Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Faiz İndirimi: Merkez Bankası PPK Ekim Ayı Toplantısı Ne Zaman?

Merkez Bankası Faiz İndirimi: Merkez Bankası PPK Ekim Ayı Toplantısı Ne Zaman?

Türkiye’de dün akşam saatlerinde hızlanan Türk Lirası’nın kaybı, sabah saatlerinde de devam etti. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Merkez Bankası’nda iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesi görevden alındı. Yapılan üst düzey değişikliler sonrası dolar hızla yükselmiş ve tarihin en yüksek değerine ulaşmıştı. Şimdi gözler Merkez Bankası ekim ayı toplantısında. Merkez Bankası ekim ayı toplantısı ne zaman yapılacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Merkez Bankası eylül ayında yaptığı toplantıda faiz indirimine gitmişti. Faiz indirimi ile birlikte dolar ve altın yükselmeye başlamış ve dün akşam yapılan değişikliklerle dolar bir kez daha tarihi zirvesini gördü. Vatandaşlar, faizlerin daha da düşürülüp düşürülmeyeceğini araştırıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez Bankası tarafından her ay toplanan Para Politikası Kurulu, faizlerin ne kadar olacağına karar veriyor. Ekim ayı toplantısı ise 21 Ekim 2021 Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleşecek.

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak?

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Olacak?

Uzmanlar, dün gece Merkez Bankası’nda yapılan üst düzey yönetici değişikliğini, ekim ayında da faiz indirimi geleceği olarak yorumluyor.

Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semih Tümen ve Dr. Uğur Namık Küçük ile Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş'ın görevden alınmalarının ardından Reuters’a konuşan bir kaynak, Yavaş ve Küçük’ün bazı PPK kararlarına muhalefet ettiğini söyledi.

Adı açıklanmayan kaynak, Küçük’ün önceki yıllarda Merkez Bankası rezervlerinin satışına da karşı çıktığını aktardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın