Görüş Bildir
Haberler
Merdan Yanardağ Neden Tutuklandı? Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan ile İlgili Ne Dedi?

Merdan Yanardağ Neden Tutuklandı? Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan ile İlgili Ne Dedi?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, pazartesi günü canlı yayındaki konuşması sonrası gözaltına alınmıştı. Yanardağ, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’la ilgili sözleri sebebiyle tutuklandı. Yaşanların ardından Merdan Yanardağ gündemin öne çıkan ismi oldu. Peki Merdan Yanardağ ne dedi? Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan için ne söyledi? Yanardağ açıklama yaptı mı?

Gelin detayları öğrenelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merdan Yanardağ Neden Gündemde?

Merdan Yanardağ Neden Gündemde?

Merdan Yanardağ'ın Tele1 ekranlarına izleyici karşısına çıkan '4 soru 4 yanıt' adlı programda Abdullah Öcalan ile ilgili söylediği sözleri büyük yankı uyandırdı. Öcalan'ın tecridinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Merdan Yanardağ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Merdan Yanardağ Ne Yaptı?

Merdan Yanardağ Ne Yaptı?

Yanardağ hakkında 'suçu ve suçluyu övme' ile 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından soruşturma başlatıldı.  Merdan Yanardağ, 26 Haziran Pazartesi günü canlı yayında yaptığı konuşmasının ardından kanal binasına gelen polisler tarafından gözaltına alındı.

Merdan Yanardağ Neden Tutuklandı?

Merdan Yanardağ Neden Tutuklandı?

Soruşturmanın bir parçası olarak, Yanardağ'ın Emniyet'teki prosedürleri sona erdi ve İstanbul Adalet Sarayı'na, Çağlayan'a gönderildi. Savcılıkta verdiği ifadenin sonrasında, Merdan Yanardağ, tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne yönlendirildi. Mahkeme, Yanardağ'ın tutuklu olarak yargılanmasına hükmederek, onu cezaevine sevk etti.

Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan ile İlgili Ne Dedi?

Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan ile İlgili Ne Dedi?

Abdullah Öcalan'ın 25 yıldır hapiste olduğunu ve 70 yaşını geçtiğini söyleyen Yanardağ tecritin kaldırılması gerektiği şu ifadelerle açıklamıştı:

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz'

“Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.“

"Ben hiçbir terör örgütünü övmedim.''

"Ben hiçbir terör örgütünü övmedim.''

Merdan Yanardağ gözaltına alınmadan önce yaptığı canlı yayındaki açıklamasında, Tele 1'e karşı bir operasyon yapıldığının altını çizdi. Yanardağ, 'Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok. O programda AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yeni bir çözüm süreci başlatma ve kendi iktidar alanları daralmış olan AKP’ye yeni bir alan açma çabası olduğunu dile getirdim.' ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın