Görüş Bildir
Haberler
Meral Akşener Kanal İstanbul'a İtiraz Dilekçesini Verdi: 'Sekiz Sene Sonra Bu Konu Niye Çıktı?'

Meral Akşener Kanal İstanbul'a İtiraz Dilekçesini Verdi: 'Sekiz Sene Sonra Bu Konu Niye Çıktı?'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesini Beşiktaş'ta bulunan İstanbul İl Çevre Müdürlüğü'ne teslim etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanal İstanbul Projesi hakkında 39 ilçede toplanan dilekçeleri partililerle beraber Beşiktaş’ta bulunan İstanbul İl Çevre Müdürlüğü’ne teslim eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Tartışma zemini yaratılsa bu projeden vazgeçerler"

"Tartışma zemini yaratılsa bu projeden vazgeçerler"

Akşener “İstanbullular haksızlığa, kendisine sorulmamasına bir itiraz koyuyor ortaya. Kanal İstanbul’u Sayın Erdoğan ve arkadaşları İstanbullunun görüşüne açabilse, tartışma zeminine koyabilse İstanbullu, bilim insanları fikrini söyler ve inanıyorum ki bundan vazgeçerler. Sekiz senenin ardından birden bu konu niye çıktı” dedi.

"Bu demokrasinin göstergesi"

"Bu demokrasinin göstergesi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'İstanbullu aynı 23 Haziran’da olduğu gibi sakin, sessiz, dirençli bir şekilde bireysel itirazlarını veriyor' diyen İYİ Parti lideri, 'Modern demokrasilerde bu ciddiyet içinde yapılan nadir bir şeydir. Bu demokrasinin göstergesidir. Demokrasiyi bilmeyenlere İstanbullu demokrasiyi öğretiyor. Ben de İstanbul’da yaşayan bir vatandaş olarak, bireysel olarak dilekçemi verdim, gidiyorum” ifadelerini kullandı.

"Asgari ücret 2.650 TL olmalı"

"Asgari ücret 2.650 TL olmalı"

Açıklanan asgari ücrete ilişkin de konuşan Akşener, “Ben 2 bin 650 lirayı vergiden muaf olarak söylemiştim. Yani esasında yoksulluk sınırı 6 bin 400 civarında. Asgari ücrete verilmesi gereken normalde bu. Ama sıkışıklığımız var deniyor. Vergiden muaf olmak üzere 2 bin 650 liralık bir asgari ücreti belirlenmeli dedik. İyi Parti olarak bizim teklifimiz bu. Sayın Erdoğan, bende bir jest yapacağım demişti, umarım bu jesti yapar” diye konuştu.

Dün de Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesini vermek isteyen vatandaşlar soğuk hava ve yağışa rağmen uzun kuyruk oluşturmuştu. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
8
6
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Jestin ne olduğunu bugün öğrendik. Sefalet ücreti zamcığıyla meydana gelecek olası büyük bir tepkiyi, "Yerli ve milli" kelimelerini yanyana görünce kendinden... Devamını Gör

Bozkurt

Senin gibi sokak serserilerinin hoşuna gidecek diye Türkiye gerçeklerine gözlerimi kapatmayı tercih etmiş olmakla dönüp yandan vermek arasında bir fark yok a... Devamını Gör