Görüş Bildir
Haberler
Merkel'den Suça Karışan Göçmenlere Sınır Dışı Hamlesi

Merkel'den Suça Karışan Göçmenlere Sınır Dışı Hamlesi

Onedio Medya
09.01.2016 - 15:38

Almanya'nın Köln kentinde yılbaşı gecesi yaşanan toplu taciz olayının ardından Başbakan Angela Merkel, göçmen yasasının sıkılaştırılmasını ve suç işleyen sığınmacıların ülkeden sınır dışı edilebilmesinin kolaylaştırmasını önerdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yılbaşı kutlamaları sırasında tren istasyonunun önündeki kalabalık bir erkek grubu 100'den fazla kadına tacizde bulunmuştu.

Köln polisi kendilerine 170 şikâyet başvurusunun geldiğini, bunların 117'sinin cinsel saldırı iddialarıyla ilgili olduğunu açıkladı.

Saldırıları, Arap ya da Kuzey Afrikalı görünümlü erkeklerden oluşan grupların yaptığı bildirilmişti.

Olay Almanya'nın göçmenlere yönelik 'açık kapı politikası'nın eleştirilmesine neden olmuş ve olayı protesto edenler, polisi ve siyasileri tacizi hasıraltı etmeye çalışmakla suçlayarak, Başbakan Merkel'den kadınlara yönelik suçlarla ilgili adım atmasını istemişti.

31 şüpheliden 18'i sığınmacı çıktı

31 şüpheliden 18'i sığınmacı çıktı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Merkel, lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin bugünkü toplantısında, suç işleyenlerin sığınma hakkının elinden alınmasını önerdi.

Toplantının ardından konuşan Merkel, 'Bir suç işlendiğinde ve kanun dışına çıkıldığında, bunun bedeli olmalı' dedi.

Almanya'da mevcut yasalara göre sığınmacılar ancak 3 yıldan uzun süreli hapis cezası aldıklarında ve kendi ülkelerine geri gönderilmeleri hayati tehlike oluşturmuyorsa sınır dışı edilebiliyor.

Hristiyan Demokrat Birlik'in bu önerisinin yasalaşması için parlamento onayı gerekiyor.

Toplantıdan önce de 'Değişikliğin gerekli olduğuna dair belirtiler var' diyen Merkel, içişleri ve adalet bakanlarının yasayı nasıl 'geliştirebilecekleri' üzerine çalıştığını belirtmişti.

Yasa değişikliği önerisinin tam içeriği henüz bilinmiyor.

İçişleri Bakanı sözcüsü Tobias Plater federal polisin verileri üzerinden zanlılarla ilgili bilgi verirken, 'Adları belirlenen 31 şüpheliden 18'i sığınmacı statüsüne sahip' dedi.

Plater, zanlılar arasında dokuz Cezayirli, sekiz Faslı, dört Suriyeli, beş İranlı, iki Alman, bir Iraklı, bir Sırp ve bir ABD'linin olduğunu söyledi.

Ancak Alman polisi Köln'deki saldırının göçmen karşıtı nefreti körüklemek için kullanılmaması uyarısında bulundu.

Pegida gösteri düzenleyecek

Pegida gösteri düzenleyecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

İslam karşıtı aşırı sağcı Pegida (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketi bugün Köln'de bir gösteri düzenleyecek.

Köln'de polis de olaylara müdahalede yetersiz kalmakla eleştirilmiş ve Köln Emniyet Müdürü Wolfgang Albers açığa alınmıştı.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
10
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isimsizim

Para olduğu için kabul ettikleri mülteciler arasında parası bitenleri geri postalayacağız demeye getiriyor yahi

Fener Bahce

üç buçuk milyar avro vaad ettiler . sıçtık,alayı gelecek buraya sanki burdakiler yetmiyor gibi. zamanında avustralya ingilizlerin açık hava hapishanesiymiş. ... Devamını Gör