Görüş Bildir
Haberler
Merkez Bankası Düzenlemeleri Bankalar ve Müşterilerinin İlişkilerini Nasıl Etkileyecek?

Merkez Bankası Düzenlemeleri Bankalar ve Müşterilerinin İlişkilerini Nasıl Etkileyecek?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 'fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda finansal istikrarın desteklenmesi ve liralaşmanın teşvik edilmesi kapsamında makro ihtiyati politika setini güçlendirerek zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe' gitti. 

Bankaların işletme yani ticari kredilerinde ve KKM kapsamında hacimlerine oranla Zorunlu Karşılıklarında değişiklik yapıldı. Tüm bunlar ne anlama geliyor? Bizi nasıl etkileyecek?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof.Dr. Burak Arzova KKM ve kredilerde yapılan düzenlemenin enflasyona etkisini yorumladı

Prof.Dr. Burak Arzova KKM ve kredilerde yapılan düzenlemenin enflasyona etkisini yorumladı

Bursak Arzova Youtube yayınında, kredilerde yapılan düzenlemenin bir ilk olduğuna değinerek, neden ihtiyaç duyulduğuna dair bunun kredi maliyetlerini artıran bir nevi örtülü faiz artışı olduğunu belirtti. Kredilerdeki maliyet artışının enflasyon baskısı oluşturacağına dikkat çeken Arzova, Kur Korumalı Mevduat tarafında yapılan düzenlemenin ise, bireysel hesaplarda ivme kaybına dikkat çekerek, bankalar ve müşterilerine bu konuda nasıl hareket edeceğinin belirsiz olduğuna da değindi. Tüzel tarafta ise KKM'de sağlanan avantajların ilk dönüşlerde de yenilenip yenilenmeyeceğinin de soru işareti olduğunu ve böylelikle KKM'de sürekliliğin de bu sorulardan biri olduğunu iletti. 

Faiz politikasında ise Fed'in başlayacağı artışların, bizde değişim olmaması ile otomatikman bize faiz düşüşü olarak yansıdığına dikkat çekti.

Prof.Dr. Burak Arzova'nın "Kur Korumalı Mevduata İlişkin Düzenlemeler Bir Bitmedi" başlıklı yayını👇

Düzenlemenin detayları bu içerikte👇

Bu içerik de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın