - 19:16 Son Güncelleme: 30.09.2022 - 19:50

Mersin’de geçtiğimiz günlerde TECE Polisevi’ne yapılan saldırıda bir polis memur şehit olmuş, biri polis üç kişi de yaralanmıştı. İçişleri Bakanlığı, saldırganlardan birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğunu duyurmuştu. Terör örgütü PKK ise saldırıyı üstlendi ancak yapan teröristlerin farklı olduğunu duyurdu. Gözaltına alınan Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan’ın ailesi görüntülerdeki kişinin kızları olmadığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’nin raporunda ismi vardı

CHP’nin raporunda ismi vardı

Saldırıdan saatler sonra saldırganlardan birinin Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğu açıklanmıştı. Bu ismin, CHP’nin 2013’te hazırladığı “Tutuklu Gazeteciler Raporu”nda yer alması, CHP’yi iktidarın hedefine oturttu. 

CHP yönetimi ve başkan Kemal Kılıçdaroğlu, iddiaları sert bir dille eleştirmişti.

Aile tespit edemedi

Aile tespit edemedi

KısaDalga’dan Ersan Tatar’ın haberine göre; akşam saatlerinde gerçekleşen saldırının hemen sabahında Dilşah Ercan’ın Mersin’deki ailesinin evine giden polis ekipleri aile fertlerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan 12 kişi içinde, Dilşah Ercan’ın babası Şerafettin Ercan, kardeşleri Muray Yasin ve Aysel Ercan da yer aldı.

İddiaya göre Dilşah Ercan’ın aile bireylerinin ifadesi alınırken bir ara Şerafettin Ercan ve diğer isimler Mersin Emniyet’inde bir başka odaya geçirildiler. Bu odada Ercan’ın aile bireylerine bir takım görüntüler izletildi. Bu görüntüler saldırı sırasında kameraların kaydettiği görüntülerdi. Dilşah Ercan’ın babası ve diğer aile bireylerine bu odada, “Gördüğünüz bu şahıs kızınız mı?” diye soruldu ve teşhis yapmaları istendi. Dilşah Ercan’ın babası Şerafettin Ercan, görüntülerdeki kişinin kızı olmadığını söyledi. Diğer aile bireyleri de görüntülerdeki kişinin Dilşah Ercan olmadığını, bu görüntülerdeki kişileri de tanımadıklarını söylediler.

‘2014’ten beri görmüyoruz’

‘2014’ten beri görmüyoruz’
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yine bir başka iddiaya göre; Dilşah Ercan’ın aile bireyleri daha sonra yeniden sorgu odasına alındı, ifade alma işlemine burada devam edildi. Bu aşamada kendilerine bir bütün soru halinde, “Dilşah Ercan’ı en son ne zaman gördükleri, son günlerde eve gelip gelmediği, geldiğinde bir çantası bulunup bulunmadığı, çantası varsa içinde ne olduğunu bilip bilmedikleri” soruldu.

Dilşah Ercan’ın babası Şerafettin Ercan ve diğer aile bireyleri bu “blok halindeki” soruya karşılık, kızlarını en son 2014 yılında salıverildikten sonra Mersin’e geldiğini, bir iki hafta kaldıktan sonra Diyarbakır’a gidiyorum diyerek evden ayrıldığını, ondan sonra da hiç görmediklerini söylediler. Şerafettin Ercan’ın ifadesini, “Kızımı en son 10-15 yıl önce gördüm, İlk kaybolduğunda kayıp başvurusu yaptım, sonrasında da hiç haber alamadım” diye detaylandırdığı biliniyor.

Hatta bu iddiaları dile getiren kaynaklar, “Dilşah Ercan’ın kardeşlerinden birinin zihinsel özürlü olduğunu, bu kardeşinin 'Temmuz ayında evine gelmişti, kurban bayramında görüşmüştük” dediğini, ancak bu kişinin zihinsel engelli olduğu için ifadesinin dikkate alınmadığının da altını çiziyor.

Saldırganlardan birinin Dilşah Ercan olup olmadığını belirleyebileceği değerlendirilen en kritik işlemlerden biri olan “cesetten teşhis”in aileye yaptırılmadığı da iddialar arasında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
14
4
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Yav arkadaş bırakın bu heriflere maşa olmayın hayatınızın baharında. 70lik iğrenç parababalarının menfaatleri için gencecik insanlar hayatlarını yakıyor. Onu... Devamını Gör

bayram

Ya burda bile bizim kızımız değil diyip emri verenlerin talimatını hala uyguluyorlar ama biraz sonra körü körüne muhalefet edenler gelip bu yorumun altına be... Devamını Gör

ömer

Eğer siz kızınızın terörist olduğunu bilmiyorsanız tüm mersin beni s*ksin yok görmüyorlarmış yok zorla çıkmış yok kaçmış mış mış mış….